LGS'de çok kötü puan aldım

Tnixs

Hectopat
Katılım
22 Kasım 2020
Mesajlar
279
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
LGS'ye girdim ancak heyecanlandım ve yapamadım. 320'den yukarı beklemiyorum Türkçede çok yanlışım var moralim çok bozuk bu kadar kolay sınavı yapamadığım için kendimi suçlu hissediyorum ne yapmalıyım?
 
Ben 320 alsam herkese pizza dağıtırım bana göre çok ta düşük bir puan değil o puanlarda iyi liselerde var.
 
Ortalaman iyiyse ortalama bir Anadolu lisesine OBP ile gidebilirsin çok kötü bir liseye gitmediğini sürece lisenin çok önemi yok lisede senin çalışmana bağlı ilerliyorsun.
 
LGS'nin o kadar da önemli olduğunu düşünmüyorum. Ben zamanında 410 aldım ama çevremde güzel lise olmadığı için mahalle okuluna gitmek zorunda kaldım. Yani çok kafaya takma. Sen okul haricinde bir zaman belirle, örneğin hafta sonları 4 sene sonra gireceğin sınava odaklan. Yapabileceğin en mantıklı şey bu.
 
YKS hazırlanıyorum. Lisenin önemi o kadar da yok. Şehrinde iyi bir anadoluya gitsen yeter. OBP yüksek ise gerisini düşünme. Sonucunda herkes aynı sınava tekrar girecek ve asıl önemli olan YKS. 9. sınıftan itibaren YKS çalış!
 
Geçen sene ben de 290 gibi rezalet bir puan aldım. Başta bütün ailem ve akrabalarım kendi aralarında "bu çocuktan bir şey olmaz zaten" diye dedikodu döndürdüler. İlk 2 ay berbat bir meslek lisesine gittim. Oradan güç bela OBP sayesinde şehrimin en kaliteli semtinin okuluna girebilmeyi başardım. Oradan da sıkıldım ve direkt semtimin en nitelikli dedikleri okula girdim. Eğer ailenin yaptığı baskılar üzerine kendini suçlu hissediyorsan hissetme. O insanlar senin canın ciğerin bile olsa başarılı olduğunda başarısız olduğun kadar yanında olmayacaklar. Dalga geçerler, karşı komşunun oğluyla karşılaştırırlar ama umursamayıp aksine bunu değiştirmek için çabalarsan senin için daha mantıklı olur. Ama eğer benim yaptığım gibi çok kafaya takarsan ufak bir deprasyon süreci seni bekliyor olabilir. Ziraa ben de yeni yeni atlatıyorum. Bütün sene yattım son hafta çalıştım ona rağmen güzel bir okulda okuyorum. Bu şans sadece bana verilmedi. Sistemin kötülüğünden faydalanmak zorundaydım, yaptım. Eğer OBP puanın iyi değilse özel okul için para biriktirmeye başla derim. Kötü bir puan aldıysan muhtemelen çevrendeki insanlar meslek lisesini sana övmeye başlayacaklar ama emin ol deneyimlemiş biri olarak söylüyorum ki meslek lisesi iğrenç bir yer. İnsan yerine konulmak istiyorsan meslek liselerinden uzak dur.
 

Geri
Yukarı