LGS'de son 23 günde neler yapılır?

Türkçe 14
İnkılap 9
Din 10
İngilizce 7
Fen 13
Matematik 8
Ortalama bu şekilde hocam

3 hafta gibi bir sürede çok iyi hocam.
Yani benim için pek istediğim gibi değildi, son haftada girdiğim denemelerde çok daha iyi puanlar yapmıştım beklentim çok çok daha yüksekti ama çok bir problem değil. Hayatının çok küçük bir bölümü bu. Öncelikle İngilizce kesinlikle çok kolay oluyor. İngilizce'de kılçıksız 10'u çekmek lazım bedava puan dağıtılıyor neredeyse. Yapman gereken tek şey kelime ezberlemek. Tabii yeni müfredat ile değişmediyse. Hedefin neydi tam bilemiyorum ancak netler biraz düşük kalmış özellikle bu döneme daha yüksek girmen iyi olurdu. Sözel kısmın neredeyse tamamı okuduğunu anlama zaten. Türkçe'de dil bilgisi konularında hatan yoksa paragraf veya deneme çöz bol bol. Dil bilgisinde hatan varsa konu tekrarı dinle, denemede yanlış yaptıklarına bak. 23 gün kaldığı için artık çözebilirsen her gün deneme çözmen lazım. Okulun deneme programları vs yapıyorsa katılmaya çalış, okulundaki kişilerle netlerini karşılaştırır nerede olduğunu görürsün. Matematik için geçmişte çözdüğün denemelerde yanlışların nerede geldiğini analiz et, eğer belli bir konudan çıkıyorsa hep yanlış o konuyu tekrar et sınava hala zaman varken. Aslında hepsinde netleri arttırmak için yapman gereken şey belli. Deneme çöz, yanlışını kontrol et. Eğer yanlışların hep aynı konu ise konuyu tekrar et, tekrar öğren.

Yani benim için pek istediğim gibi değildi, son haftada girdiğim denemelerde çok daha iyi puanlar yapmıştım beklentim çok çok daha yüksekti ama çok bir problem değil. Hayatının çok küçük bir bölümü bu. Öncelikle İngilizce kesinlikle çok kolay oluyor. İngilizce'de kılçıksız 10'u çekmek lazım bedava puan dağıtılıyor neredeyse. Yapman gereken tek şey kelime ezberlemek. Tabii yeni müfredat ile değişmediyse. Hedefin neydi tam bilemiyorum ancak netler biraz düşük kalmış özellikle bu döneme daha yüksek girmen iyi olurdu. Sözel kısmın neredeyse tamamı okuduğunu anlama zaten. Türkçede dil bilgisi konularında hatan yoksa paragraf veya deneme çöz bol bol. Dil bilgisinde hatan varsa konu tekrarı dinle, denemede yanlış yaptıklarına bak. 23 gün kaldığı için artık çözebilirsen her gün deneme çözmen lazım. Okulun deneme programları vs yapıyorsa katılmaya çalış, okulundaki kişilerle netlerini karşılaştırır nerede olduğunu görürsün. Matematik için geçmişte çözdüğün denemelerde yanlışların nerede geldiğini analiz et, eğer belli bir konudan çıkıyorsa hep yanlış o konuyu tekrar et sınava hala zaman varken. Aslında hepsinde netleri arttırmak için yapman gereken şey belli. Deneme çöz, yanlışını kontrol et. Eğer yanlışların hep aynı konu ise konuyu tekrar et, tekrar öğren.

Yorumunuz için çok sağ olun hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı