LGS Ve YKS ertelenmeli mi?

18 yaşındayım, iki sınava da girdim, öncelikle akıl yaşta değil baştadır ve bana yaşın küçük iması yapmandan sendeki bu "baştaki" yaşın çok büyük olmadığını görüyorum. Matematiğiniz de kötü anlaşılan.

Sizin için basit bir hesap yapayım. Her okulda sınava 400 kişi girsin, her okulda giren 15 kişide virüs olsun diyelim.

15 kişi de okul içerisindeki 25 kişiye bulaştırmış olsun, toplamda 40 kişi oldular, bu kırk kişinin de 4 kişilik bir ailesi var diyelim, 40X4'ten 160 kişi, bu 160 kişinin de görüştüğü diğer insanlara bulaştırdığını varsayın.

En az 160 kişiye sadece 1 okuldan bulaşıyor, diğer okulları siz düşünün. Daha LGS'de var. Komik düşünüyorsunuz hem de çok komik.
Sana yaşın küçük iması yapmadım. Her yaşı gelen sınava girmiyor canım kardeşim atarlı giderli konuşmana gerek yok. Matematiğim de hayli iyidir aslında. Fakat bu hesaba göre 4 sene boyunca hayatın yaşanmaması gerekiyor. Önlemler alınarak bir şekilde her şey normale ağır ağır dönmek zorunda. Sosyal mesafeye dikkat edip maske ile bir şekilde o sınava girmeleri durumunda 40 kişinin korona olma ihtimali de azalıyor. Ben illa sınav olsun insanlar demiyorum. Sunduğunuz argüman inanılmaz saçma. Sims oynar gibi fikir veriyorsunuz 1 sene bekleyelim kimse 1 sınava gitmesin gibi. Daha da komik
Şey de yapalım mı herkes istediği bölüme gitsin sosyal yeteneklerine göre falan ne dersin?

Argüman saçma öyle mi 😁 Virüs tamamen bitince sınavlar başlasın demiyorum, en azından çok çok azaldığında sınavlar başlamalı. Ayrıca bu 4 sene sürecek bilgisini nerden edindin anlamak güç😁 Bu konuda bir argümanının varsa sen sun biz dinleyelim.
Bana bir tane insan hayatı düşünen ülke söyleyebilir misiniz?
Küba, sadece sağlık hizmetinin vatandaşa ücretsiz olmasından bunu çıkarabiliriz.

Türkiye tarzı ülkeler böyle birşeyi göze alamaz ve zaten insan canını düşünemezler.
Evet haklısınız, biz sıradan bir ortadoğu ülkesi olduğumuzdan canımızı düşünmemeleri zaten olağan bir şey. Ben yapacakları şeyi değil, olması gereken şeyi söyledim.

Argüman saçma öyle mi 😁 Virüs tamamen bitince sınavlar başlasın demiyorum, en azından çok çok azaldığında sınavlar başlamalı. Ayrıca bu 4 sene sürecek bilgisini nerden edindin anlamak güç😁 Bu konuda bir argümanının varsa sen sun biz dinleyelim.
Virüs çok çok azaldığında sınavlar başlasın diyelim evet. Soru 1. Arada geçen zamanda insanlar ne yapacak
soru 2 insanlar bir sene sarkması durumunda önümüzdeki senenin o alandaki öğrenci nüfusunun 2 katına çıkmasını nasıl dengeleyecek
soru 3 3 milyon insanın yüzde kaçını bu fikirle memnun edebileceksin?
Argümanlarımı ilk bu konuya girdiğimde yazmıştım. Varsa mantıklı cevabın oturdum dinliyorum yoksa konuyu takipten çıkıcam
Evet şaşırtmadı. Şeytanın aklına gelmezdi çünkü sınavları erteleyelim demek. Nasıl oldu da bizim aklımıza gelmedi de@Heπangehensweise söyledi bize. Gülen emoji. 10 numara argüman

Takipten çıkman beni ilgilendirmiyor neden tehdit gibi söyledin anlamadım. Ben diyorum ki, evet ekonomide sorun olur, yığılma olur. Ama en azından insanların ölmesini engelleriz.

Yığılmayı ve ekonomiyi çözmekle muhatap olacak devlettir, biz değil. Ekonomiyi batırmasalardı da sınavı erteleme ekonomiye bu denli etki etmeseydi, sanki ekonomiden ögrenciler sorumluymuş gibi konuşuyorsun ve bu çok gülünç.

1-2 sene kaybedecek diye hayatının tamamını kaybetmeyi göze alanlar varsa onlara diyecek bir şeyim yok.

Takipten çıkman beni ilgilendirmiyor neden tehdit gibi söyledin anlamadım. Ben diyorum ki, evet sorun olur, yığılma olur. Ama en azından insanların ölmesini engelleriz.

Yığılmayı ve ekonomiyi çözmekle muhatap olacak devlettir, biz değil. Ekonomiyi batırmasalardı da sınavı erteleme ekonomiye etki etmeseydi, sanki ekonomiden ögrenciler sorumluymuş gibi konuşuyorsun ve bu çok gülünç.

1-2 sene kaybedecek diye hayatının tamamını kaybetmeyi göze alanlar varsa onlara diyecek bir şeyim yok.
Çözümü yok güzel kardeşim çözümü yok bu işin. Bu devlet o güçte bir devlet değil. Halihazırda her şey normalken şartların berbat olduğu bir devlet. Onu yapacak kafası da gücü de yok bu devletin. Keşke ertelense ve mantıklı bir çözümü olsa. Ama yok. Çocukların hayatını boş yere zehir etmektense bunu yapmak gerekiyor

Çözümü yok güzel kardeşim çözümü yok bu işin. Bu devlet o güçte bir devlet değil. Halihazırda her şey normalken şartların berbat olduğu bir devlet. Onu yapacak kafası da gücü de yok bu devletin. Keşke ertelense ve mantıklı bir çözümü olsa. Ama yok. Çocukların hayatını boş yere zehir etmektense bunu yapmak gerekiyor.
Benim de demek istediğim tam olarak bu zaten. Şartların ve ekonominin kötü oluşunu gençlere yığdılar ve bunun bedelini sınava giren birçok öğrenci belki de canıyla ödeyecek.

Burda asıl zor durumda olan kıt kanaat geçinen aileler. Kaç anne baba yaşlansa bile çocupunu okutmak için çalışıp bitirmesini bekliyor. Kaç aile dershane parası için nelerden vazgeçiyor. Yapabilecek tek şey gücü olan 1 sene beklemeyi kabul eden varsa kimse kolundan tutup götürmüyor sınava girmesin demek olur. Sağlıksız. Ama gerçek bu

Burda asıl zor durumda olan kıt kanaat geçinen aileler. Kaç anne baba yaşlansa bile çocuğunu okutmak için çalışıp bitirmesini bekliyor. Kaç aile dershane parası için nelerden vazgeçiyor. Yapabilecek tek şey gücü olan 1 sene beklemeyi kabul eden varsa kimse kolundan tutup götürmüyor sınava girmesin demek olur. Sağlıksız. Ama gerçek bu.
Evet durumu kötü olan aileler konusunda çok haklısın. Bu tip durumlarda -her zaman olduğu gibi- kabak onların da başına patlıyor. Ama çocuklarının sağlığı da söz konusu, yapacak bir şey yok. Sağlık her şeyden öncedir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı