LGS hazırlığı için öneriler

JACKAL EJDER

Picopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı (GPU):SAPPHIRE Radeon RX 6700 XT NITRO+ 12GB GDDR6 192 Bit
Depolama (SSD): 1 TB

SSD RAM (Bellek): 16 GB DDR4 (2×8 GB)

İşlemci (CPU): Intel Core i3-10100F, 3.6 GHz, 10. Nesil

Güç Kaynağı (PSU): 700W (yeni)

Monitör: 24 inç, 1080p, 144Hz ( 1 ms )

Klavye + Mouse+Mousepad ışık izleme teknolojili

Ses Sistemi: Harici çift hoparlör
Meslek
ÖĞRENCİ
Merhaba, ben artık bu haftadan sonra yokum bu arada bana LGS önerileri verin.(klasik olmasın) Kardeşim için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefon kullanımını sınırlamazsan asla yapamazsın. Öncelikle bu konuyu halletmelisin çünkü sosyal medya uygulamaları insanların odak sürelerini kısaltmaya, aptallaştırmaya ve sorgulamayan bir insan yetiştirmeye yöneliktir. Kendine bir plan hazırla ve o plana sadık kal. Eğer hedefin Üniversite okumaksa Anadolu veya Fen lisesine gitmelisin. Anadolu lisesi için 390-420 puan gerekirken Fen liseleri için çoğu şehirde 440 ve üstü gerekmektedir. Çok az olsa da bazı şehirlerde düşük puanlı Fen Liseleri vardır ama bu istisnadır.

Bu sene girdim sınava,öncelikle çok klişe gibi olacak ama kasmasın.Ben 94 obp ile alan bir anadolu lisesine girdim,sene başından beri bu okula gideceğim diye kafama koydum.Arkadaşlarım da benle dalga geçti''lan anadolu lisesine mi gidecen ahahaha''dediler.Dershane ve özel ders gibi şeylere para döktüler.Sonuçlar açıklandı ve çoğundan yüksek sınav puanım var.Sene başında gitmek istediğim yerle dalga geçip''kesin fen lisesi gelir abi''diyenlerin hepsi benden kötü okullara gitti.Eğer 5-6-7.sınıflarda başarılı değilse yolun başından hiç başlamasın,temel istiyor.Ve bence bu tarihler başlamak için çok erken,ağustosta başlayıp martta sıkılıp salan arkadaşlarım var,hepsi pişman oldu.Şubat tatiline kadar aman aman çalışmaya abanmasın çünkü sıkılacak.2.dönem çalışma süresini artırsın,çünkü erken başlayan herkes mart ayında yavaş yavaş salmaya başlıyor.Telefon kullanabilir ama geçen senelerden sosyal medya bağımlılığı varsa bu sene de kendine hakim olamayıp bağımlılığa devam eder.Bağımlılık varsa telefonu kesin.

Merhaba, ben artık bu haftadan sonra yokum bu arada bana LGS önerileri verin.(klasik olmasın) Kardeşim için.
Kardeş merhaba ben bu sene yani 2025 de lgs girmiş bi ögrenci olarak şunu diyorum bence telefon,tablet,bilgisayar vs. Hiçbirşey olmamalı dikkatini dagıtacak (bende yoktu) birde arkadaşlarına çok dikkat et takıldığın beş kişinin ortalaması sensindir kötü arkadaşlarını bitir ne ayıp olacakmış boşver kardo hiç birşey geleceğinden önemli değil bide hiçbir olay olmasın bu sene ne birileriyle kavgalı ol ne de bir hocayla aran bozuk olsun beni sorarsan ben 1 yanlış yaptım :) şimdiden kardeşine başarılar sonuç inşallah hayırlı olur Başarılar :) bu arada pek fazla zorlamayın uykusuna dikkat etsin bide çok soru çözsün matematik ve Türkçe asıl iki olay bu okul açılmadan paragraf çözmeye yada kitap okumaya başlasın bence umarım iyi haberlerninş alırız. :)

Telefonu kesinlikle kısıtla. Sürekli zor veya çok kolay test kitapları çözme; konuyu kavraman için beceri temelli, anladıktan sonra da asıl sınavda senin karşına çıkacak soru kalıbını görebilmen için zor ve yeni nesil sorular çözmelisin. Kimsenin ne yaptığına bakma; her zaman kendini geliştirip, dünden daha iyi olmaya odaklan. Saat saat plan yapma çünkü; planı bir kere kaçırırsan, bütün hevesin kaçıyor. Onun yerine günlük yapılacaklar listesi tut. Benim tavsiyem dershanelere para saçmak yerine; Youtube'daki hocalardan kendine en uygun olanı seçip onunla çalış,- hoca seçiminde rehber hocandan tavsiye alabilirsin onun da bilgisi vardır- eksik olduğun derslerden özel ders al. Son olarak mümkün olduğunca günü gününe tekrar yap.

@fartek @TheMHK @vmrt @FındıkçıErdem @Andy deufresne çok teşekkürler öncelikle ben zaten normalde geçen yıl 421 puan aldım en düşük dershaneye beni burslu aldılar ortalama 450+ puan alıyorum sizce 460 üstü alir miyim?
Hocam bu işler böyle ben 430 ve daha aşagılarına düştüğüm oldu senin ortalaman 450 üstü ise çalışıp yapabilirsin ama buradaki önemli nokta şu hep çalışmak ve azimli olup inancını kaybetmemek dershane ye gitmen ve burs kazanman çok iyi seni iyi etkiler umarım sen olabildiğince bu yıl soru çöz çözemediklerini hocalarına sor utanma hiç utanılacak birşey değil arkadaş grubun hakkında senle alay etmeye inancını kırmaya çalışarsa hiç takma beni kaç kez dışladılar alay ettiler aşagıladılar unutma bu senenin sonunda hiçbirini görmeyeceksin bide çok zorlama kendini be gecelere kadar çalışma mesela ama şu dikkati dağıtan teknolojik eşyalardan gözünü seviyim uzak dur bide kardeş benim okulda günde 500-700 soru çözen acayip zeki tipler vardı hepsini sınavda altımıza aldık çok şükür sınav anında hiç telaşlanma sınav arasında arkadaşlarınla görüşme soru tartışma rahatlamana bak birde süreyi yönetmeni öğren mesela sözelş ucu ucuna yetiştiriyorsan ugraşdıgın soruları atla sonra dön ve sözelin bitimine yaklaşık 10-15 dakika kala bitirmeye çalış kalanında soruları tekrar oku sorularla kavga etme yapamadığını atla umursama vakidin kalırsa döner yaparsın evet biraz uzun oldu ama kusura bakma umarım işine yarar kardo başka sormak istediğin bi şey varsa çekinme sor bunun için buradayız hoca

@TheMHK zaten ben arkadaşlarım falan soru yapamadigimda falan yardımcı oluyor bu yıl ben bir kere 494 aldim ama en çok korktuğum şey 2025'teki gibi olması.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı