LGS'de 430 ve üstü puan almak için ne yapılmalı?

Günde sadece 20-30 dakika internetten konu tekrar videolarını izliyorum ve internetten 5-10 soru çözüyorum. Hedefim +425 fakat alabileceğimi artık düşünmüyorum. Millet o kadar günde 200-300 soru çözerken ben sadece 30 dakikalık konu tekrarı yapıyorum. LGS matematik sorularına bakınca da çok stresleniyorum çünkü matematiği hiç yapamıyorum. Hocalar da deneme yapıyor ve denemeleri de çok zor soruyorlar bu yüzden de düşük alıyorum, moralim bozuluyor. Ortaokuldaki gibi kötü bir ortama düşmek istemiyorum. +430 puan için tavsiyeniz nedir?
Dostum internetten soru çözme. Konu tekrarı yaptıktan sonra sürekli test kitabından soru çözmen gerekiyor. Kolay-Orta-Orta-Zor ve Zor olarak gitmelisin. Kendine belirli test kitapları alabilirsin matematik için. Diğer derslerin içinde mutlaka al. Matematik temelin sıkıntıysa temelini ilk bir düzelt daha çok var koskoca 8 ay. Stres sakın yapma ben sınavda stresten ellerimden musluk gibi ter aktığından yapamadım. Hergün düzenli olarak paragraf çözmelisin.

Bak sistemini şöyle ayarlayabilirsin, 1 tane kolay kaynak çözersin konuyu pekiştirmek amaçlı. Belki 2 tane, sonra yeni nesil sorulara geçersin. Olması gereken bu matematik için, yeni nesil kitap bittikten sonra da denemelere abanirsin. Ne kadar soru görürsen o kadar iyi olur senin için, aldığın notlar şu an seni kötü etkilemesin. Bir de MEB her ay örnek soru yayinliyor, onları bayağı dikkatli bir şekilde çöz mantığını iyi öğren. Tabii konuyu bilmeden girersen çok zorlanırsin kendi moralini boş yere bozarsın. Sakinliğini koru ama bu sakinlik bir rahatlığa dönüşmesin.

Hocam soru bankalarına da çok para harcamak istemiyorum fakat yine de lazım bana. Mesela internetten Fen'in 1.ünitesiyle alakalı soru çözdüm 19 doğru 1 yanlış çıktı ama denemede 5-6 doğru falan çıktı. Denemeden de sorduğu sorularda pek bir bilgim yoktu.

Ailemi hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. Hocam ne yapayım matematiği yapamıyorum çalışsam bile olmuyor. Türkçe ve ara derslerden çok yapıp fenden de orta yapıp matematikten de böyle bir sonuç yapsam yeter zaten.
Bak dediğim gibi, önemli olan hedefi yüksek tutmak. Eğer sen aman ben 10 doğru yapsam yeter zaten dersen sınavda üzülürsün. Hedefin her derste güzel yapmak olsun. 20 sorunun yarısını doğru yapsam yeter diyorsun kendine kötü hedef koyuyorsun. Hedefin yüksek olsun çalışmana da etki eder, aç internetten bak liselere, örnek veriyorum Kabataş’ta mı okumak istersin tırt %8 ile alan bir lisede mi? Kendine güzel bir okul hedefi koy.

Hocam soru bankalarına da çok para harcamak istemiyorum fakat yine de lazım bana. Mesela internetten Fen'in 1.ünitesiyle alakalı soru çözdüm 19 doğru 1 yanlış çıktı ama denemede 5-6 doğru falan çıktı. Denemeden de sorduğu sorularda pek bir bilgim yoktu.
İnterneti boş ver, kitapların da parasını sen dert etme durumunuz nasıl bilmiyorum ama. Eminim ailen istediğin kitapları alacaktır sana, eğitim söz konusu olunca her fedakarlık yapılır ailede. Aileni hayal kırıklığına uğratmamak için alınan kitapları yala yut iyi öğren. Ailen senden bunu ister zaten.

Bak dediğim gibi, önemli olan hedefi yüksek tutmak. Eğer sen aman ben 10 doğru yapsam yeter zaten dersen sınavda üzülürsün. Hedefin her derste güzel yapmak olsun. 20 sorunun yarısını doğru yapsam yeter diyorsun kendine kötü hedef koyuyorsun. Hedefin yüksek olsun çalışmana da etki eder, aç internetten bak liselere, örnek veriyorum Kabataş’ta mı okumak istersin tırt %8 ile alan bir lisede mi? Kendine güzel bir okul hedefi koy.
Hedefim var zaten hocam dediğiniz gibi %8 dilimli bir liseye gitmek istiyorum. Şu anda bir şey yapmadığım için çok stres yapıyorum. Konu tekrarı yapıyorum bir de internetten soru çözüyorum ama yetmiyor gibi hissediyorum, milletin günde 200-300 soru çözdüğünü görünce stres yapıyorum.

İnternetten çözeceğin sorular sana pek bir şey kazandırmaz kazandırmayacak. Dediğim gibi test kitabı almalısın kendine farklı zorluklardan. Kademe kademe onları çözmelisin bu iş böyledir.

Hedefim var zaten hocam dediğiniz gibi %8 dilimli bir liseye gitmek istiyorum. Şu anda bir şey yapmadığım için çok stres yapıyorum. Konu tekrarı yapıyorum bir de internetten soru çözüyorum ama yetmiyor gibi hissediyorum, milletin günde 200-300 soru çözdüğünü görünce stres yapıyorum.

Onlar 200-300 sorunun hepsini yeni nesil mi çözüyorlar? Veya üst düzey sorular mı hepsi? Hayır. Onlarda kolay-orta-zor şeklinde gidiyorlardır. Veya bazıları soru çözdüğünü sanıp Full kazanım testleri çözerek ben 200 soru çözüyorum işte falan deyip hava atanlar var :D önemli olan çok soru çözmek değil kaliteli soru çözmek.

Geçenlerde bir deneme çözdüm, Türkçe, fen gibi derslerden işlemediğimiz konular vardı ve sonuç olarak onlardan 2-3 yanlışım çıktı, diğer dersler Full. Ama matematikten 7 doğru 3 yanlışım vardı, neticede 412 puan aldım.
Şöyle söyleyeyim, yüksek denilebilecek bir puan almak kolay ama, puandan daha önemli olan şeyler var (yüzdelik dilim gibi) ve senin puanını değil yüzdelik dilimini arttırman gerek. Mesela İngilizceyi herkes fuller, önemli olan matematiği yapabilmek değil mi? Çünkü herkeste atıyorum iPhone 6 varsa, sende de iPhone 6 olması bir anlam ifade etmez, bir değeri yoktur.

İnternetten çözeceğin sorular sana pek bir şey kazandırmaz kazandırmayacak. Dediğim gibi test kitabı almalısın kendine farklı zorluklardan. Kademe kademe onları çözmelisin bu iş böyledir.

Onlar 200-300 sorunun hepsini yeni nesil mi çözüyorlar? Veya üst düzey sorular mı hepsi? Hayır. Onlarda kolay-orta-zor şeklinde gidiyorlardır. Veya bazıları soru çözdüğünü sanıp Full kazanım testleri çözerek ben 200 soru çözüyorum işte falan deyip hava atanlar var :D önemli olan çok soru çözmek değil kaliteli soru çözmek.

Yani hocam diyebileceğim tüm şeyleri siz söylemişsiniz zaten, ama desteklemek amacıyla ben de yazıyorum.

Öncelikle yaklaşık bir seviyeni anla, eğer ki orta seviyeysen gidip de kolay bir test kitabı almanı önermem. Hem sıkıcı gelir, hem de aldığın verim azalır. Onun yerine orta seviye bir kitap alırsın, öğretmenlerin ile görüş, kitap önerisi al. Orta seviyede soru çözeceksin, bir yerden sonra orta seviye sana kolay gelecek. O zamandan sonra da zor bir kitap önerisi iste, onları çözmeye başla.

İnternetten çözmeni de önermem, ben şahsen kitabın önümde açık olmasını, çözdüğüm soruların hepsini görmek isterim. Aslında bakarsan, çözdüğün soruları görmek demek, gelişimini somut bir biçimde görmek demektir. Bu da açıkçası beni daha da motive eder.

Ayrıca kendilerini başkalarıyla kıyaslama, her zaman senden daha iyileri olacak. Senin sorman gereken soru, "diğerleri acaba kaç puan aldı?" değil, "bir önceki denememe göre kaç puan arttırmışım?" olmalı.
Sen kendin 420 alırken, kendini 450 alan birisiyle kıyaslarsın, 450 almak için çalışıp çabalarsın, en sonunda hedefine ulaşınca görürsün ki adam 480puan almaya başlamış. Bu işin sonu yok.

Son düzenleme:
Yani hocam diyebileceğim tüm şeyleri siz söylemişsiniz zaten, ama desteklemek amacıyla ben de yazıyorum.

Öncelikle yaklaşık bir seviyeni anla, eğer ki orta seviyeysen gidip de kolay bir test kitabı almanı önermem. Hem sıkıcı gelir, hem de aldığın verim azalır. Onun yerine orta seviye bir kitap alırsın, öğretmenlerin ile görüş, kitap önerisi al. Orta seviyede soru çözeceksin, bir yerden sonra, orta seviye sana kolay gelecek. O zamandan sonra da zor bir kitap önerisi iste, onları çözmeye başla.

İnternetten çözmeni de önermem, ben şahsen kitabın önümde açık olmasını, çözdüğüm soruların hepsini görmek isterim. Aslında bakarsan, gelişimini somut bir biçimde görmüş olursun ve bu seni daha da motive eder.

Ayrıca kendilerini başkalarıyla kıyaslama, her zaman senden daha iyileri olacak. Senin sorman gereken soru, "diğerleri acaba kaç puan aldı?" değil, "bir önceki denememe göre kaç puan arttırmışım?" olmalı.
Sen kendin 420 alırken, kendini 450 alan birisiyle kıyaslarsın, 450 almak için çalışıp çabalarsın, en sonunda hedefine ulaşınca görürsün ki adam 480puan almaya başlamış. Bu işin sonu yok.

Siz daha detaylı ve daha anlaşılır bir şekilde açıklamışsınız. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı