LGS'de matematik önemli mi?

Moskovalı Nico

Zeptopat
Katılım
18 Mayıs 2024
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
Merhaba, benim denemelerimde Türkçem, fenim ve ara derslerim iyi fakat matematikte 10 netin üstüne çıkamıyorum. Acaba LGS'de de 10 net yapsam düşük bir puan mı alırım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, benim denemelerimde Türkçem, fenim ve ara derslerim iyi fakat matematikte 10 netin üstüne çıkamıyorum. Acaba LGS'de de 10 net yapsam düşük bir puan mı alırım?

2 sene önce girdim, fenden 19 net sosyalden 9 net ingilizceden 9 net dinden 9 net ve türkçeden 17 net yaptım. Fakat matematikten 9 net yaptığım için puansız liseye yerleşmek zorunda kaldım, o seneki sınıf arkadaşımın netleri benden daha düşüktü ve sadece matematikten benden yüksek net yapmayı başardı, oda güzel bir Anadolu lisesine yerleşti. Anlayacağın çok önemli.
 
2021 LGS mezunuyum.Türkçe 1 yanlış din sosyal ingilizce tam.Fen 18 doğru 2 yanlış.Matematik 11 doğru 2 yanlış.Sonuç Fen lisesini kazanamadım ya sosyal bilimlere gidicektim yada proje imam hatip okuluna.Bende özel okula kayıt oldum.
 
2 sene önce girdim, fenden 19 net sosyalden 9 net İngilizceden 9 net dinden 9 net ve türkçeden 17 net yaptım. Fakat matematikten 9 net yaptığım için puansız liseye yerleşmek zorunda kaldım, o seneki sınıf arkadaşımın netleri benden daha düşüktü ve sadece matematikten benden yüksek net yapmayı başardı, oda güzel bir Anadolu lisesine yerleşti. Anlayacağın çok önemli.

Aynı olay bana oldu. Dersler fena değildi ama mat düşük oluğu için okul puanıyla girdim. Mat o yüzden önemli
 
Katsayı olarak matematik 5, Türkçe 4, fen 4 diğerleri 1 diye hatırlıyorum. En önemlisi matematik oluyor.

Aynı olay bana oldu. Dersler fena değildi ama mat düşük oluğu için okul puanıyla girdim. Mat o yüzden önemli.
Ben 2020 LGS'de 18 Türkçe 17 fen matematikten 10 doğru 4 yanlış yapmıştım. LGS'ler içindeki en zor sınavdı. Matematikten düşük yapmama rağmen yüzdelik dilim olarak 6.5 yapıp ( 387 puan ) iyi bir liseye yerleştim. O sene yapılan sınavda diğer insanların da ne yaptığı önemli kolay olan sınavda matematiğini 10'dan 15'e çıkarırsan, matematiği daha iyi olan normalde 15 net yapan biride 20 net yapacak. Bu nedenle sınav puanı olarak değil yüzdelik dilim olarak değerlendir. Denemelerdeki yüzdeliğini 2/3 le çarp tahmini yüzdeliğini gör.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı