LGS Sınavına Girmeden Anadolu Lisesine Gitmek

Arkadaşlar 8. sınıfa gidiyorum ve LGS'ye girmedim. Okul ortalamam 61. Evimin yakında Fisun Yönder Anadolu Lisesi var ve o lise sınavsız alıyor. Evime de çok yakın. Bazıları girersin, bazıları giremezsin diyor. Okulun taban puanı 459,309 arkadaşlar. Sizce girebilir miyim?
Kusura bakmayın da o ortalama çok düşükmüş. Benim 95.1919 ikinci dönem 98.1 filandı. Çok çalışın.

Arkadaşlar 8. sınıfa gidiyorum ve LGS'ye girmedim. Okul ortalamam 61. Evimin yakında Fisun Yönder Anadolu Lisesi var ve o lise sınavsız alıyor. Evime de çok yakın. Bazıları girersin, bazıları giremezsin diyor. Sizce girebilir miyim?
Okulun sınavla alıp almadığına ve ev adresinin hangi okula tuttuğuna bakarak öğrenebilirsin.
nasıl bakabilirim bilmiyorum söylermisin ?

Son düzenleme:
Aşırı zor diyemezsiniz. Sizden bizden büyükler daha zorlarına girip daha iyi başardığı için. Gene şanslısınız bence. Aslında bütün suçu öğrenciye atmamak lazım çünkü bütün suç neredeyse o eğitim sisteminin içine edenlerde.

Mümkündür. Her mahallede herhangi bir okulda mutlaka sınıf birincisi olur, yine senin puanına göre çok yüksek puanlı kişiler olur. Ama böyle diye yazmazsan nereye gideceksin? Mahalle içerisinde ne olacağı belli değil ve puanı 70 80 olan zaten muhtemelen LGS`ye katılmıştır. Bizim sınıfımızda 30 40 puan alanlar bile LGS`ye girdi, hatta bunlardan biri iyi bir lise bekliyor. Sınav zordu da, nitelikli ve niteliksiz şeklinde tartışmaya sebep olabilecek bir gruplama varken düşük puan alan öğrenciler düşük puanlı fen liselerini, düşük puanlı anadolu liselerini ve düşük puanlı sosyal bilimler liselerini bırakıp grubunda `niteliksiz` yazan bir okula mı döneceklerdir?
Bir ihtimal döneceklerdir. Ama girme şansın var, hem de bir noktada yüksek bir şans var. Devamsızlığın nasıl?
Belirtmem gerekiyor, söylenene göre TEOG`ta 485 puanlık okul ADS ile alıyormuş. Bu tarz durumlar dışında bahsediyorum.

Mümkündür. Her mahallede herhangi bir okulda mutlaka sınıf birincisi olur, yine senin puanına göre çok yüksek puanlı kişiler olur. Ama böyle diye yazmazsan nereye gideceksin? Mahalle içerisinde ne olacağı belli değil ve puanı 70 80 olan zaten muhtemelen LGS`ye katılmıştır. Bizim sınıfımızda 30 40 puan alanlar bile LGS`ye girdi, hatta bunlardan biri iyi bir lise bekliyor. Sınav zordu da, nitelikli ve niteliksiz şeklinde tartışmaya sebep olabilecek bir gruplama varken düşük puan alan öğrenciler düşük puanlı fen liselerini, düşük puanlı anadolu liselerini ve düşük puanlı sosyal bilimler liselerini bırakıp grubunda `niteliksiz` yazan bir okula mı döneceklerdir?
Bir ihtimal döneceklerdir. Ama girme şansın var, hem de bir noktada yüksek bir şans var. Devamsızlığın nasıl?
Belirtmem gerekiyor, söylenene göre TEOG`ta 485 puanlık okul ADS ile alıyormuş. Bu tarz durumlar dışında bahsediyorum.
devamsızlılıgım cok az ilk 7 kere gelmemezlik yaptım oda son haftayalara dogru yani şimdi girme imkanım vardı bende suan çok pişmanım keske girseydim diyorum bazıları moralimi bozuyorlar giremiceksin fln die :(

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı