LGS sonrası okul seçimi

kayzon

Femtopat
Daha fazla  
İlk öncelikle bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bir tane soruyu yanıtlasanız bile benim için çok güzel olur.
1- LGS'ye kayıt oldum ama girmesem sorun olur mu?
2- Şu an İstanbul'da yaşıyorum ama yazın Kocaeli'ne taşınacağım, okul seçimimi nasıl yapacağım?
3- OBP ile bir liseye girmeyi planlıyorum ve LGS'ye giresim pek yok. Hem 1 saat yürüme mesafeli bir okula vermiş sizce girmeme değer mi?
4- Benim okulumda devamsızlık sınırı 20 gün ama benimki 20,5 oldu kalır mıyım? Ve devamsızlığım okul seçimimi yaparken etkiler mi?
Sorularım bu kadardı yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk öncelikle bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bir tane soruyu yanıtlasanız bile benim için çok güzel olur.
2- şu an İstanbul'da yaşıyorum ama yazın Kocaeli'ne taşınacağım, okul seçimimi nasıl yapacağım?
3- OBP ile bir liseye girmeyi planlıyorum ve LGS'ye giresim pek yok. Hem 1 saat yürüme mesafeli bir okula vermiş sizce girmeme değer mi?
4- benim okulumda devamsızlık sınırı 20 gün ama benimki 20,5 oldu kalır mıyım? Ve devamsızlığım okul seçimimi yaparken etkiler mi?

LGS'ye girmen gerekir bende gireceğim ve fen lisesi istiyorum sende iyi bir puan yaparsan daha iyi bir geleceğe sahip olabilirsin.

2- Şu an İstanbul'da yaşıyorum ama yazın Kocaeli'ne taşınacağım, okul seçimimi nasıl yapacağım?
4- Benim okulumda devamsızlık sınırı 20 gün ama benimki 20,5 oldu kalır mıyım? Ve devamsızlığım okul seçimimi yaparken etkiler mi?
1- Hayır, sorun olmaz.

2-İkamet ettiğin yerden seçip sonra Kocaeli'ne taşındığın zaman OBP'n ile yeni bir okula geçiş yapacaksın.

3- Eğer %100 olarak başarısız olacağını düşünüyorsan gitmene gerek yok ama bence bi' şansını dene.

4-Ortaokullarda kalma yok zaten 8. sınıfsın büyük ihtimalle bırakmazlar.

Ayrıca OBP okulları vasatın bi' tık üstü ama yine de iyi değiller haberin olsun.

Bende OBP ile öğrenci alan bir liseye gidiyorum puanı 98 fakat iyi mi? Hayır.

Başarılar dilerim

Sözelim çok iyi din,inkılap,ingilizceyi fullüyorum ama sayısalım 0 olmuyor anlayamıyorum, girsem obp ile gireceğim lise yerine daha iyi bir yere gider miyim ki ?
İyi bir lise için en az 450 üstü LGS puanı gerekiyor.

Bu sene kaç öğrenci girecek bilmiyorum fakat yüzdelik dilim daha da önemli ne kadar düşük o kadar iyi senin için. Ayrıca Kocaeli'ne taşındığın zaman OBP ile alım yapan okullarda kontenjan olmama şansıda var ona dikkat et.

En kötü mesleğe gidersin ki bu sadece ortamını etkiler şu an meslek lisesi anadolu liselerine göre çok daha mantıklı tanıdığım arkadaşlarım keşke mesleğe gitseydik diyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı