LGS 2018'de 310 puan nasıldır?

Booh of Wooh

Hectopat
Merhaba. LGS 2018'de 310 puan nasıldı ve o puana nitelikli lise (sınavlı Anadolu veya Sosyal Bilimler Lisesi) geliyor muydu? Merak ettiğim için konuyu açıyorum.

Detay: Arkadaşlarla TEOG, LGS, YKS muhabbetinde kaç puan aldınız muhabbeti dönmüştü. Arkadaşım 310 aldığını söylemişti. Ben de biraz ön yargılı olup düşükmüş dedim.
O da, puanım nitelikli okula yetiyordu ama eve uzak olduğu için ailem göndermedi demişti. Peki yüzdelik dilim ne kadar geldi diye sorduğumda hatırlamıyorum kaç sene geçti üzerinden dedi.

Son düzenleme:
Merhaba. LGS 2018'de 310 puan nasıldı ve o puana nitelikli lise (sınavlı Anadolu veya Sosyal Bilimler Lisesi) geliyor muydu? Merak ettiğim için konuyu açıyorum.
Ben O sene 378 İle 4,53 yüzdelik dilimdeydim buradan hesaplayabilirsin.

Arkadaş ortamında bunun hakkında bir muhabbet geçti. Arkadaşım OBP ile alan bir Anadolu Lisesini bitirdi ama benim puanım aslında nitelikli liseye yetiyordu fakat evim uzak olduğu için ailem göndermedi dedi. LGS 2018 puan ve yüzdelik dilimler hakkında tam bir bilgim olmadığı için eve gelince bu konuyu açtım.

Arkadaş ortamında bunun hakkında bir muhabbet geçti. Arkadaşım OBP ile alan bir Anadolu Lisesini bitirdi ama benim puanım aslında nitelikli liseye yetiyordu fakat evim uzak olduğu için ailem göndermedi dedi. LGS 2018 puan ve yüzdelik dilimler hakkında tam bir bilgim olmadığı için eve gelince bu konuyu açtım.
Buraya bilgilerini gir ve artık hiç yoktan bir bilgin var.

Ben O sene 378 İle 4,53 yüzdelik dilimdeydim buradan hesaplayabilirsin.
Yüzdelik dilim, puana göre bayağı iyi getirmiş.
Gelmiyordu. 320 puan ile %11'e giren tanıdığım var.
320 puana %11 gayet iyi.
%17'lik dilim civarı yapıyormuş. Pekte iyi değil, bölgenizdeki okullar için düşük bir puan olabilir.
Arkadaşım 310 puanla nitelikli lise tutturabildiğini ama evine uzak olduğu için ailesinin izin vermediğini söylemişti de eğer %17'ye girmişse anlattığı olay doğru olmayabilir...

Son düzenleme:
Yüzdelik dilim, puana göre bayağı iyi getirmiş.

320 puana %11 gayet iyi.

Arkadaşım 310 puanla nitelikli lise tutturabildiğini ama evine uzak olduğu için ailesinin izin vermediğini söylemişti de eğer %17'ye girmişse anlattığı olay doğru olmayabilir...
2023 için bakarsan güzel bir yüzdelik ama 2018'de çok az nitelikli lise olduğunu düşünürsek Türkiye geneli, o zamanlar için kötü. Bu zamana kadar gözlemlediğim kadarıyla baya lise nitelikli lise olmak için başvuru yaptı ve lgs puanı ile öğrenci almaya başladı. Aynı zamanda yüzdelik dilimler her yıl değişkenlik gösterir, 2018 yılında 310 puan belki %17 dilimken 2023 yılında %20 veya %25 dilimlere hatta daha fazlasına denk gelebilir. Bu yüzden size o linki attım ama sanırım artık öğrenmenize gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı