LG ultragear 27GN800-B alınır mı?

Monitörde sadece eğme hareketi var. Monitörün parlaklık değeri çok düşük. Güneş vuran bir oda da ekran çok yansıma yapıyor ve parlaklık yeterli gelmiyor. Böyle zamanlarda odanın perdesini çekip çözüm buluyorum. Onun dışında mükemmel monitör. Renkleri, tepki hızı, çözünürlüğü gerçekten oyun oynamak için mükemmel.
Kontrast konusunda nasıl memnun musunuz? Özellikle siyah ağırlıklı sahnelerdeki performansı nasıl? Statik kontrast oranı pek iyi değil çünkü. Bu yüzden almaktan vazgeçmiştim.
 
Monitörü aldım gayet memnunum ancak oyunlarda 2K üzerine çıkmıyor. Diğer monitörlerde daha rafine 2K olmak kaydıyla 4K ve üzerine upscale yapıyordu. Bunda hiçbir oyunda 2K üzerine çıkmıyor. Sebebi ve ayarı var mıdır?
 
Bu monitörü yaklaşık 2 hafta önce vatan bilgisayardan 3.000 tlye aldım. İtopyada daha ucuzdu fakat ölü piksel kontrolü yapmadan monitör almak biraz kumar. Satıcı bu monitörde daha önce hiç ölü pikselle karşılaşmadığını söylemişti ve ben de karşılaşmadım gayet memnunum o açıdan. Monitörün ayağından muzdaribim biraz daha yukarda olmasını isterdim monitörün o yüzden 100x100 vesa monitör tutucuyla kullanıcam alıcak olanlar buna dikkat etsin. Onun dışında oyunlardaki performansından gayet memnunum. Tepki süresi 1ms gtg olması çok iyi piyasadaki çoğu model 1 ms mprt sunuyor ve bu aslında bir yanıltmaca. 1 ms tepki süresine parlaklık azaltıp renkten kısıp ulaşabiliyorsunuz bu monitörde ona rastlamadım. Bir tane de sorum olacak bu monitörde HDR aktif etmedim daha. HDR aktif edersem 2K 144 hz alabilir miyim, alırsam da tepki süresi kötüleşir mi? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
 
Hdr yi aktif etmek zor birsey degil ,10 bit 144 hz alınır ama oyunu na göre lag olusabilir bu monitor lag ı degil dp kablo lag ı dır , bu dedigim çogu oyun da degil ubisoft un hdr oyunların da gecerli .
 
Bir tane de sorum olacak bu monitörde HDR aktif etmedim daha. HDR aktif edersem 2K 144 hz alabilir miyim, alırsam da tepki süresi kötüleşir mi? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Tepki süresi kötüleşmez, kullandığın kabloya bağlı.
 
Ben de bu üç Monitör arasında kaldım. Teknik detaylar hakkında daha fazla bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim... Çünkü ben yalnızca Nit değerlerini karşılaştırdığım için tereddüte düştüm.

https://www.hepsiburada.com/lg-27gn800-b-27-144hz-1ms-hdmi-display-qhd-ips-monitor-p-HBV000018SLZ8

https://www.hepsiburada.com/lg-27gl...nc-qhd-ips-1ms-oyun-monitoru-p-HBCV00000BL9IY

https://www.hepsiburada.com/asus-vg...sync-freesync-gaming-monitor-p-HBCV00000F2MAI

Bu arada, LG'nin 27GL83A modeli için şöyle şikayetlerde bulunmuş kullanıcılar; "Refresh rate'i 144hz'ye alınca bit renk derinliği otomatik olarak 6bit'e düşüyor ve ne yapsam artmıyor. Ancak 120 hz'ye düşürdüğümde otomatik olarak 10 bit'e geliyor." Bu sorunu şu anda bile hala yaşayanlar var mı? Şikayetlerinden üzerinden 2-3 ay geçtiği için soruyorum yani.

Renk Derinliği olsun, Nit değeri olsun sizce hangi monitörü tercih etmeliyim?
 
GN 880 kullanıyorum , diğer monitörler le aynı paneli kullanıyor , iç aksam ve yazılımsal fark olabilir kullanmadığım bilgim yok ama 10 bitten 6 bite düşeceğini sanmam DP de 10 hdm 8 bit , bu dediğin gözle görülür bir şey değil neyle ölçüyorlar hangi yazılımı kullanıyorlar öğrenmek gerek , eğer ki almaya niyetliysen kutudan çıkan DP kabloyu degil de çift sürüm kullanan DP kablo alman daha iyi olacaktır sebebini sorarsan her kablo farklı karakteristik özelliklere sahip olduğundan renk ve beyaz da patlama aşırı beyazlik oluşabilir , Nvidia Denetim masasın dan da 10 bit 8 bit ayarını yapmayı unutma , DP de 10 hdm de 8bit ayarı seçilmeli .
Şu nu eklemeyi unutmuşum kullanılan DP kablo ve sürümüne göre antializing değişkenlik gösterebilir ( 1.2 de daha iyi 1.4 de biraz daha kötü ) oyun ve yeri ne göre değişiklik gösterebilir .( Mesela merdivenler ) .
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı