LGS'den dusuk alırsak okul puanı ile anadoluya gidilir mi?

Arkadaşlar LGS'den düşük puanlar alırsak (320, 330 vb.) Anadolu lisesine giremeyeceğimiz puan alırsak okul puanı ile yerleşip Anadolu lisesine gidebilir miyiz?(Okul puanı ile alanları) yoksa en yakınımızdaki liseye mi gitmek zorundayız.
324 puan aldım.8.sınıf yıl sonu puan ortalamam 92 idi.Anadolu lisesindeyim.Okulum sınav ile öğrenci almıyor ve Teog ile giren 11-12. sınıf öğrenciler 450-460 ile yerleştikleri için iyi bir okul :).
 
Ya bir şey soracağım bana kızıyosunuzda eğer gerçekten bir şeyler öğrenmek istemiyorsan ki çoğu okuyan kişinin amacı iş bulmak ha diploman olmuş ha olmamış ne değişiyor işin olmadıktan sonra duvaramı çerçeveleticen diplomayı bana sorarsan sadece zaman kaybı.
 
Buna kızgın atmanıza gerek yok gözünüzü açın ve gerçeklere bakın. Her gün işsizlikten geçinemediği için intihar etme derecesine gelen gençlere mesela. Ya da intihar ettikten sonra cebinden sadece 1.5TL çıkan babaya.
Okumak sadece para kazandıracak meslek kazanmak değildir bilim öğrenmektir. Bu intihar derecesine gelen gençlerdendim. İhtiyatla davranıp çalışırsa işsiz, mişsiz kalmaz.
@Nitrogene
Ya bir şey soracağım bana kızıyosunuzda eğer gerçekten bir şeyler öğrenmek istemiyorsan ki çoğu okuyan kişinin amacı iş bulmak ha diploman olmuş ha olmamış ne değişiyor işin olmadıktan sonra duvaramı çerçeveleticen diplomayı bana sorarsan sadece zaman kaybı.
Senin için öyle olabilir Fizik, Matematik, Biyoloji, Kimya, Edebiyat öğrenmenin nesi zaman kaybı olabilir ki?
Hayatının sonu değil 2 sene önce girdim hiç bir şey değişmedi. Asıl önemli sınav Üniversite Sınavı.
Yanlış düşünüyorsun, bu düşüncenin en büyük kurbanlarından biriyim. Meslek lisesine gitse o saçma sapan bölüm dersleri yıpratacak, staja gidecek belli 9.sınıf veya 10.sınıftan sonra çoğu dersi görmeyecek adamın stajda anası ağlayacak bide gelip ders mi çalışacak? O kafayla çalışıp çalışması farketmiyor.
 
Çekilin LGS danışmanı geldi. 😄

Öncelikle sistemi özetliyeyim, sanırsam bir kavram karışıklığı var.

1. Okullar LGS ile alanlar ve ortaokul notuyla alanlar olarak ikiye ayrılıyor. Kısaca nitelikli ve mahalli liseler diyoruz bunlara.

2. Her iki grupta da her tür lise var. Yani lgs ile alan anadolu lisesi de var okul notuyla alan anadolu lisesi de var. Hatta meslek liselerinde de aynı, meslek liselerinin bazı bölümleri lgs ile öğrenci alır diğer bölümleri okul notuyla öğrenci alır.(Farkı LGS ile alan bölüme gittiysen fen lisesi programı görürsün ve meslek lisesini bitirdiğinde bir mesleğin olur ve üniversite sınavında da büyük avantajın vardır, diğer meslek liselerine göre.)

3. Lgs ile bir okul kazanamadığında mahalli okullara gidebilirsin. Bu mahalli okul evine en yakın okul olacak diye bir şey yok. Peki hangi okul? Bu konuda milli eğitim her mahalle için daireler belirledi, yani senin mahalli bir dairen var. O daire içindeki okula okul notun tutması ve devamsızlığının az olması kaydıyla istediğine gidebilirsin. Daire içindeki okullarını kendi okulundan öğrenebilirsin.

4. LGS ile alan lise ile mahalli ile alan lise arasında dağlar kadar fark yok her şey sende bitiyor.

5. Yapman gereken. Bundan 10 yıl sonra kendini nerede görmek istiyorsun, yani hedefini belirle. Hedefini belirledikten sonra bu hedefe hangi yollardan gidilir, o haritayı belirle. O haritadaki yol mahallendeki lisenden mi geçiyor nitelikli bir liseden mi geçiyor çok önemli değil, önemli olan hedefine ulaşman.
 
Boş boş konuşup insanların moralini bozma.

Çok kafana takmana gerek yok sonuçta o üniversite bittiği zaman her türlü işsiz kalacaksın sorunun cevabına gelirsek öyle okullar başvuruları yine sınav puanlarına göre sıralıyor o yüzden büyük ihtimal meslek lisesine ya da imam hatipe gidersin.

Adam doğru diyor maalesef malum kişileri tanımadığın sürece işe girmek çok zor :(
 

Yeni konular

Geri
Yukarı