LGS'ye 20 gün kala matematik nasıl halledilir?

Kakooo

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben ortaokulda okuyan ortalama üstü bir öğrenciyim. Sadece anlatmak istediğimi anlayın ve benimle aynı durumu yaşamış insanlar konuya mesaj yazsın çünkü artık 20 gün kaldı, ne kadar çalışsam da matematik olmuyor.

• Türkçe: 19:1
  • Ara dersler: Full
  • Matematik: 8 net
  • Fen: 19:1

Bu son denemelerimden çıkan ortalama raporum.

Matematikten hafta 3-4 saat arası ders alıyorum, başarılı geçiyor. Matematikten branş denemeleri, yeni nesil sorular, örnek sorular fazlasıyla çözüyorum ama hep aynı senaryo yaşanıyor. Gelecekten açılacak mıyım?

Konuya 'bu kadar sıkmayın, kendinizi önemsemeyin' gibi mesajlar atacak insanlar yazmasın. Ben kararlıyım ve yardıma ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum merhaba, öncelikle başarılarını diliyorum. LGS denemeleri çözüyor musun? Daha önce çözmediysen 2020 2021 sorularına bakar mısın? Ben şahsen lisede deneme çözerek netlerimi yükselttim.

Klon ve muadil denemeler çözdüm.

Matematik sadece anlama hızıyla alakalı bir ders, ortaokulda öyle yani, 4 işlem yapabiliyorsan geri kalanıda yaparsın zaten. Önemli olan anlama, ben pruvanın matematik kolaydan zora kitabı ve anlama bilgisi kitapları ile netlerimi yükseltmiştim.

20 gün az değil. Şunu söyleyeyim, senin çözdüğün soruların aynısı ve daha basiti çıkıyor genelde. Eğer günde 20-30 -veya 2-3 günde bir en azından- bu kadar çözüyorsan tanımadığın soru çıkmaz sınavda. Soru bankaları LGS'den daha zor oluyor. Sana tavsiyem MEB'in yayınladığı örnek sorular ve çıkmış bütün LGS sorularını çöz, çoğu basit zaten. Ve en önemli taktiklerden biri de yanlışlarının doğrusunu öğrenmek. Sınavlarda önemli bir diğer nokta da stres yönetimi, hayatın sonu değil ki zaten diğer derslerin de gayet güzel biri kötü geçse bile diğer derslerin kurtarır. Bu sonuçlar ile güzel bir liseye gidebilirsin ama matematiği en az 13-14 yaparsan çok iyi olur. Başarılar dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı