LGS'ye 1.5 ay kala 420 yapılır mı?

LGS'ye 1.5 ay var netlerim iyi fakat İngilizce ve matematiği bir türlü yapamıyorum.
Matematik çalışsamda yeni nesil yapamıyorum.
İngilizce anlamıyorum nasıl çalışmam gerektiğini de bilmiyorum.
Denemelerde genelde 380 civarı yapıyorum bir türlü yükselmiyor.
İstediğim lisenin taban puanı 425.
Eğer bir tavsiyeniz varsa yazar mısınız?
Matematikte hangi konular seni zorluyor?

Türkçe D: 18 y: 2
İnkılap D: 10.
Din D: 10.
İng D: 3 y: 2
Mat D: 5 y: 2 b: 13.
Fen D: 17 y: 3
Matematiği 9 net civarına çıkarıp İngilizceyi de 5 net civarı yaparsınız en iyisi olur ama yapamam diyorsanız, İngilizceden 2 net arttırmaya çalışıp fen ve Türkçeyi fulleyin.

LGS'ye 1.5 ay var netlerim iyi fakat İngilizce ve matematiği bir türlü yapamıyorum.
Matematik olamadan o puanı yapamamıycağın bir gerçek. Yeni nesil testleri video çözümle beraber çözüp çözdükten sonra silip çözmelesin ve belli soru kalıpları yapman lazım.

Geçen sene ben de LGS'ye girdim şu an TÜBİTAK fen lisesinde hazırlık öğrencisiyim. Matematik sorularını anlaman için kitap okumak zorunda değilsin. Bana kalırsa matematik sorularını okumak daha mantıklı zaten adamlar da bilerek soru sorma işini zorlaştırıyor ki öğrenci anlamasın. Tabii sana kalmış artık napacağın.

Matematik yeni nesil yapmak için bol bol soru çözüp ezberlemelisin.

Sınava az bir süre kalmış artık çok kitap okumanı önermem ama günlük 10 20 30 belki daha fazla paragraf çözmeni öneririm. Çözemediğin soruları atlama o gün içinde çözemessen diğer gün bak hatta diğer hafta bak. Sınava az kalmış dişini sıkıp çok çalış sayılı gün çabuk geçer.

Yani ben pek çalışmadan fen lisesi kazandım ama bu benim artımdan, yani sadece daha fazla çalışmanı öneririm. Matematik olmadan o neredeyse imkansız olduğunu ekleyeyim ama. Diğerlerini tamamen doğru yapman gerekir ama öyle bile kesin bir şey değil. O yılki sorulara bağlı. Yani İngilizce konusuna gelirsek bu ders matematik varken zorunlu değil ancak yine de ekstra verir -ülkemizde yapabilen az çünkü- verir. Yani umudunu kırmak istemem ama matematik olmadan zor. Hele hele yabancı dil yokken hepten zor. Bence özellikle matematiğe çalış, diğerlerinden de kendini geliştir.

Matematik yeni nesil yapmak için bol bol soru çözüp ezberlemelisin.

Ezberlememeli anlamalı.

Yaparsın bence ben 1 sene önce LGS sınavına girdim o kadar zor değildi şimdikide muhtelen zor olmaz sen moralini bozma pozitif düşün hep fakat aile önemli eğer ailen seni üzecek ve zorlama ile alakalı sözlerde bulunuyorsa umursamayıp devam etmen gerek çünkü aileni dinlersen moralin ve motivasyonun düşer bu da yüksek alacakkan düşük almana sebep olur sonra aşırı soru çözme yani soru sayısını anında kökleme tane tane yükselt ve kitap oku ve kendini 1.5 ay kaldı sıkıyım komple ders çalışayım yapma çünkü öyle yaparsan çabuk sıkılırsın bıkarsın LGS gireceğim sadece hayatında ders çalışma olmasın müzik dinle kitap oku resim çiz farklı şeylerle kafanı dağıt sonra devam et daha sonra uykunu iyi al beslenmen bol proteinli olsun yumurta vs LGS sabahı çok garip hissedeceksin ve yılın stresi, yorgunluğu ve heyecanı direk üzerine çökecek o yüzden şimdiden kontrol edemiyorsan stress ve heyecanını kontrol etmeyi öğren inşallah güzel geçer.

Benim LGS de yaptığım cok büyük bir hata vardı zor kaynaklardan cözüyordum matematigi doğal olarak yapamıyordum kolaydan başla zora doğru herkes matematiği yapabilir önyargınızı kırmanız yeterli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı