LGS'ye çalışmaya 7. sınıftan başlanmalı mı?

Şimdi çok genel konuşacağım.
Geçen senenin birincisi yaz tatilinde başlamış.

İnanıyor musun cidden? Onlar daha önceden çalışmışlardır.

Hiç kimse o sınava 8-9 ayda full veya 1 yanlış çekecek kadar çalışamaz. Çünkü en az Matematik dersi için 5-6 tane kitabın sorularını anlayarak çözmesi gerekiyor. Bu 5-6 kitap full yeni nesil olacak. Ayrıyeten 2-3 tane temel konu mantığını anlamak için çözebilirsin.

Bir sürü kaynak çözmek zorunda kalacaksın. Ağır olan derslerden en az 5 kaynak gerekiyor. Ek olarak dershaneye gidersen onların kitapları. :D

Bakın dershane ve özel ders alın veya almalısınız. Hedefin Galatasaray ise almalısın. Evde tek başına yapmak gerçekten zor olacaktır. Ben şu an senin kim olduğunu hiç bilmiyorum. O yüzden dümdüz yazıyorum.

Şahsen ben geçen sene hiçbir yerden ek ders almadım.

Bakıyorum tarihe 12 Nisan. Şu an 7. sınıf konularını bitirdiysen ve testlerini çözdüysen 8. sınıfın ilk konularına yavaş yavaş çalışabilirsin. Dediğim gibi şimdiden kendini sıkmaman lazım. Yavaş yavaş alabilirsin.

Ben geçen sene girdim ve 380 puan ve yüzde 12 dilimine girdim. Evet biraz kötü yapmış olabilirim. Ama mutsuz muyum? "hayır" şu an gayet mutluyum. Sınavdan sonra kendini kötü hissedebilirsin, gayet doğal olacaktır. Ama ileriki haftalarda mutlu olacaksın.

Biraz gerçekçi olman lazım. Günde 350 soru yeni nesil soru çözmeye hazır mısın? Değilsen biraz hedefini düşürebilirsin. Cidden bu 1 yıl zor geçecektir. Şu an biraz rahatsın ama son 1 ay kala çok stresli geçiyor.

Şu 1 yıl boyunca kendini derse adamaya hazırsan hedefini Galatasaray tutabilirsin. Bugün çok çalıştım yarın biraz dinleneyim olmaz. Elbette dinleneceksin ama abartmadan dinleneceksin. Hafta sonları cumartesi ve pazar kendine 3-5 saat ayırırsın. Hafta içi derse asılman gerekiyor.

Bu sınavı kazanman için soru çözmen ve deneme çözmek olacaktır. Bol bol deneme ve soru çözmelisin.

Şimdi abartıyor olabilirim ama gerçek bu. Karşına ben fazla çalışmadım ama 450 puan aldım diyenler olacak ama sen Galatasaray istiyorsun.
 
7. sınıfın yaz tatilinde okulumuz yaz kursu yapmıştı 8. sınıfın 1. dönem konularını anlatmışlardı. Bana çok yararlı olmuştu. Sende evde kendini çok sıkmadan çalışabilirsin. (Kendini çok sıkma dedim ama hedef Galatasaray bilemiyorum 😀)
 
350 sorunun yeterli olmadığını sizden daha iyi biliyorum. Ben çalışmaya mecburum, siz ne yapacağımı söyleyin yeter. Motivasyon elbet düşecektir, elbette karamsarlığa düşülecektir ama benim oraya kesin gitmem lazım. Ben razıyım. Ne gerekiyorsa yapacağım.
 
350 sorunun yeterli olmadığını sizden daha iyi biliyorum. Ben çalışmaya mecburum, siz ne yapacağımı söyleyin yeter. Motivasyon elbet düşecektir, elbette karamsarlığa düşülecektir ama benim oraya kesin gitmem lazım. Ben razıyım. Ne gerekiyorsa yapacağım.

Ülkedeki tek iyi lise orası değil ama çok istiyorsan orayı şu andan çalış.
Benim hedefim 430 ile 450 puan arası mesela 14 Haziran'dan itibaren okulum kurs verecek ve oraya gideceğim kendime bir düzen buldum
Ortalama günlük 1 saat tekrar 100 soru 3 gün de bir deneme ile başlayıp okulum da sınıf seçmeleri tekrar olacak okul açılınca günlük 1 deneme çözüp 1.5 saat konu tekrarı düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı