LGA 775 için işlemci tavsiye ve sorularım

Makaleler
5
Yer
Merkez/ÇANAKKALE
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcılığı 2. Sınıf Öğrencisi
Merhaba.

Kendi sistemimi ufak bir bütçe ile geçici bir süreliğine yükseltmek istiyorum. Sistemin amacı temel yazılım geliştirme programları, SQL sunucu ve Apache, birde ara sıra LOL/CSGO oynamak. Ve bunun için bu sistemin yeterli olacağını düşünüyorum. Sizin de fikrinizi almak istiyorum.

Size suanki sistemimi yazıyorum:
Anakart: Gigabyte GA-945GCM-S2L
İşlemci: İntel Dual Core E2160
RAM: 2+1 3GB
Depolama: 1 SSD + 3 HDD
Güç Kaynağı: Asus 250 Watt
Ekran Kartı: Asus GT 730

Aldığım parçalar:
Anakart: ASUS P5K-E
İşlemci: Alınmadı
Sadece Anakart ve İşlemci değişimi yapmak istiyorum. Anakart olarak Asus P5K-E anakart aldım. 4 RAM slotu var ve 2+2+2+2 = 8GB RAM takabiliyorum.

Son olarak işlemci kaldı. (Zaten şuanda işlemci arıyorum, 2.el bölümünde ilan açtım. Eğer elinizde satmak istediğiniz C2Q yada Xeon varsa yazabilirsiniz)

Aklıma takılan konu su, ben Q8200 alıp OC ile onun üstü olan Q8400'u falan yakalar mi? Yada çok daha üstün olan Q9XX'e yetiştirebilir miyim? B

Yapacağınız en iyi şey 4+4 şeklinde 8 GB Dual Channel RAM kullanmak ve Xeon E5450 kullanmak olur bu anakart için. Bu anakartla ne kadar overclock yapabilirsiniz bilmiyorum ama eski bir anakart, overclock performansının iyi olduğunu sanmam. Anakartınızın isminin P5K-5 olduğuna emin misiniz? Çünkü anakartınızın ismini Google'a yazdığımda sadece P5K çıkıyor.

Bence Modlu Xeon E5430 alabilirsin. E5450'ye göre 0.5 Ghz daha düşük frekansı ancak Türkiye piyasasında 50-60 TL fark alıyorlar neredeyse.
Buradan da microcode bulabilirsiniz.

Sistem bahsettiğin işler için yeterli olacaktir diye düşünüyorum, eğer istersen ekran kartını ileride GTX 750 Ti veya RX460'a yükseltebilirsin.

Yapacağınız en iyi şey 4+4 şeklinde 8 GB Dual Channel RAM kullanmak ve Xeon E5450 kullanmak olur bu anakart için. Bu anakartla ne kadar overclock yapabilirsiniz bilmiyorum ama eski bir anakart, overclock performansının iyi olduğunu sanmam. Anakartınızın isminin P5K-5 olduğuna emin misiniz? Çünkü anakartınızın ismini Google'a yazdığımda sadece P5K çıkıyor.
Ufak bir hata yapmışım :) Düzelttim. Asus P5K-E.

İşe eğer anakart destekliyorsa rami 8GB yaparak başla. Sonra modlanmış bir Intel Xeon E5450 alabilirsin. Ekran kartını GTX 750Ti yapabilirsin. :)

Ufak bir hata yapmışım :) Düzelttim. Asus P5K-E.
Anakartınız son BIOS güncellemesi ile Q9650'yi bile destekliyor. Modlu Xeon BIOS'larının olduğu siteye baktığımda ise anakartınız için BIOS mevcut. Yani E5450 satın alıp modlu BIOS kurduktan sonra bu işlemciyle gül gibi geçinirsiniz bayağı bir süre :)
Abimin elinde Xeon E5450 var. 200 TL'ye bırakır sana da uygunsa.
90-100 TL'ye atıp 200'e bırakıyor he? O da iyiymiş. AliExpress'te şu anda 126 TL. Bir zamanlar 80 TL civarlarındaydı artık ne olmuşsa bu kadar uçmuş fiyatlar.

Bence XEON E5450 al geç. Ben de kullanıyorum çok memnunum. Piyasayı tam bilmiyorum ama o saydığın işlemcilerden daha ucuza satılıyor xeon.

Bence XEON E5450 al geç. Ben de kullanıyorum çok memnunum. Piyasayı tam bilmiyorum ama o saydığın işlemcilerden daha ucuza satılıyor xeon.
150 liradan başlıyor E5450 :) Uygun fiyata bulsam direk alacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı