LGS sınavı için Matematik geliştirmek

bugracirak

Femtopat
Katılım
12 Ocak 2021
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2021 LGS tayfasındanım. LGS'ye 3 ay kaldı ama ben hiçbir şey yapamayacakmış gibi hissediyorum. Hedefim Fen Lisesi ama sayısalımı düzeltemiyorum. Türkçe genellikle 3 yanlış, İnkılap full, İngilizce 2 yanlış, Din full, Matematik 10-6, Fenden 2 yanlış çıkıyor. Matematiği düzeltmek için önerebileceğiniz bir şey var mı? Özel ders alıyorum, Tonguç'ta üyeliğim var. 30'a yakın test kitabım var fakat soru karşıma çıkınca soruyu anlayamıyorum. Ne kadar konuyu anlasam bile işlemleri bilsem bile soru karşısında takılıp kalıyorum. Ne sorunumun olduğunu yazarsanız ve tavsiye verirseniz sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Takip. 7. sınıf kardeşim var onunla matematik çalışıyoruz, soru tarzları inanılmaz değişmiş ve o da anlamakta zorlanıyor. Nasıl anlatabilirim, analitik zekasını nasıl geliştirebilirim bilmiyorum.
 
Takip. 7. sınıf kardeşim var onunla matematik çalışıyoruz, soru tarzları inanılmaz değişmiş ve o da anlamakta zorlanıyor. Nasıl anlatabilirim, analitik zekasını nasıl geliştirebilirim bilmiyorum.

Anlattıklarını sorsalar sorun yok anlattıkları hariç her şeyi soruyorlar yok yeni nesilmiş falan.

Çok basit. Soru çözerek öğreneceksin, başka bir yolu yok.

Soruyu anlamadan soruyu nasıl çözenilirim kolay soruları çözüyorum ama yeni nesile gelince yok.
 
Yapabileceğin en güzel şey soru çözümlerini izleyip 1 - 2 gün sonra dönüp tekrardan kendin çözmeye çalışacaksın. Soru karşısında takılıp kaldığına göre anlama konusunda da sıkıntıların var gibi. Bunun içinde kitap okumak yararlı olabilir. Yeni nesil soruları parça parça analiz etmeden çözmek gerçekten zor. Adım adım ilerleyebilirsen gayet rahat çözersin.
 
Yapamadığın soruların video çözümüne bak. Ben de başlarda matematiği yapamıyordum. 6 soruluk testte, 6 sorunun 6'sınıda video çözümünden bakardım. Böyle böyle geliştirdim matematiğimi.
 
Bütün sorunun altını falan çiziyorsan önce bunu bırak, sonra soruyu duygularını hissederek okuduğun bir şiir gibi oku, telaş etme, ayrıca lgs örnek sorularını çöz. Gerisi, yukarıda.
 
Sadece matematik diye diğer dersleri bırakma. Baktın matematik gerçekten olmuyor, diğer derslere bak. Türkçe çalış. Benim en büyük hatam bu idi. Fen yapamadığım halde fen çalıştım, sonuç olarak sözelde 2 yanlış, sayısalda 20 yanlış yaptım. Keşke biraz daha sözel çalışıp full çekseydim istediğim okula ek kontenjandan girebiliyordum. Ayrıca özel ders aldığın öğretmen ile geçmiş yılların LGS sorularını da çöz. Kendini biraz daha zorla. Yapacağına inanıyorum kardeşim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı