"LGS" Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Teog kaldırılması en iyi çözümdü. Şuan bu Teog yüzünden mesleki teknik lisesindeyim. Tamam kötü değil ama 3 sene önce ailemin benden hayal kırıklığına uğradığını hissetmiştim. Annem zaten anadolu lisesine git git diyordu ama olmadı neyse şimdi bitiyor. Seneye yks
Ona bakarsan bende sallıyorum. Gayet Haklısın. Teog o kadar zorki bizim orta okulun %98'i mesleki teknik lisesinde burdan siz hesaplayın ne kadar çöp olduğunu bu arada sallama değil gerçek bu

Hayatımda gördüğüm en aptalca ve ilk girdiğim sınavdır kendileri. Milli eğitim bakanlığı 3 kez sınavı değiştirdi beğenmediler, sonra yeni soru tipi çıktı okullarda hiç bir öğretmen çözmüyor ve dahası. Hadi ben rahat biriyim çalışmadım bişey etmedim 350-60 aralığında bişey aldım. Allah'tan sınav notları sınava dahil değildi yoksa o notlar 300 kadar gerilerdi. Bu arada 355'le %8 lik liselere girebilirsiniz.

Bize okulda derste öğretiklerine örnek soru olarak TEOG soruları çözdürüyorlardı. Bizde tabi "Bu çok basit fen lisesi tutturuz" diyorduk. Sonra bir şeyler ters gitmiş olacak ki LGS abimiz bizi iyice silkeledi, 8. sınıftan tanıdığım arkadaşlarım ve ben dandik dandik liselere dağıldık. Bizim evin tam üstünde bir lise var. Daha yapılalı 2 sene oldu. Baya güzel falan bende seviniyordum oraya gider kafam rahatlar diye. Fakat 2 sene boyunca 200-250 TEOG puanı ile öğrenci alırken artık ne olduysa içi suriyeli dolu bu güzel okul LGS de çok iyi puan yapan öğrencileri alacağı tutmuş. Bize anlatırlardı TEOG zamanında hocalar suriyelilere hiçbir şey yapmamaktansa tüm soruları C şıkkını işaretleyin, iyi lise kazanın diyorlarmış.

Kardeşim 3 4 sene önce TEOG a girmiştim. 460 puan almıştım. Kolaydı. LGS biraz daha yorum ve düşünme istiyor. Tüm konuların özünü kavraman gerekiyor.
TEOG da ki gibi soru tiplerine çalışma yani. Sen yaparsın.

LGS var mı hala?
Daha geçen sene geldi moruq
"TEOG" zor falan değildi şimdi sorularına bakıyorum aşırı kolay matematikte sorular şey şu: "4.4.4.4"

Ne kadarda tembelsin. 2 yıl isteyerek devlet okulunda okudum. Oradaki arkadaşlarımın durumu ortaydı benden çok daha fazla net yapan çocuklar gördüm. Kısa bir süre sonra da özele geri döndüm.
Her şey özel öğretmen değil. Sen LGS de yatıp resim çizerken başkaları test kitabında sabahladı.

TEOG'a Zor diyende...

Çok TEOG'a girmiş kişi ile konuştum hepsi zordu dedi. Ancak ben LGS'ye girmiş birisi olarak çok kolay görüyorum. Aslında eğitim tarzından kaynaklanıyor. TEOG' a girenler o tür sorulara çalıştıkları için onlara zor gelebiliyordu. Ancak çok daha zor LGS sorularına çalışanlar için zaten çocuk oyuncağı. Yanı iyiki sistem değişti. Daha büyük değişimler gelmeli mutlaka.

TEOG'daki gibi piyano, gitar çalan sanatçı olmak isteyen bireylere ek puan verseler keşke.

Geçen sene çok kişi olduğu için zor sordular ayrıca sınav size zorsa herkese zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…