LGS Sınavına Girmeden Anadolu Lisesine Gitmek

55 ortalamalı biri için Fen Lisesi mi? Tamam Meslek Liseleri üniversite için çok iyi olmayabilir ama herkes için de Anadolu, Fen Liseleri uygun değildir. 55 ortalama ile Fen Lisesine gitse başarılı olacağını hiç sanmıyorum mesela. Orada ortaokulun 3 kat zorunu soracaklar, çocuk zaten ortaokulda kötü. Daha da salacak dersleri.
Siz yetkililer yazdıklarımı nasıl anlıyorsunuz ? Ben genelleme yaparak insanlara Meslek lisesi yerine Anadolu ya da Fen Lisesine gitmelerini öneriyorum. 55 Ortalaması olan arkadaşa zaten Anadolu lisesini önerdim, 55 den daha iyi ortalamaya sahip olan ya da lise hedefi olan insanlar için ise Fen Lisesi, Anadolu lisesini önerdim.
Sınavlı alan liseleri yazamaz ve çoğu Meslek Lisesi sınavlı.
Çoğu Anadolu ve Fen Lisesi de Sınavlı.

Bunun yetkili olma ile ilgisi ney anlamadım? Oraya vurmanızda ki amacınızı da anlayamadım. Kapasite ve kişinin isteğine göre değişebilen seçimler. Üniversite hedefi yoktur, meslek sahibi olmak istiyordur Meslek Lisesi seçer. Üniversite okumak istiyordur, Anadolu Lisesi seçer. Daha da üstünü tutup Fen Lisesi seçer. Kısacası insanların isteklerini bilmeden kısıtlamak yanlış.

Bunun yetkili olma ile ilgisi ney anlamadım? Oraya vurmanızda ki amacınızı da anlayamadım. Kapasite ve kişinin isteğine göre değişebilen seçimler. Üniversite hedefi yoktur, meslek sahibi olmak istiyordur Meslek Lisesi seçer. Üniversite okumak istiyordur, Anadolu Lisesi seçer. Daha da üstünü tutup Fen Lisesi seçer. Kısacası insanların isteklerini bilmeden kısıtlamak yanlış.
İsmini söylemek istemediğim bir kaç yetkili şahıs da sizin yaptığınızı yaptığı için tepki gösterdim.
Kapasite ve kişinin isteğini göz önünde bulunduruyorum lakin ben Meslek Liselerin de ki eğitim sisteminin çok berbat olduğunu ve diğer insanların da bu bataklığın içerisine düşmesini istemediğim için sarf ettim. Zoraki sebepler ya da başka sebepler dışında eğer ne olunacağı bilinmiyorsa/hedef yok ise Meslek Liselerinden uzak durmalarını söylüyorum. Gerçi Meslek Sahibi olmak için Meslek Lisesine giden arkadaşa şunu diyeyim; hayal kurmak istiyorsanız, tutan yok.

Arkadaş onu sormamış ki ? Cevabını kendisi söylemiş zaten.

55-60 Sınıf ortalaması ile sınava girip kaç alırsınız tam kestiremiyorum. Ama sizi en yakın okula gönderiyorlar. Öncelik sınav puanı yüksek olan öğrenciler, sonra ise sınavsız şekilde gelen sizin gibi kişiler. Anadolu lisesi tercihiniz olsun, meslek lisesi seçmeyiniz.
Ortalaması 55 olan birinin kapasitesi fen veya anadolu lisesini kaldırmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ortalaması 55 olan birinin kapasitesi fen veya anadolu lisesini kaldırmaz.
55 Olan birisine zaten Fen lisesi önermedim, haklı iken haksız duruma düşmek istemiyorum :) Gerekli cezayı alacaksınız eminim!

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaş onu sormamış ki ? Cevabını kendisi söylemiş zaten.

55-60 Sınıf ortalaması ile sınava girip kaç alırsınız tam kestiremiyorum. Ama sizi en yakın okula gönderiyorlar. Öncelik sınav puanı yüksek olan öğrenciler, sonra ise sınavsız şekilde gelen sizin gibi kişiler. Anadolu lisesi tercihiniz olsun, meslek lisesi seçmeyiniz.

4 Yıldır meslek lisesindeyim burda durum bildiğiniz gibi değil okulumun puanı örneğin benim okulun anadolu meslek lisesiyle çok yakın. Ve Ders işlemiyor falan hikaye gayette üniversite'ye ve meslek öğreniminde öğrencilere yardımcı olunuyor çoğu meslek lisesinde en azından bizim böyle ve meslek lisesine git kekolar basar falan şehir efsanesi bunlar.

Ben teogtan 320 almıştım meslek lisesine gittim ilk teoga girenlerdik ve durum öyle değildi bence o puana meslek lisesinede gidebilirsin seviceğin işi yapman önemli.

Ayriyetten Meslek lisesinde 10. Sınıfta ATP AMP Olarak ayrılıyor ATP 70 ve üstü ortalaması olanlar başvurabiliyor ve üniversite'ye anadolu lisesindeki gibi hazırlanıyorlar. Çünkü staj olayı 12. sınıfta olmuyor sadece sınava çalışıyorsun. Ama AMP'ye gidersen durum farklı oluyor. Yani bilmeden araştırmadan meslek lisesi şöyle böyle demeniz yanlış olmuş meslek liseleri arasında çok iyi olan okullarda var tabiki.

Bilip bilmeden meslek liselerinde ders öğretilmiyor demeniz çok yanlış olmuş.
Konuya gelicek olursak senin önce hayal kurman şu mesleği yapmam gerek demen lazım ona göre lise seçimi daha mantıklı olucaktır örneğin direk meslek sahibi olmak istersin bana 2500 TL fabrikada çalışırım. İlerde şef olur 3200'e kadar yükselir bu para bana yeter dersen meslek lisesi. (Ve işi sevmende önemli)

Ama öğretmen olmak istersin şuan ortalaman 60'dır benim 76'ydı 8. Sınıfta meslek lisesine gittim örneğin çalışcam dersin anadolu meslek lisesine gidersin.

Yani kafada bitiyor herşey hayal kurman sevdiğin mesleği düşümen lazım

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı