LGS'de 420 üstü almak için ne yapılmalı?

denciz

Decapat
Daha fazla  
420 puan almak için ne yapmalıyım? Puanım şu an 330 tablet telefon kulanmıyorum. Bir bugün girdim ama 2 ya da 3 denemedir 330 kalıyorum. Ne yapmalıyım? Denemelerimdeki yanlışlara bakıyorum, konu videosu izliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende ilk denemelerde 250 gibi rezalet puanlar alıyordum ama her gün çalışarak, yanlışları ve anlamadığım yerleri öğrenerek 400 kadar yaptım. Eğer disiplinli olursan yaparsın.

420 puan almak için ne yapmalıyım? Puanım şu an 330 tablet telefon kulanmıyorum. Bir bugün girdim ama 2 ya da 3 denemedir 330 kalıyorum. Ne yapmalıyım? Denemelerimdeki yanlışlara bakıyorum, konu videosu izliyorum.
2024 LGS öğrencisiydim. Şehrimdeki en iyi 2. Anadolu lisesini kazanan birisi olarak söylüyorum:

Öncelikle 7.sınıftan şu dersleri tekrar et.
Türkçe.
Matematik.
İngilizce.

Sadece
bu 3 dersin temeli 7.sınıfta atılıyor.

Çalışma şeklin şöyle olmalı:

Türkçe: konu eksiklerin varsa hemen hallet ve her konudan günde 10 soru çöz. Paragraf ayrı bir şey. Günde 20 paragrafla başla son 6 ay kala sabit 40 paragraf çöz. Bunda kitap fark etmez. Hafta sonu cumartesi gününü kendine ayır.

matematik: Herkes çözebildiğin kadar soru çöz diyor fakat alakası yok. Her soru tarzından günde 5 soru çöz yeter. 3 kitap gerekli.
1-temel düzey ve kolay yeni nesil sorular içeren test kitabı. Her konudan günde 10 soru.
önerim: Bons yayınları'nın gümüş matematik kitabı.

2-sadece kolay-orta yeni nesil soru içeren test kitabı. Her konudan günde 20 soru.
önerim: bons yayınları altın matematik Kitabı/Koray varol kılavuz.

3- burada zor test kitabı veya matematik branş denemesi kitabı almalısın. Bence branş denemesi al çünkü zor test kitabındaki zorluktaki sorular artık LGS'de karşına çıkmayacak. Her 2 haftada 1 deneme yap kendine.
önerim: nartest 12'li deneme. Burada 2 tane kitap var. Nartest logosu kırmızı olanı al. Mavi olanda gereksiz çok zor sorular var.

fen bilimleri: 5. ünite hariç hepsinde sınırlı tarzda soru sayısı var. Her konudan günde 5-7 soru çöz. 5. üniteden 10-12 soru çöz.
önerim: bons yayınları (her kitabı çok iyi) fen bilimleri Altın/Koray varol kılavuz.
Bunda koray varol daha iyi.

ara dersler: bunlar tamamen ezber işi. Konuyu iyi öğren günde her konudan 5 soru yeter. Kitap fark etmez. Başarılar dilerim!

330'lardan 420 civarına çıkmak biraz zor gibi. Bu kadar düşük almanızın nedeninin yeni nesil soru kavramını oturtamadığınızdan olduğunu düşünüyorum. Bunun için okuduğunu anlamayı geliştirmeniz gerek ve bunu paragraf çözerek halledebilirsiniz, ayrıca yeni nesil sorular da çözebilirsiniz. Eğer konularda sıkıntınız varsa okuldan sonra bir süre notlarınızı okumalı ve kazanım kavrama çözmelisiniz.

330'lardan 420 civarına çıkmak biraz zor gibi. Bu kadar düşük almanızın nedeninin yeni nesil soru kavramını oturtamadığınızdan olduğunu düşünüyorum. Bunun için okuduğunu anlamayı geliştirmeniz gerek ve bunu paragraf çözerek halledebilirsiniz, ayrıca yeni nesil sorular da çözebilirsiniz. Eğer konularda sıkıntınız varsa okuldan sonra bir süre notlarınızı okumalı ve kazanım kavrama çözmelisiniz.

250'den 400 yaptım inanın fazla zor değil.

250'den 400 yaptım inanın fazla zor değil.

Zor değil derken tabii ki de disiplinli bir çalışma uyguladım yanlış anlamayın.

Türkçe 10D 8Y.

İnkılap 9D 1y.

Din 10D 0Y.

İngiyizce 9D 1y.

Matematik 6D 5y.

Fen 12D 8y.

Türkçe 10D 8y.

İnkılap 9D 1y.

Din 10D 0y.

İngiyizce 9D 1y.

Matematik 6D 5y.

Fen 12D 8y.

Ara derslerin iyi, fen dersinden ben 13D 5Y yapmıştım ilk denemelerimde, LGS 19D 1y.

Fen dersini düzeltmek zor değil, Türkçe ve matematik zamanla düzelecek, matematiğe biraz daha fazla çalış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı