LGS için ne yapmalı?

mandalinakabuğu

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba. 7. sınıf öğrencesiyim bilirsiniz ki malum seneye sınav senesi. Yüksek hedeflerim var ve LGS'yi fullemeye kadar gidiyor ama şu anlık bana imkansızmış gibi geliyor. Son deneme sınavında matematik dışında 3 yanlış yaptım matematikle beraber 4. sorun şu ki matematikten sadece 10 soru yaptığım için 1 yanlışım var. Bundan önceki deneme sınavında 5 soru tek yaptım. Anlayacağınız her şey su gibi akıyor matematiğe gelince tıkanıyorum. Diğer dersleri çalışsam fulleyeceğimi biliyorum ama matematik hayal gibi geliyor. Bu son haftalarda düzenli ders çalışmaya çalışıyorum olmuyor. Normalde ders çalışan biri değilim sadece dersi derste dinleyen ve derste öğrendiğiyle deneme sınavlarında birinci olan biriydim.

Şu an çevremdeki çoğu arkadaşım günlük soru çözmelerine başlamış ve ben hiç çözmediğim için ciddi anlamda geriledim 8. sıralara kadar düştüm. Geçtiğimiz senelerde dersi derste dinlemem yetiyordu ama bu sene diğer derslerde yetse bile matematikte yetmiyor. Mesela okullar eylül'de açıldı aralık ayındayız ve ben o günden bu güne hiç fen çözmedim ama fen hep 20/20. şu son haftalarda düzenli çalışmaya çalıştığımı söylemiştim. Hep 20 yeni nesil matematikle başlıyorum ve aradan 3 saat geçiyor ve ben hala o 20 soruyu yapamamış oluyorum ve salıyorum. Abim eski nesil çöz pratikleş diyor ama benim bir sonraki deneme için 2 belki 1 haftam var ve matematik asla ve asla yetişmiyor. Çok kitap okuyan biriyim hatta dünya klasiklerine başladım kitap okumam yetiştirmem için yeterlidir diyordum ama paragraf da çözmem gerekiyormuş. 3 gündür kafam çok bulanık ne yapacağım iç bir şey bilmiyorum. Yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 7. sınıfım ve denemelere nasıl hazırlandığımı anlatayım.

Son denememde 20 Matematik 20 Fen 20 Türkçe 10 Sosyal 10 Din ve 10 İngilizce sorusu vardı.
2 hafta önceden konulara başladım. İlk hafta her gün 1 dersin konusunu defter ve kitaplardan okudum. Sonraki hafta ise bu konulardan soru çözdüm ve sadece 1 Matematik yanlışı yaptım tamamen yeni nesil olan sınavdan. O da dikkatten çıktı. Ben çok kitap okurum ve sana da tavsiye ediyorum. Günde en az 60 sayfa ortalama 80 sayfa oku. Bu teknikle dene. Ek olarak soruların nitelikli olmalı. Gidip de sadece işlem çözme.

Ben de 7. sınıfım ve bence tüm deneme sınavlarına gir ve çok fazla beceri temelli soru çöz.

Bizim de dü denememiz vardı 75 soruda 5 yanlış yaptım sizce iyi mi? Taban puanı 460 olan bir liseye gitmek istiyorum. (Samsun Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi) İstediğim liseye çalışırsam gidebilir miyim?

Türkçe 13 doğru 2 yanlış.
Matematik 15 doğru 0 yanlış. Hepsi Doğru.
Fen bilimleri 14 doğru 1 yanlış.
Sosyal Blgiler 9 doğru 1 yanlış.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 9 Doğru 1 yanlış.
İngilizce 10 doğru 0 yanlış. Hepsi Doğru.

Boşum yok.

Son düzenleme:
Kesinlikle yapman gerek birkaç şeyi yazayım.
Okuduğunu anlamak için bol bol paragraf kitabı çöz ve günde en az 30 sayfa kitap oku.
Her gün günlük tekrarını yap.
Matematiğin üstüne diğer derslerden daha çok düş.
Matematikte Süper 8 diye bir kitap vardı onu sınavdan önceki Ocak ayında al ve çöz. Eğer doğru bir şekilde çözersen, yapamadıklarını hocalarına sorarsan sana matematikte çağ atlatacak bir kitap.
Onun dışındaki dersleri dersi derste dinleyerek ve günlük tekrarını yapıp ortalama günlük her birinden 30 soru çözsen gayet yeterli olur.

