LGS denemelerindeki net nasıl arttırılır?

crexy.ee

Decipat
Merhaba arkadaşlar 8.sınıf öğrencisiyim LGS'ye çalışıyorum test konu anlatım tekrar ile ama denemelerim yükselmiyor. Aralıkta girdim okulda ve evde çözdüm ama evde çözdüğümde mahallede kazı çalışması oldu 20 dakika odağım bozuldu ve dikkkatsizlik oldu ve şöyle saçma bir şey oldu. Mesela din kısmını çözdüm hemen cevap anahtarına baktım acaba neden öyle yaptım öyle bilmiyorum. Evde ilk defa yaptım ve dikkatsizlik oldu ve iyi olmadı ve zor geldi sözelde 13 dakika arttı sayısalde 25 dakika falan arttı. Alışamadım evdekine ve deneme zor geldi ve moralim çok bozuldu sonuçlar aşağıda hazirana kadar nasıl yükseltirim gelişirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Aralıktaki okulda girdiğim deneme Av yayınları.

Türkçe 12 doğru 8 yanlış.
İnkılap 3 doğru 7 yanlış.
Din 9 doğru 1 yanlış.
İngilizce 2 doğru 8 yanlış.
Matematik 5 doğru 11 yanlış 4 boş.
Fen 7 doğru 13 yanlış 267 puan.

Bugün çözdüğüm Palme yayınları.

Türkçe 9 doğru 11 yanlış.
İnkılap 4 doğru 6 yanlış.
Din 8 doğru 2 yanlış.
İngilizce 5 doğru 5 yanlış.
5 doğru 15 boş.
Fen 9 doğru 9 yanlış 2 boş 286 puan.

@Ağabey38 @GucukBey

Son düzenleme:
Dostum denemelerde genellikle sözelden bilgi ağırlıklı soruluyor fakat çoğu zaman sınavda okuduğunu anlama şeklinde çıkıyor sorular. O yüzden paragraf ağırlıklı çalışabilirsin bir dönem. Ayrıca kitap okuyacaksan nutuk oku ki inkılap tarihine yardımcı olsun. Eğer soracağın bir sorun varsa sorabilirsin tecrübeliyim o konularda.

Dostum denemelerde genellikle sözelden bilgi ağırlıklı soruluyor fakat çoğu zaman sınavda okuduğunu anlama şeklinde çıkıyor sorular. O yüzden paragraf ağırlıklı çalışabilirsin bir dönem. Ayrıca kitap okuyacaksan nutuk oku ki inkılap tarihine yardımcı olsun. Eğer soracağın bir sorun varsa sorabilirsin tecrübeliyim o konularda.

Hocam düzenli olarak paragraf çözüyorum 20 soru bir tek bugün çözmedim paragraf iyi matematikte çok zorlanıyorum hocam okulda yapıyorum matematik ortalaması 88 ama denemelerde çok sorunum var 440 puan yapar mıyım LGS de hazirana kadar.

Merhaba hocam ben de aynı sizin gibi LGS öğrencisiyim yani sizin gibi aynı şeyle başa çıkmaya çalışıyorum. Başlarda denemelerim 300lerdeydi şu an 440-450 civarında geliyor. Ben çalışırken soru sayısına göre değil anlama miktarına bakıyorum sonuçta soru sayısıda önemli fakat bir konuyu iyi anlamadıktan sonra bir anlamı yok benim önerim yapamadığın konunun veya dersin üstüne üstüne gitmeniz sonrasında o konudan ne kadar çözebiliyorsanız çözün, illaki gelişim olacaktır

Hocam düzenli olarak paragraf çözüyorum 20 soru bir tek bugün çözmedim paragraf iyi matematikte çok zorlanıyorum hocam okulda yapıyorum matematik ortalaması 88 ama denemelerde çok sorunum var 440 puan yapar mıyım LGS de hazirana kadar.
Hocam önerim gece yatmadan önce 30 sayfa kitap okuyun

Hocam düzenli şekilde çalışırsanız her türlü çıkaracağınıza inanıyorum. Sayısalda sorunun varsa işin zor ben çok zorlanmıştım özellikle matematik konusunda. Bu kadar çok hatanız varsa illaki konulardan anlamadığınız bir nokta olabilir genelde denemelerin cevap anahtarlarında kazanımları yazar onlarla ilgili konu anlatımı + test şeklinde bir yol izlerseniz kapatabilirsiniz. Ayrıca ilk başta kazanım soruları çözmeyi unutma zorlandığın konulardaki bilgiyi kavramadan yorum yapamazsınız. Eğer imkanınız varsa matematikten özel ders de alabilirsiniz eğer öyle bir imkanınız yoksa çözemediğiniz soruları hocalarınıza sorun ama bir tek soruyu bile atlamayın.

Merhaba hocam ben de aynı sizin gibi LGS öğrencisiyim yani sizin gibi aynı şeyle başa çıkmaya çalışıyorum. Başlarda denemelerim 300lerdeydi şu an 440-450 civarında geliyor. Ben çalışırken soru sayısına göre değil anlama miktarına bakıyorum sonuçta soru sayısıda önemli fakat bir konuyu iyi anlamadıktan sonra bir anlamı yok benim önerim yapamadığın konunun veya dersin üstüne üstüne gitmeniz sonrasında o konudan ne kadar çözebiliyorsanız çözün, illaki gelişim olacaktır.

Hocam önerim gece yatmadan önce 30 sayfa kitap okuyun.

Paragraf seviyorum çözmeyi ama kitap okumayı pek sevmem hocam bugünkü denemede dediğim gibi Din'i bitirdim sonra arkadan açıp baktım cevabına süreyi durdurdum sonra başlatıp süreyi devam ettim böyle saçma bir şey yaptım hocam konuyu anlıyorum ama denemede çözemiyorum tek sorun o.

Hocam düzenli şekilde çalışırsanız her türlü çıkaracağınıza inanıyorum. Sayısalda sorunun varsa işin zor ben çok zorlanmıştım özellikle matematik konusunda. Bu kadar çok hatanız varsa illaki konulardan anlamadığınız bir nokta olabilir genelde denemelerin cevap anahtarlarında kazanımları yazar onlarla ilgili konu anlatımı + test şeklinde bir yol izlerseniz kapatabilirsiniz. Ayrıca ilk başta kazanım soruları çözmeyi unutma zorlandığın konulardaki bilgiyi kavramadan yorum yapamazsınız. Eğer imkanınız varsa matematikten özel ders de alabilirsiniz eğer öyle bir imkanınız yoksa çözemediğiniz soruları hocalarınıza sorun ama bir tek soruyu bile atlamayın.
Hocam güçlendiren ve süper 2li var hazirana kadar 16-17 doğru yaparmıyım matematikte fenide yükseltirim ama daha çok ağırlık vermem gerekiyor.

Paragraf seviyorum çözmeyi ama kitap okumayı pek sevmem hocam bugünkü denemede dediğim gibi Din'i bitirdim sonra arkadan açıp baktım cevabına süreyi durdurdum sonra başlatıp süreyi devam ettim böyle saçma bir şey yaptım hocam konuyu anlıyorum ama denemede çözemiyorum tek sorun o.
Anladım hocam sizin eksiğiniz sanırım az soru çözmekten dolayı soru tiplerine aşina olamamak

Hocam güçlendiren ve süper 2li var hazirana kadar 16-17 doğru yaparmıyım matematikte fenide yükseltirim ama daha çok ağırlık vermem gerekiyor.
Hocam günde kaç soru çözüyorsunuz?

Eee şey az 30-60 arası.

Hocam ama ben korkuyorum denemelerden düşük alıyorum diye :(

Şu an da belli olacak şey değil onlar. Deneme en son adımdır. Önce kazanım çözülür konu kavranır sonrasında fazla kaynaktan yeni nesil sorular çözülür yapılamayanlara bakılır. Deneme konu bitiminde çözülür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı