LGS dert edilmeli mi?

Hayır. Aksine TYT sınavında 9. sınıf bilgileri de sorulacağından dolayı 4 sene boyunca düzenli olarak ders çalışman gerekecek. Gözünü korkutmak gibi olmasın ama LGS dönemindeki "rahatlığı" arayacaksın muhtemelen.

Yok hocam ya ben YKS'ye çalışmaya geçen hafta başladım. TYT de 100 AYT de 65 70 arası yapıyorum. Tüm sene yattım düz sadece özel derslerle ilerledim. YKS de o kadar abartacak bir şey yok özel ders oldugu sürece ama özel ders almayaydım 2 sene mezuna kalırdım herhalde:D

Selam. 2-3 gün sonra LGS'ye gireceğim, girdikten sonra ne olacak? Beni neler bekliyor, rahatlayacak mıyım? Önümüzdeki 4 sene rahat rahat takılabilecek miyim?
LGS'ye herkes çok takılıyor. 3 yıl önce girmiştim bende. Hiç çalışmadım 300 puan aldım.

LGS cidden önemsiz bir sınav bence. Ben girmeyecektim ailemin zoruyla girdim. LGS sadece gittiğin liseyi belirler. İlerde aşırı büyük hedeflerin varsa (bilim adamı, profesörlük gibi) önemseyebilirsin. Ama ister iyi ister kötü liseye git, YKS'de iyi puan yapman senin çalışmana bağlı. Fen lisesine giden adam 200k sıralama yaparken, meslek lisesine giden adam 100k yapıyor. Yani çok da takma önemli olan YKS sınavı.

Ayrıca lisede çok rahat olmayacaksın. Ortaokul en rahatıdır.

Liseye geçince kafanın uyuştuğu kişileri bulursan ilk 2-3 yıl çok eğleneceksin, güzel geçecek. İşte 12. sınıf olduğunda YKS'ye az zamanın kaldığında stres falan başlayacak biraz onlara daha gelmene var ondan dolayı bahsetmeye gerek yok sonra bahsederiz. İlk yıl biraz alışman gerekiyor derslere, ortama falan ondan dolayı ne iyi ne kötü geçebilir, sonrası kişiye göre değişir güzel ya da kötü olabilir, bence güzeldi.

Selam. 2-3 gün sonra LGS'ye gireceğim, girdikten sonra ne olacak? Beni neler bekliyor, rahatlayacak mıyım? Önümüzdeki 4 sene rahat rahat takılabilecek miyim?

İyi bir özel okula gideceksen çok sıkıntı olmaz ama eğer burs falan istiyorsan biraz yüksek almanda gerekir. Okuldaki ilerlemen de biraz sana bağlı olacak.

Liseye geçince kafanın uyuştuğu kişileri bulursan ilk 2-3 yıl çok eğleneceksin, güzel geçecek. İşte 12. sınıf olduğunda YKS'ye az zamanın kaldığında stres falan başlayacak biraz onlara daha gelmene var ondan dolayı bahsetmeye gerek yok sonra bahsederiz. İlk yıl biraz alışman gerekiyor derslere, ortama falan ondan dolayı ne iyi ne kötü geçebilir, sonrası kişiye göre değişir güzel ya da kötü olabilir, bence güzeldi.

Hocam bence 12 sınıfa kadar lise hiç sarmıyordu. Kız ve erkek çevremde iyiydi ama sanki lisenin bitmesine az kala lisenin değerini anladım.

Hocam vallahi nasıl geçti bilmiyorum ya. 10. sınıf yavaştı ama 11 ve 12 aşırı derecede hızlı geçti.
Zaman şu anda da çok hızlı geçiyor, o zamanlar hayatımız genelde hep aynıydı ondandır muhtemelen. Birisi ilk liseye başladığımda çok hızlı geçecek ne ara 12 olduğunuzu bile anlamayacaksınız demişti, inanmamıştım ama haklıymış.

Zaman şu anda da çok hızlı geçiyor, o zamanlar hayatımız genelde hep aynıydı ondandır muhtemelen. Birisi ilk liseye başladığımda çok hızlı geçecek ne ara 12 olduğunuzu bile anlamayacaksınız demişti, inanmamıştım ama haklıymış.

Hocam aslında lise yavaş geçti ama şu an o yavaşlığın sonuna geldiğimiz için sanki hızlı geçmiş gibi geliyor ama gene de lise güzel bir deneyimdi.

Hocam aslında lise yavaş geçti ama şu an o yavaşlığın sonuna geldiğimiz için sanki hızlı geçmiş gibi geliyor ama gene de lise güzel bir deneyimdi.
Konuyu açan arkadaşa 4 yıl uzun sürecekmiş gibi gelebilir fakat hem bence hızlı geçiyor hem de dediğiniz gibi güzel bir deneyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı