LGS'ye çalışmak için geç mi kaldım?

hayır soru tipi ezberleme gör öğren git bi defter al deneme de ve önemli gördüğün yanlışları o deftere yapıştır çöz onları her hafta düzenli olarak çöz o sana yarar

Sizin dediğiniz yöntem soru ezberleme oluyor. Bu şekilde çalışırsa hiçbir şeyi başaramaz. Tam tersine konulara bakıp bol bol soru çözmeli. Bu şekilde mantıksal düşünmesi gelişecek.

Emin olun LGS bundan ibaret. Konulara tamamen odaklanmak sadece karne notunu yükseltir. Sınav puanını değil :) soru tipine odaklanılmalı (yani soru çözülmeli)

Bende aynı durumdaydım hocam, bende dershaneye gidiyorum ve baya bi süre düzenli çalışmadım. Aynı korku banada gelmişti. Konusal tekrar programı yaptır rehberlik öğretmenine. 150 sorudan başla, gittikçe arttırırsın. Technopat'da vs. çok takılma. 3.5 ayını sadece derse ver. Ben şimdi eksiklerimi kapadım günlük 600 sorudan çalışıyorum. Azmetmezsen olmaz.

Emin olun LGS bundan ibaret. Konulara tamamen odaklanmak sadece karne notunu yükseltir. Sınav puanını değil :) soru tipine odaklanılmalı (yani soru çözülmeli)

Soru çözmeli katılıyorum. Ama ilk dediğiniz bir tık ezberlemeye dayanıyor onun yerine soru çözüp mantık yürütüp yapmalı. Konu çalışmazsa Türkçe Dil bilgisi, Fen, Sosyali nasıl yapacak...

bende bu sene lgs'ye gireceğim sana tavsiyem istediğin lise fen lisesi veya çok iyi bir anadolu lisesine gitmek istemiyorsan daha çok sene sonu ortalamana ağırlık ver ve kendine düzenli bir program oluştur.

Bende aynı durumdaydım hocam, bende dershaneye gidiyorum ve baya bi süre düzenli çalışmadım. Aynı korku banada gelmişti. Konusal tekrar programı yaptır rehberlik öğretmenine. 150 sorudan başla, gittikçe arttırırsın. Technopat'da vs. çok takılma. 3.5 ayını sadece derse ver. Ben şimdi eksiklerimi kapadım günlük 600 sorudan çalışıyorum. Azmetmezsen olmaz.
knk 600 fazla değilmi herhalde 200 din çözüyorsun

Kendinizi belirli bir puana şartlamayın. Yüzdelik dilim önemli. İleride gideceğin lisenin puanı 50 puan birden artabilir/azalabilir ama yüzdelik dilimi aynıdır çoğu zaman. Örneğin 2020 LGS'de lise taban puanları yaklaşık 20-30 puan düştü. Benim bir hesaplamama göre 2019 LGS'sine göre 425 puan almışım ama sınav notum 400 geldi. Ayrıca dershanedeki sıralamana bakarak bir yüzdelik çıkar. Ben bir denemede 404 alıp dershane 16. olmuştum (21 de olabilir) yanlış hatırlamıyorsam :D.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı