LGS'de matematik zor mu?

Hocam test kitabii öneriniz veya bir YouTube kanalı öneriniz var mıdır?
Hocalara Geldik ve Tonguç Akademiyi kullanabilirsin. Tonguç Akademinin soru kitaplarını çok önermiyorum, video çözümlerini kalitesiz buluyorum. Sadece Fen için kullanabilirsin Tonguç Akademinin kitaplarını, Fen Zoru bankası ve Dinamoyu öneririm. Bunlar ile hazırlandım, Fenden 19 doğru 1 yanlış yaptım, Türkçeyi sakın boşlama. Nede olsa yaparım kafasıyla çok az Türkçe çalıştım, sınavda beni batıran şeyler Türkçe ve Matematikdi. Okyanusun kitapları sayısal alanda iyidir. Feni bana gereksiz zor gelmişti. Her şeyden önemlisi deneme çözmeyi de ihmal etme.
 
Hocalara Geldik ve Tonguç Akademi'yi kullanabilirsin. Tonguç Akademi'nin soru kitaplarını çok önermiyorum, video çözümlerini kalitesiz buluyorum. Sadece fen için kullanabilirsin Tonguç Akademi'nin kitaplarını, fen zoru bankası ve dinamoyu öneririm. Bunlar ile hazırlandım, fenden 19 doğru 1 yanlış yaptım, Türkçeyi sakın boşlama. Nede olsa yaparım kafasıyla çok az Türkçe çalıştım, sınavda beni batıran şeyler Türkçe ve matematikdi. Okyanusun kitapları sayısal alanda iyidir. Feni bana gereksiz zor gelmişti.

Hocam tek korkum matematik.
 
Hocam tek korkum matematik.
Zaten LGS'de matematikten başka zorlayıcı bir şey yok. LGS bilgiyi ölçmeye dayalı bir sınav değil, üstün zekalı öğrenci bulmaya çalışan(ne kadar buluyor tartışılır) bir sınav. Fen Lisesi kazanamasamda iyi bir anadolu lisesine ortalamam ile yerleştim. İnan ki konu Fen Lisesi falan değil, iş öğrencide bitiyor. Fen Lisesi okuyanlara sihirli değnek falan dokunmuyor. Sen ne kadar çok çabalarsan lisede de o kadar karşılığını alırsın.
 
Hocam tek korkum matematik.

Konuları anlıyor musun?
Ben konuları anlıyorum ama sorulara gelince çok zorlanıyorum.
Hocalara Geldik ve Tonguç Akademi'yi kullanabilirsin. Tonguç Akademi'nin soru kitaplarını çok önermiyorum, video çözümlerini kalitesiz buluyorum. Sadece fen için kullanabilirsin Tonguç Akademi'nin kitaplarını, fen zoru bankası ve dinamoyu öneririm. Bunlar ile hazırlandım, fenden 19 doğru 1 yanlış yaptım, Türkçeyi sakın boşlama. Nede olsa yaparım kafasıyla çok az Türkçe çalıştım, sınavda beni batıran şeyler Türkçe ve matematikdi. Okyanusun kitapları sayısal alanda iyidir. Feni bana gereksiz zor gelmişti. Her şeyden önemlisi deneme çözmeyi de ihmal etme.

Evet çok zor değil ama temelin yoksa onları çöz sonra eğer zor sorular çözme kıvamına gelirsen okyanus Master al.
 
Konuları anlıyor musun?
Ben konuları anlıyorum ama sorulara gelince çok zorlanıyorum.

Evet çok zor değil ama temelin yoksa onları çöz sonra eğer zor sorular çözme kıvamına gelirsen okyanus Master al.

Son bir ayda anlatılan konuların hiçbirini anlamadım herkes anladık diye geçti.
 
Ben ilk LGS mağdurlarındanım, matematik soruları için düşen zaman gerçekten çok azdı. Sözel bölümünü ve feni fulleyip sadece matematikten yanlış yapmıştım. Ve en kötü yanı bizden sonraki senelerde öğrencilere 20 dakika verdiler. Sorun 20 dakika verilmesi değil, bizim deneme tahtası gibi kullanılıp bize haksızlık yapılması.
 

Geri
Yukarı