LGS için nasıl çalışılmalı?

Eratess1029

Yoctopat
Merhaba, bu sene 8.sınıfa geçtim ve okullar açıldığında LGS'ye başlamayı düşünüyorum. Sadece 8.sınıfın konularına çalışıp paragraf çözsem yeterli olur mu? 8-9 aylık çalışma ile 420-430 gibi puanlar alabilir miyim? İyi liseye gidersem iyi ortam kurabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çoktan ziyade verimli çalışın. Paragraf çözmeyi kesinlikle aksatmayin. Sayısala özellikle matematiğe ozen gosterin. Yanlış yaptiginiz her sorunun cozumunu arastirin. LGS zor bir sınav değil. Değil 420 puan 500 de yaparsın. Kendine inan ve sadece odaklan. Eğer kötü bir liseye gidersen ve ortamın kötü olursa bu YKS'ye de etki edecek. Simdiden başarılar.

9 ay düzenli çalışırsan 450 puan bile alırsın çok zor sınav değil bende bu sene girdim sınava Türkçe için en önemli iki şey paragraf ve kitap sınavı kontrol ettiğimde ben bunları nasıl yanlış yaptım dedim mesela bunları unutma onun dışında günde 3 4 saatlik düzenli çalışma yeter çok telefona girme ama ders aklından çıkar.

Her gün 2-3 saat yeterli olur. Dersi derste dinleyin en büyük katkı bu olur. Hafta sonları da geniş bir özet geçerseniz rahat sınava girerseniz. Çok fazlada kendinizi darlamayın.

Kapasite işi, kimi çok az çalışır veya son ay çalışır 430-440 alır.
Kimi ise 7/24 çalışıp 390 alır.

Yani kişiliğinizi vb. şeyleri tanımadan cevap vermek zor ancak ortalama bir insansanız alabilirsiniz diye düşünüyorum. Önemli olan yüzdelik ayrıca, yüzdelik hedefi koymanız daha iyi olur çünkü sınav zor olduğunda 420 alıp %1'e bile girebilirsiniz (örnek).

Çok çalışmaya gerek yok verimli çalış yeter 8-9 ayda 400 puan alırsın büyük ihtimal heyecan yapma yeter kolay bir sınav zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı