420 puan almak için ne yapmalıyım? Puanım şu an 330 tablet telefon kulanmıyorum. Bir bugün girdim ama 2 ya da 3 denemedir 330 kalıyorum. Ne yapmalıyım? Denemelerimdeki yanlışlara bakıyorum, konu videosu izliyorum.
2024 LGS öğrencisiydim. Şehrimdeki en iyi 2. Anadolu lisesini kazanan birisi olarak söylüyorum:
Öncelikle 7.sınıftan şu dersleri tekrar et.
Türkçe.
Matematik.
İngilizce.
Sadece bu 3 dersin temeli 7.sınıfta atılıyor.
Çalışma şeklin şöyle olmalı:
Türkçe: konu eksiklerin varsa hemen hallet ve her konudan günde 10 soru çöz. Paragraf ayrı bir şey. Günde 20 paragrafla başla son 6 ay kala sabit 40 paragraf çöz. Bunda kitap fark etmez. Hafta sonu cumartesi gününü kendine ayır.
matematik: Herkes çözebildiğin kadar soru çöz diyor fakat alakası yok. Her soru tarzından günde 5 soru çöz yeter. 3 kitap gerekli.
1-temel düzey ve kolay yeni nesil sorular içeren test kitabı. Her konudan günde 10 soru.
önerim: Bons yayınları'nın gümüş matematik kitabı.
2-sadece kolay-orta yeni nesil soru içeren test kitabı. Her konudan günde 20 soru.
önerim: bons yayınları altın matematik Kitabı/Koray varol kılavuz.
3- burada zor test kitabı veya matematik branş denemesi kitabı almalısın. Bence branş denemesi al çünkü zor test kitabındaki zorluktaki sorular artık LGS'de karşına çıkmayacak. Her 2 haftada 1 deneme yap kendine.
önerim: nartest 12'li deneme. Burada 2 tane kitap var. Nartest logosu kırmızı olanı al. Mavi olanda gereksiz çok zor sorular var.
fen bilimleri: 5. ünite hariç hepsinde sınırlı tarzda soru sayısı var. Her konudan günde 5-7 soru çöz. 5. üniteden 10-12 soru çöz.
önerim: bons yayınları (her kitabı çok iyi) fen bilimleri Altın/Koray varol kılavuz.
Bunda koray varol daha iyi.
ara dersler: bunlar tamamen ezber işi. Konuyu iyi öğren günde her konudan 5 soru yeter. Kitap fark etmez. Başarılar dilerim!