LGS'ye nasıl çalışılmalı?

Lukass

Hectopat
Katılım
7 Aralık 2020
Mesajlar
495
Çözümler
8
Yer
İzmit
Merhaba, dönemin başından beri kitabın kapağını açıp soru çözemiyorum ne yaptıysam sadece son akşam internetten 3 4 kere konu özeti okumakla yaptım ama netlerimin daha fazla artmasını istiyorum, nasıl test çözebilirim? Denemede soru çözerken sıkıntı yok ama evde aklım hep başka şeylere kayıyor. Yakınımda dikkat dağıtacak bir şey yokken bile kafam bulanıklaşıyor.

Netlerim şöyle:

Türkçe: 17-18.
Matematik: 9-13.
Fen: 18-19.
İnkılap: 9-10.
Din: 6-7.
İngilizce: 10.

Özellikle matematik konusunda ne yapabilirim? Konuyu anlıyorum sıkıntı yok şayet soru çözmeye geldi mi bir bıkkınlık oluyor ve bir test bile çözemeden dersin başından kalkıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Matematikte önemli olan pratik yapmaktır. Konuyu anlamak yetmez. Çokça soru tipi de görmen gerekiyor. Tek yolu, sıkılmadan soruları çözmeye çalışmaktır. İllaki çözemediğin sorular da olacak, nasılsa çözemiyorum deyip başından kalkarsan başarılı olamazsın. Başından kalkmadan, sıkılmadan soruları çözmeye çalışmalısın ve yapamadığın yerleri de anlamaya çalışmalısın. Başarı başka şekilde gelmez ve Matematikte de başarı çok soru çözmeden olmaz.
 

Geri
Yukarı