LGS'de 430 ve üstü puan almak için ne yapılmalı?

cekretertet

Picopat
Merhaba LGS'ye 8 ay kaldı ve çok stres yapıyorum. Düzenli bir şekilde çalışamıyorum çalışacak sadece 1 tane kitabım var ve matematiğe ne kadar çalışsam da anlamıyorum. Günde sadece 20-30 dakika internetten konu tekrar videolarını izliyorum ve internetten 5-10 soru çözüyorum. Hedefim +425 fakat alabileceğimi artık düşünmüyorum. Millet o kadar günde 200-300 soru çözerken ben sadece 30 dakikalık konu tekrarı yapıyorum. LGS matematik sorularına bakınca da çok stresleniyorum çünkü matematiği hiç yapamıyorum. Hocalar da deneme yapıyor ve denemeleri de çok zor soruyorlar bu yüzden de düşük alıyorum, moralim bozuluyor. Ortaokuldaki gibi kötü bir ortama düşmek istemiyorum. +430 puan için tavsiyeniz nedir?

Merhaba LGS'ye 8 ay kaldı ve çok stres yapıyorum. Düzenli bir şekilde çalışamıyorum çalışacak sadece 1 tane kitabım var ve matematiğe ne kadar çalışsam da anlamıyorum. Günde sadece 20-30 dakika internetten konu tekrar videolarını izliyorum ve internetten 5-10 soru çözüyorum. Hedefim +425 fakat alabileceğimi artık düşünmüyorum. Millet o kadar günde 200-300 soru çözerken ben sadece 30 dakikalık konu tekrarı yapıyorum. LGS matematik sorularına bakınca da çok stresleniyorum çünkü matematiği hiç yapamıyorum. Hocalar da deneme yapıyor ve denemeleri de çok zor soruyorlar bu yüzden de düşük alıyorum, moralim bozuluyor. Ortaokuldaki gibi kötü bir ortama düşmek istemiyorum. +430 puan için tavsiyeniz nedir?
Matematik hariç diğer dersleri fullersen eğer 420 gibi bir puan alabilirsin. Ama sana tavsiyem, matematiğe aban ama diğer dersleri ihmal etme. Ayrıca 2.döneme kadar matematiğini düzeltemediysen,diğer dersleri full yapmaya bak.

Matematik hariç diğer dersleri fullersen eğer 420 gibi bir puan alabilirsin. Ama sana tavsiyem, matematiğe aban ama diğer dersleri ihmal etme. Ayrıca 2.döneme kadar matematiğini düzeltemediysen,diğer dersleri full yapmaya bak.
Matematikten 11 doğru yapsam bile yeter zaten ama o 11 doğruyu da yapabilir miyim bilmiyorum.

Arkadaşın dediği gibi matematik harici fullersen 420 gibi bir şey yaparsın en kötü tabii çok da kafana takma bende senin gibi düşünüyordum ortalama bir puan yaptım güzel bir ortamdayım.

Arkadaşın dediği gibi matematik harici fullersen 420 gibi bir şey yaparsın en kötü tabii çok da kafana takma bende senin gibi düşünüyordum ortalama bir puan yaptım güzel bir ortamdayım.
Matematik harici fullersem 407 oluyor hocam.

Üzücü gerçeği ben söyleyeyim 11 doğru sana yetmeyecek. Stres yapma, çalışma süreni arttır. Kademeli olarak soru sayısını da arttır ama konuyu iyi öğren önce.
Eki Görüntüle 2319105

Matematik harici fullersem 407 oluyor hocam.

Eki Görüntüle 2319105
Bunlara çok da güvenme bence. Senin hedefin her zaman daha yükseği olsun, ben matematikte 11 doğru yapsam yeter kafasında olursan zaten 11’in üstüne cikman çok zor olacak.🙂

2024 yılına göre hesapladım. Hocam daha nasıl çalışacağımı bilmiyorum soru çözeyim desem sadece 1 tane kitabım var onun dışında ne yapacağım bilmiyorum.
Bak sistemini şöyle ayarlayabilirsin, 1 tane kolay kaynak çözersin konuyu pekiştirmek amaçlı. Belki 2 tane, sonra yeni nesil sorulara geçersin. Olması gereken bu matematik için, yeni nesil kitap bittikten sonra da denemelere abanirsin. Ne kadar soru görürsen o kadar iyi olur senin için, aldığın notlar şu an seni kötü etkilemesin. Bir de MEB her ay örnek soru yayinliyor, onları bayağı dikkatli bir şekilde çöz mantığını iyi öğren. Tabii konuyu bilmeden girersen çok zorlanırsin kendi moralini boş yere bozarsın. Sakinliğini koru ama bu sakinlik bir rahatlığa dönüşmesin.

Bunlara çok da güvenme bence. Senin hedefin her zaman daha yükseği olsun, ben matematikte 11 doğru yapsam yeter kafasında olursan zaten 11’in üstüne cikman çok zor olacak.🙂
Ailemi hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. Hocam ne yapayım matematiği yapamıyorum çalışsam bile olmuyor. Türkçe ve ara derslerden çok yapıp fenden de orta yapıp matematikten de böyle bir sonuç yapsam yeter zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı