LGS 2023'e nasıl çalışılmalı?

LGS 2023 öğrencisiyim nasıl çalışmalıyım korkulacak kadar var mı? Tek kötü dersim matematik 7. sınıf konu eksiğim var :D Ne önerirsiniz?
Mat tarzı derslerin lgsdeki netleri biraz şans işi denebilir zorluğa bağlı. Dershaneye gidiyordum 2 ay kalana kadar bende tık yok işin şakasında kalmışım sonra ben kendi kendime dedim komik mi mattan 0 net yapmam en düşük sınıflara gitmem (puana göre yargılanmaz ama daha 5. 6. sınıf konusunda aşırı takıla takıla yapanlar vardı) dedim ben böyle bir yerden çok daha falzasını hakediyorum sonra çalışmaya başlamadım sadece denmelerimi dikkate aldım komik olmadığını fark ettim yavaş yavaş 6 7 nete çıktım sonra diğer derslerim iyi olunca dershane bendeki gelişmeyi farkedip benim gibi gelişenler ve başından beri iyi olanların olduğu saat akşam 9 a kadar olan kampa koydu. Orda baya baya geliştim ve şansıma bu sene matematik kolaydı. Denemelerde 270 ile başlayıp mat 18d 1y 443 ile lgsde bitirdim. Durumunun farkında olman ve sınav anında eğer zorsa herkese zor olduğunu bilmen yeterli aslında. Sınav sonrasında bazı kendilerini zeki sanan 2007 li insanlar video atmıştı aynı olmadı felan tarzından ama olay şu ki zor senelerde atıyorum 420 ile %3 e girersin kolay senede 450 ile %3 girersin bu yüzden lgs anında sen yapamıyorsan ve bir dolu insanın yapamadığının farkında olursan kesinlikle mentalin sınav anında çok daha iyi olucaktır ve daha iyi sonuçlar getiricektir.

Hocam dersleri iyi dinle. Eve gelince paragraf ve matematik çöz. Sınıfta problem çıkarma sözlülerden yuksek al obpn yukselsin puanla bir yere gidemezsen OBP ile gidersin. Ben hiç çalışmadan 364 aldım. Sadece dersleri iyi dinleyerek.

Mat tarzı derslerin LGS'deki netleri biraz şans işi denebilir zorluğa bağlı. Dershaneye gidiyordum 2 ay kalana kadar bende tık yok işin şakasında kalmışım sonra ben kendi kendime dedim komik mi matematikten 0 net yapmam en düşük sınıflara gitmem (puana göre yargılanmaz ama daha 5. 6. sınıf konusunda aşırı takıla takıla yapanlar vardı) dedim ben böyle bir yerden çok daha falzasını hak ediyorum sonra çalışmaya başlamadım sadece denmelerimi dikkate aldım komik olmadığını fark ettim yavaş yavaş 6 7 nete çıktım sonra diğer derslerim iyi olunca dershane bendeki gelişmeyi fark edip benim gibi gelişenler ve başından beri iyi olanların olduğu saat akşam 9'a kadar olan kampa koydu. Orada bayağı bayağı geliştim ve şansıma bu sene matematik kolaydı. Denemelerde 270 ile başlayıp mat 18D 1Y 443 ile LGS'de bitirdim. Durumunun farkında olman ve sınav anında eğer zorsa herkese zor olduğunu bilmen yeterli aslında. Sınav sonrasında bazı kendilerini zeki sanan 2007'li insanlar video atmıştı aynı olmadı falan tarzından ama olay şu ki zor senelerde atıyorum 420 ile %3'e girersin kolay senede 450 ile %3 girersin bu yüzden LGS anında sen yapamıyorsan ve bir dolu insanın yapamadığının farkında olursan kesinlikle mentalin sınav anında çok daha iyi olacaktır ve daha iyi sonuçlar getiricektir.
Peki LGS 2023'te matematik zor olma ihtimali var diye matematikteki en zor yeni nesil soruları nasıl çözebilirim?

Peki LGS 2023'te matematik zor olma ihtimali var diye matematikteki en zor yeni nesil soruları nasıl çözebilirim?
Hocam 8.sınıftayken fark edersiniz az çok en kaliteli ve en zor soruların olduğu yayınları mozaik var bildiğim bütün dersleride zor olan yayın. Birde şundan bahsetmek isterim aslında sana matematik sorusu sorarken içinde bir kısım sana belirli kısıtlı bir işlem yaptırıyor aslında bunu sana oyun olarak anlatmak istiyorum atıyorum a oyunu en en düşük grafiklerde açarsın aşırı sadeleşmiştir oyunun yapımı basit gibi gözükür ama oyunda rtx açarsın ayarları ultraya çekersin keskinleştirmeleri vs. fullersin çok detaylı ve zor yapılmış bir oyun gibi görülür yeni nesil sorularda aynı mantıktadır basit bir altyapısı vardır oyunun sorunun zor gibi görünmesinin nedeni grafiklerin yani sorudaki detayların yükselmesidir denebilir.

İmzayı 2 kere atınca ve ufacık farklı olursa ne olur?
Bir şey olmuyor @FsneSuyu 'nun dediği gibi.

Sana yanıt olarak sevdiğim bir yorumu alıntılıyorum:

Hocam dersleri iyi dinle. Eve gelince paragraf ve matematik çöz. Sınıfta problem çıkarma sözlülerden yuksek al obpn yukselsin puanla bir yere gidemezsen OBP ile gidersin. Ben hiç çalışmadan 364 aldım. Sadece dersleri iyi dinleyerek.

Eğer yüksek almak istiyorsanız arkadaşın dediği gibi uğraşırsanız epey yüksek not alırsınız.

Mat tarzı derslerin lgsdeki netleri biraz şans işi denebilir zorluğa bağlı. Dershaneye gidiyordum 2 ay kalana kadar bende tık yok işin şakasında kalmışım sonra ben kendi kendime dedim komik mi mattan 0 net yapmam en düşük sınıflara gitmem (puana göre yargılanmaz ama daha 5. 6. sınıf konusunda aşırı takıla takıla yapanlar vardı) dedim ben böyle bir yerden çok daha falzasını hakediyorum sonra çalışmaya başlamadım sadece denmelerimi dikkate aldım komik olmadığını fark ettim yavaş yavaş 6 7 nete çıktım sonra diğer derslerim iyi olunca dershane bendeki gelişmeyi farkedip benim gibi gelişenler ve başından beri iyi olanların olduğu saat akşam 9 a kadar olan kampa koydu. Orda baya baya geliştim ve şansıma bu sene matematik kolaydı. Denemelerde 270 ile başlayıp mat 18d 1y 443 ile lgsde bitirdim. Durumunun farkında olman ve sınav anında eğer zorsa herkese zor olduğunu bilmen yeterli aslında. Sınav sonrasında bazı kendilerini zeki sanan 2007 li insanlar video atmıştı aynı olmadı felan tarzından ama olay şu ki zor senelerde atıyorum 420 ile %3 e girersin kolay senede 450 ile %3 girersin bu yüzden lgs anında sen yapamıyorsan ve bir dolu insanın yapamadığının farkında olursan kesinlikle mentalin sınav anında çok daha iyi olucaktır ve daha iyi sonuçlar getiricektir.
Teşekkürler

Technopat Haberler

Geri
Yukarı