Ne kadar 7. sınıf varmış sosyalde. Şimdiden bir kaç kişi gördüm "bende 7. sınıfım" diyen.
Ben LGS'ye neredeyse hiç çalışmadım. Yaptığım tek şey LGS'ye kalkmadan önceki gece 1 saatlik çalışmaydı. 415 civarı bir puan almıştım galiba. Tam hatırlamıyorum. Önemli olan çalışmadan önce çalıştığın ve derste işlenenleri aklında tutabilmek aslında. Testler de bunun için en etkili yol olur genelde. Ben testlerden çok şey öğrendim orta okul dönemimde.

Ben de 7. sınıfım ve denemelere nasıl hazırlandığımı anlatayım.

Son denememde 20 Matematik 20 Fen 20 Türkçe 10 Sosyal 10 Din ve 10 İngilizce sorusu vardı.
2 hafta önceden konulara başladım. İlk hafta her gün 1 dersin konusunu defter ve kitaplardan okudum. Sonraki hafta ise bu konulardan soru çözdüm ve sadece 1 Matematik yanlışı yaptım tamamen yeni nesil olan sınavdan. O da dikkatten çıktı. Ben çok kitap okurum ve sana da tavsiye ediyorum. Günde en az 60 sayfa ortalama 80 sayfa oku. Bu teknikle dene. Ek olarak soruların nitelikli olmalı. Gidip de sadece işlem çözme.
Ne tarz okuyorsun ve denemelerde ki toplam yanlışın ne oluyor?
Ne kadar 7. sınıf varmış sosyalde. Şimdiden bir kaç kişi gördüm "bende 7. sınıfım" diyen.
Ben LGS'ye neredeyse hiç çalışmadım. Yaptığım tek şey LGS'ye kalkmadan önceki gece 1 saatlik çalışmaydı. 415 civarı bir puan almıştım galiba. Tam hatırlamıyorum. Önemli olan çalışmadan önce çalıştığın ve derste işlenenleri aklında tutabilmek aslında. Testler de bunun için en etkili yol olur genelde. Ben testlerden çok şey öğrendim orta okul dönemimde.
Çüş. TEOG döneminde girdin sanırım sınava?
Kesinlikle yapman gerek birkaç şeyi yazayım.
Okuduğunu anlamak için bol bol paragraf kitabı çöz ve günde en az 30 sayfa kitap oku.
Her gün günlük tekrarını yap.
Matematiğin üstüne diğer derslerden daha çok düş.
Matematikte Süper 8 diye bir kitap vardı onu sınavdan önceki Ocak ayında al ve çöz. Eğer doğru bir şekilde çözersen, yapamadıklarını hocalarına sorarsan sana matematikte çağ atlatacak bir kitap.
Onun dışındaki dersleri dersi derste dinleyerek ve günlük tekrarını yapıp ortalama günlük her birinden 30 soru çözsen gayet yeterli olur.
Asıl sorum matematiğin üstüne nasıl düşeceğim?
Daha erken takma kafana. Test çöze çöze pekiştirirsin eninde sonunda.
Sorun test (matematikten)çöz(e)memem -yeni nesil-

Hayır. Daha 2020 haziranda girdim. Çok bir şey geçmedi yani. Bir de online derslerin hiç birine girmemiştim. Hard diskim bozuktu. Zaten şansımıza 2. yarı online işlendiği için sınavda çıkmamıştı. Ondan da kolay oldu.

Ne tarz okuyorsun ve denemelerde ki toplam yanlışın ne oluyor?

Çüş. TEOG döneminde girdin sanırım sınava?

Asıl sorum matematiğin üstüne nasıl düşeceğim?

Sorun test (matematikten)çöz(e)memem -yeni nesil-
Yani konuların üzerinden geçiyorum, anlamadığım yer varsa biz örnek olarak ne yapmışız, kitaplar ne vermiş diye bakıyorum. Bu sene olduğum denemelerin ilkinde 2 diğerlerinde 1 yanlış. Arada bir tane de full var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı