LGS dert edilmeli mi?

keerrooosss

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Selam. 2-3 gün sonra LGS'ye gireceğim, girdikten sonra ne olacak? Beni neler bekliyor, rahatlayacak mıyım? Önümüzdeki 4 sene rahat rahat takılabilecek miyim?

Çok rahatlıyacaksın 2 yıl rahat olacaksın dert etme. 2 yıldan sonra sıkıntı başlayacak aile baskısı cart curt.

Dostum olay şu LGS çok da bir işe yaramıyor kötü liselere gidip kendini geliştirip iyi bir üniversite kazanabilirsin. Tabii ki gideceğin lisenin öğretmen kadrosuda önemli. Ama 4 sene boyunca rahat takılamazsın üniversite sınavında 9.sınıf-10.sınıf ve 11.sınıf-12.sınıf konularından sorumlusun.

LGS'yi eğer maddi durumunuz özel liseye el veriyorsa çok dert etmene gerek yok. Liseyi 11 gün sonra bitircek biri olarak LGS'nin liseyle neredeyse hiçbir alakası olmadıgını söyleyebilirim. LGS'den sonra lisede rahatlamayacaksınız yeni müfredatı tam bılmıyorum ama konular 8'e kıyasla 9 da çok ağır. 9 10 11. Sınıflar en rahat seneniz ama hiç çalışmazsanızda olmaz ama gene bir nebze rahat olacak.

Önümüzdeki 4 sene rahat rahat takılabilecek miyim?
Hayır. Aksine TYT sınavında 9. sınıf bilgileri de sorulacağından dolayı 4 sene boyunca düzenli olarak ders çalışman gerekecek. Gözünü korkutmak gibi olmasın ama LGS dönemindeki "rahatlığı" arayacaksın muhtemelen.

Eğer LGS'de gireceğin lise bulunduğun şehrin en iyi liselerinden falan değilse gerek velilerin gerek öğrencilerin düşündüğünden çok daha az önem arz ediyor. Ben bir sürü liseden bir sürü öğrenci tanıdım. Hepsi aynı terane, herşey aynı terane. Hangi üniversiteye gideceğin kesinlikle ama kesinlikle öğrencide bitiyor. Antalya'nın kötü liselerinden İTÜ'lere gidenleri de gördüm, Antalya'nın en iyi liselerinden 100 bin sıralamaya zor girenleri de gördüm.

Bu yaz rahatla, hakkın. Fakat liseye geçince çok yayılma, çünkü dersler kolay değil. Üstelik seni sadece 4 yıl sonra çok daha büyük bir sınav bekliyor.

Çalışmadım, stres yapmadım girdim ve 218 alıp çıktım. En büyük ayrım üniversitede bence. Lise mezunu olunca bir şey yapamazsın herkes üniversite okumaya çalışıyor çünkü lise mezunu olan birisi şu an tekstilde çalışabilir veya hindistan sokak lezzetlerinde personel olabiliyor. ben lisedeyken 3 ay tatilde çalışmak istedim düğme işi falan vardı patronla konuştum aldı bir kaç hafta sonra maaşımı vermeden atmışlardı personel bulundu diye

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı