LGS'ye çalışmak için geç mi kaldım?

Konu hiç çalışmasın demiyorum ki zaten okul döneminde hocalar konuyu anlatmakla yükümlüdürler. Fazlasına gerek yok. Fazlasına gerek olan şey soru. Soru çöze çöze taktik geliştirmeli bilinen veya yapabildiği soru çözümlerini hangi taktiklerle sonuçlandırdığına dair ezber yapmalı.

Ondan sonra eğitim sistemi kötü. Ezber yaparsa soruyu başka şekilde sorarlarsa ne yapacak. Mantığını geliştirmeli bu kadar. Örneğin Ben matematikte soru ezberi yapmadan 32 çıktım. Sadece mantık yürütüyorum. Ama soru ezberleseydim sınavdaki gibi sordukları zaman yapamazdım...
 
Bende aynı durumdaydım hocam, bende dershaneye gidiyorum ve baya bi süre düzenli çalışmadım. Aynı korku banada gelmişti. Konusal tekrar programı yaptır rehberlik öğretmenine. 150 sorudan başla, gittikçe arttırırsın. Technopat'da vs. çok takılma. 3.5 ayını sadece derse ver. Ben şimdi eksiklerimi kapadım günlük 600 sorudan çalışıyorum. Azmetmezsen olmaz.
Bu nedir arkadaş benim günlük soru rekorum en fazla 200'dür o da birkaç kez. 600 soru biraz abartı değil mi? 75-150 arası çözüyordum yüzdelik dilimim 7.9 geldi. Aslında daha iyisini de yapabilirdim. Yüzdelik dilimim 4 bile gelebilirdi, kuzenimle fen hariç diğer derslerde neredeyse aynıyız, o fen dersinde 19 doğru ve 1 yanlış yaptığı için yüzdelik dilimi 4.25. Ben maalesef fende biraz çuvalladım ve 15/5 yaptım :(.
 
TEOG ile LGS karşılaştırılamaz. Özellikle de soru sayısında. İnsanların motivasyonunu düşünerek ego tatmini yapmaktan başka bir şey değil.

Aynı şey ama sen bilirsin adı farklı. Ego tatmini yapmak istesem şu yere girdim buraya gittim derdim insanların gözünde 600 soruyu büyütmesin diye böyle bir şey dedim çünkü isteyince 10k soru bile zor değil.
 
Bir önceki LGS'ye girenlerdenim. Ben çok çalışmıyordum. Günde 50 soru bile çözmüyorudum. Matematikte 4 netle yüzde 12-11 miydi öyle bir şey almıştım. Puanım 390'dı sanırım. Kısacası çalışarak başarabilirsin.
yüzde 11 12 puan iyi mi sizce
Bu nedir arkadaş benim günlük soru rekorum en fazla 200'dür o da birkaç kez. 600 soru biraz abartı değil mi? 75-150 arası çözüyordum yüzdelik dilimim 7.9 geldi. Aslında daha iyisini de yapabilirdim. Yüzdelik dilimim 4 bile gelebilirdi, kuzenimle fen hariç diğer derslerde neredeyse aynıyız, o fen dersinde 19 doğru ve 1 yanlış yaptığı için yüzdelik dilimi 4.25. ben maalesef fende biraz çuvalladım ve 15/5 yaptım :(.

Haklısın insanız biz robot değil ama ne yazık ki arkadaşın çok az vakti kalmış geçen seneden başlasaydı günlük düzenli bir 400 soruyla iyi yerlere gelebilirdi belki (8.sınıf için konuşuyorum)ama arkadaş yeni çalışmaya başlamış o yüzden.
 

Geri
Yukarı