LGS yetişir mi?

Belki bir şans iyi bir puan çıkarırsam Manisa'dan arkadaşımda giderse onunda hedefi orası Bornova Anadolu lisesi'ne de girebilirim ama pek düşünmüyorum.
Çok şanslısınız hocam burada adımımı atsam keko var.

Daha dün kasım'dı hocam benim için.
Öyle öyle. Üniversite sınavına hazırlanıyorum ben de zor süreç gerçekten. Ne yaşadıysan ne hissettiysen aynı şeyleri kendi senemde de hissettim anlıyorum halinden yani.

Soru çözmeden pratik yapsa ne anlam eder. LGS'de soru soruyorlar.

Hocam çok fazla değil mi 450 falan:)

LGS de sorduğu soruyu yapabilmesi için kalıp soru tarzlarını bilmesi lazım. O kalıbı yanlış öğrenirse çok vakit kaybeder anlamadan kast ettiğim o

Öyle öyle. Üniversite sınavına hazırlanıyorum ben de zor süreç gerçekten. Ne yaşadıysan ne hissettiysen aynı şeyleri kendi senemde de hissettim anlıyorum halinden yani.

Abim boğaziçine gitti fakat gittiği lise kötüydü bendende beklentileri yüksek biraz bende kendime güveniyorum ama oyun bağımlısıyım.
Hafta içi 1.30 saat hafta sonu da 5 saat oynarım herhalde artık bilmiyorum evet 5 saat fazla biraz ama bilmiyorum.

Bende bu sene gireceğim puanların çok iyi bence ben gram çalışmadan 360 falan alıyorum istediğim lise ise 412 puan.

Hangi lise hocam bu arada.

Abim boğaziçine gitti fakat gittiği lise kötüydü bendende beklentileri yüksek biraz bende kendime güveniyorum ama oyun bağımlısıyım.
Hafta içi 1.30 saat hafta sonu da 5 saat oynarım herhalde artık bilmiyorum evet 5 saat fazla biraz ama bilmiyorum.

Hafta sonu kısıtlama kendini bence dinlenmekte lazım.

Gittiğin lise önemli. İnsanlar YKS’yi yüceltmek için LGS’yi gomuyor ama LGS ciddi bir sınav. Bilgisayar süreni yavaş yavaş azaltmaya çalış ya da ailene söyle dediğim gibi kaldırsınlar. Sabah kalktığında o bilgisayarı görme bence yani.😁 Kendine güven tabii ki netlerin kötü değil ama ben çok iyiyim triplerine asla girme sınav kaybettirir.

Hafta sonu kısıtlama kendini bence dinlenmekte lazım.

Hocam zaten 3 saat test çözerim 1 saat Türkçe paragraf 1 saat matematik 1 saat fen diye yeter bana.

Gittiğin lise önemli. İnsanlar YKS'yi yüceltmek için LGS'yi gomuyor ama LGS ciddi bir sınav. Bilgisayar süreni yavaş yavaş azaltmaya çalış ya da ailene söyle dediğim gibi kaldırsınlar. Sabah kalktığında o bilgisayarı görme bence yani.😁 kendine güven tabii ki netlerin kötü değil ama ben çok iyiyim triplerine asla girme sınav kaybettirir.

İyi olduğumu düşünmüyorum zaten ama başarabileceğimi düşünüyorum.

Selamlar. LGS 2024'te 464 puan alan olan bir öğrenci olarak söylüyorum ki. İlk olarak bu zamanlar çok önemli. 5 ayın kaldı bu 5 ayda konular tabiki yetişir eğer sende o istek var ise. Birkaç popüler soruyu cevaplayayım.

-LGS sınavına nasıl çalışılmalı?
+
LGS sınavına konuları anlayarak düzenli soru çözerek ve en önemlisi yanlış yaptığın soruları anlayarak gitmelisin çünkü doğru hep doğru kalır yanlış ise zamanında geri döner.

-yanlış sorularımı nasıl anlayabilirim?
+
yanlış soruları ilk önce video çözümünü izlersin anlamazsan öğretmenlerine sorarsın. Öğretmenlerin seve seve yardım eder sendeki çalışma ışığını gördükçe.

-LGS için çok korkuyorum ne yapmam gerek?
+
fazla stres seni başarıdan uzaklaştırır tabii ki de stres olacak ama sen bunu yönetmeyi bileceksin. Ek olarak bu stres şu sebepten de olabilir günü güzel geçirmemek çünkü sen günü güzel geçirmezsen yatağına yattığın zaman ben neden bugün elimden geleni yapmadım? sorusu seni strese sokar bu sebeple günü dolu dolu ve planlı geçir.

-planlı nasıl davranabilirim?
+
ben plan için notion uygulamasını kullanıyordum burada pek anlatamam ama kısaca notion kendin yaptığın dijital bir planlayıcı. Ama benim önerim notion kullanmak yerine daha az uğraş gerektiren xtiles kullanman çünkü notionda şablon yapana kadar 1 gününü heba edersin. Xtiles bayağı yeterli senin için.

-yeni nesil matematiği nasıl hallederim?
+Bunun
için koz yöntemini kullan kolay orta ve zor.
1. kolay kaynaktan konuyu anla.
2. orta kaynakla konuyu pekiştir.
3. zor kaynakla yeni nesili hallet.

Bir sorun olursa etiketleyebilirsin.

Selamlar. LGS 2024'te 464 puan alan olan bir öğrenci olarak söylüyorum ki. İlk olarak bu zamanlar çok önemli. 5 ayın kaldı bu 5 ayda konular tabii ki yetişir eğer sende o istek var ise. Birkaç popüler soruyu cevaplayayım.

-LGS sınavına nasıl çalışılmalı?
+
LGS sınavına konuları anlayarak düzenli soru çözerek ve en önemlisi yanlış yaptığın soruları anlayarak gitmelisin çünkü doğru hep doğru kalır yanlış ise zamanında geri döner.

-yanlış sorularımı nasıl anlayabilirim?
+
yanlış soruları ilk önce video çözümünü izlersin anlamazsan öğretmenlerine sorarsın. Öğretmenlerin seve seve yardım eder sendeki çalışma ışığını gördükçe.

-LGS için çok korkuyorum ne yapmam gerek?
+
fazla stres seni başarıdan uzaklaştırır tabii ki de stres olacak ama sen bunu yönetmeyi bileceksin. Ek olarak bu stres şu sebepten de olabilir günü güzel geçirmemek çünkü sen günü güzel geçirmezsen yatağına yattığın zaman ben neden bugün elimden geleni yapmadım? sorusu seni strese sokar bu sebeple günü dolu dolu ve planlı geçir.

-planlı nasıl davranabilirim?
+
ben plan için notion uygulamasını kullanıyordum burada pek anlatamam ama kısaca notion kendin yaptığın dijital bir planlayıcı. Ama benim önerim notion kullanmak yerine daha az uğraş gerektiren xtiles kullanman çünkü notionda şablon yapana kadar 1 gününü heba edersin. Xtiles bayağı yeterli senin için.

-yeni nesil matematiği nasıl hallederim?
+Bunun
için koz yöntemini kullan kolay orta ve zor.
1. kolay kaynaktan konuyu anla.
2. orta kaynakla konuyu pekiştir.
3. zor kaynakla yeni nesili hallet.

Bir sorun olursa etiketleyebilirsin.

Teşekkürler hocam.

Hocam zaten 3 saat test çözerim 1 saat Türkçe paragraf 1 saat matematik 1 saat fen diye yeter bana.

İyi olduğumu düşünmüyorum zaten ama başarabileceğimi düşünüyorum.
Halledersin. Başarılar diliyorum iyi çalışmalar. Sınav anındaki stres yönetimi de çok önemli bilgin olsun. Bunlar aklının bir köşesinde bulunsun yani denemeler önemli bu yüzden. LGS’de tabii ki daha fazla heyecan yapacaksın o kaçınılmaz ama kontrol etmeye çalış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı