LGS İçin Ne Yapılmalı?

vanxHAHAHAH

Picopat
Merhaba arkadaşlar. Şu an çok kötü durumdayım ve kendimi dövesim geliyor. Bu zamana kadar düzenli bir şekilde çalışmadım. Daha birkaç gündür düzenli çalışmaya başladım. Deneme netlerim kötü geliyor, ve hedefim 418 puanlık bir lise. Sizden öneride bulunmanızı rica ediyorum çünkü çok kötü hissediyorum. Son deneme netlerim de şu şekilde:
  • Türkçe 17 doğru, 3 yanlış;
  • İnkılap 8 doğru, 2 yanlış;
  • Din 8 doğru, 2 yanlış (konu eksiği);
  • İngilizce 8 doğru, 2 yanlış (5. ünite kelimelerimi bilmediğimden dolayı 2 yanlış.);
  • Matematik 10 doğru, 5 yanlış (3 tane yanlışım çok basit.);
  • Fen 7 doğru, 9 yanlış (Kitapçıkta 10 doğru, 5 yanlışım vardı, anlamadım. Çok konu eksiğim var.).
Puan hesaplama sitelerinde falan 360 puan ettiği yazıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle o puan hesaplama siteleri her zaman doğru sonucu vermiyor. Sadece sınav puanın değil, yüzdelik dilimin de önemli.

İnkılap kolay oluyor, onu sınavda tam yapacağına eminim. Din'i de 1 yanlış veya tam yaparsın. İngilizce çok kolay oluyor, tam yaparsın.

Fen'de acilen eksiklerini kapatmalısın. Matematik'te basit hatalar ve işlem hataları yapmamak için özen göster.

Durumun çok kötü değil. Kendini topla, moralini düzeltecek şeyler yap. Konu eksiklerini kapat. Bol bol deneme çöz. Yorulduğun zaman bırak, dinlen. TV izle, kitap oku; yapmaktan zevk aldığın şeyler yap.

Bunları yaptıktan sonra sınava hazır olduğunu hissedeceksin. Kendine güven. Kolay gelsin 🙂

Öncelikle o puan hesaplama siteleri her zaman doğru sonucu vermiyor. Sadece sınav puanın değil, yüzdelik dilimin de önemli.

İnkılap kolay oluyor, onu sınavda tam yapacağına eminim. Din'i de 1 yanlış veya tam yaparsın. İngilizce çok kolay oluyor, tam yaparsın.

Fen'de acilen eksiklerini kapatmalısın. Matematik'te basit hatalar ve işlem hataları yapmamak için özen göster.

Durumun çok kötü değil. Kendini topla, moralini düzeltecek şeyler yap. Konu eksiklerini kapat. Bol bol deneme çöz. Yorulduğun zaman bırak, dinlen. TV izle, kitap oku; yapmaktan zevk aldığın şeyler yap.

Bunları yaptıktan sonra sınava hazır olduğunu hissedeceksin. Kendine güven. Kolay gelsin 🙂
Gördüğüm en iyi yazı gerçekten.

Öncelikle sınav, çalışma gerektirdiği kadar psikolojik olarak bir savaş vermyide gerektiriyor. Tavsiyem genel deneme çözüp yanlışlarını öğrenmek. Eksik olduğun konuları not alarak gün gün çalışmak. Asla geç değil. 1 soruyu bile yapsan binlerce kişinin önüne geçebilirsin. Çalışma azmini kaybetme.

Merhaba arkadaşlar. Şu an çok kötü durumdayım ve kendimi dövesim geliyor. Bu zamana kadar düzenli bir şekilde çalışmadım. Daha birkaç gündür düzenli çalışmaya başladım. Deneme netlerim kötü geliyor, ve hedefim 418 puanlık bir lise. Sizden öneride bulunmanızı rica ediyorum çünkü çok kötü hissediyorum. Son deneme netlerim de şu şekilde:
  • Türkçe 17 doğru, 3 yanlış;
  • İnkılap 8 doğru, 2 yanlış;
  • Din 8 doğru, 2 yanlış (konu eksiği);
  • İngilizce 8 doğru, 2 yanlış (5. ünite kelimelerimi bilmediğimden dolayı 2 yanlış.);
  • Matematik 10 doğru, 5 yanlış (3 tane yanlışım çok basit.);
  • Fen 7 doğru, 9 yanlış (Kitapçıkta 10 doğru, 5 yanlışım vardı, anlamadım. Çok konu eksiğim var.).
Puan hesaplama sitelerinde falan 360 puan ettiği yazıyor.

Çok az zamanın kaldı aramıza hoş geldin kardeşim.(meslek lisesi )

Sınav son ay kazanılır 6-7-8'lere giriyorum tavsiyem soru çözmen çünkü aynı şeyler değiştirilip karşına çıkarılıyor. Çıkacak konular ve soru tipleri belli aslında senin becerine kalmış gerisi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı