LGA 775 işlemci önerisi

Ali Genç

Decapat
Merhabalar. Benim anakartım LGA 775 Soket Tipli işlemcileri destekliyor. Ekran kartım Asus R7 240 2GB 128 BİT ve Güç kaynağım 300WATT. Buna uygun bana 2. el Letgo'dan veya Sahibinden bulabileceğim işlemci tavsiye eder misiniz? Bütçem max 250TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlar yeterli mi?
366422

XEON İşlemcileri istemiyorum belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın. Sıkıntı çıkarmasından korkuyorum çünkü sonuçta hem işlemciyi hemde anakartı modlamak zorundayız diye biliyorum. Q9650 ile Q9550 arasında pek bir fark var mı?
Q9650 veya Xeon işlemci modlayabileceksen anakartı.
Q9550 alabilirsin ucuza arasında çok fazla fark olmamakla birlikte Q9650 alabilirsin ama fiyatı abartı söylüyorlar 300'e satıyorlar genelde ama 250 ye alabileceksen alabilirsin. Xeon işlemcilere de yönelebilirsin fakat soğutma sistemini biraz güçlendirmen gerekiyor yükte çok ısınıyor.
Bende bu iki işlemci arasında gidip geliyordum. LGA 775'e göre en iyi bu ikili mi?

XEON İşlemcileri istemiyorum belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın. Sıkıntı çıkarmasından korkuyorum çünkü sonuçta hem işlemciyi hemde anakartı modlamak zorundayız diye biliyorum. Q9650 ile Q9550 arasında pek bir fark var mı?

Bende bu iki işlemci arasında gidip geliyordum. LGA 775'e göre en iyi bu ikili mi?

Xeon'da zaten genellikle satılan işlemciler modlanmış oluyor sizin ekstra bir şey yapmanıza gerek yok, direkt olarak takıyorsunuz. Benim tercihim Q9550 olurdu 130-150TL'ye bulabilirsin tabi almışken en iyilerinden bir tanesini almak istiyorsan dediğim gibi Q9650 de alabilirsin 250TL civarında.

Xeon'da zaten genellikle satılan işlemciler modlanmış oluyor sizin ekstra bir şey yapmanıza gerek yok, direkt olarak takıyorsunuz. Benim tercihim Q9550 olurdu 130-150TL'ye bulabilirsin tabi almışken en iyilerinden bir tanesini almak istiyorsan dediğim gibi Q9650 de alabilirsin 250TL civarında.

Teşekkür ederim. Birde şey soracaktım 2.el alacağım için ona termal macunda gerekli olur mu? Olmasa ne olur?

Teşekkür ederim. Birde şey soracaktım 2.el alacağım için ona termal macunda gerekli olur mu? Olmasa ne olur?

Satacak kişi işlemciyi sileceği için(kullandığı işlemci ise) sürmek gerekiyor tabiki de sürmezseniz işlemci çok ısınacaktır soğutucu yeteri kadar soğutmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı