LGS'ye nasıl çalışılmalı?

yokohosa

Decipat
Makaleler
1
Yer
Manisa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
asus dual 4060 msi b560m pro-e i7 11700kf 2x16 gb 3200 mhz ddr4 ram
500 gb ssd

Samsung odyssey g4
cloud 3
dareu a950 pro 1k hz
spirit of aim blue hybrid
Mchose ace 60 pro
LGS için çalışıyorum 2 haftadır şimdi başladım en kötü 360-400 yapıyorum 3 aya 450 falan yapmak istiyorum.

Matematik 8-5 net.
Fen 16-18 net.
Türkçe 17-19 net.
İnkılap 8-10 net.
Din 8-10 net.
İngilizce 10 net.

Türkçe günlük 40 paragraf çözüyorum başka bir şey çözmüyorum paragrafı 20 çözüp 50 50 fen matematik çözmek mantıklı mıdır? Çalışma planı vb. önerirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
LGS için çalışıyorum 2 haftadır şimdi başladım en kötü 360-400 yapıyorum 3 aya 450 falan yapmak istiyorum.

Matematik 8-5 net.
Fen 16-18 net.
Türkçe 17-19 net.
İnkılap 8-10 net.
Din 8-10 net.
İngilizce 10 net.

Türkçe günlük 40 paragraf çözüyorum başka bir şey çözmüyorum paragrafı 20 çözüp 50 50 fen matematik çözmek mantıklı mıdır? Çalışma planı vb. önerirseniz sevinirim.
Erken olmuş dostum daha süre vardı ya, şaka maka biz sana burda program öneremeyiz, herkesin çalışma stili farklıdır, ben 15 soru paragraf çözerim başka derse geçmeden bunalırım, ama 100 soru aralıksız matematik çözebilirim, başkası 10 soru matematik çözer bunalır ama 50 soru aralıksız paragraf çözebilir, çalışma düzenin, disiplinine göre vesaire bunu kendine göre ayarlamalısın, öte yandan sözelden kaçağın olmamalı, fullemek zorundasın, çünkü matematiğin kötü durumda.

Matematik 8-5 net.
Fen 16-18 net.
Türkçe 17-19 net.
İnkılap 8-10 net.
Din 8-10 net.
İngilizce 10 net.

Kardeşim son 5 yılda lgsde en çok çıkandan en az çıkana doğru tüm derslerde konuları sıralayın ve bu sıra ile teker tekere konuları bitirin. Bir konuyu biliyorsanız direkt soru çözümünden başlayın bilmiyorsanız konu videolarından öğrenin. Soru çözümünde de günde 100 soru çözdüm bitti şeklinde çalışmayın. Önemli olan kaç soru çözdüğümüz değil kaç soru öğrendiğiniz. 100 soru çözüp yanlış yaptığınız 20 soruyu bir başka testte karşınıza çıksa çözebilecek şekilde öğrenmediyseniz çok bin anlamı yok. Onun yerine 50 soru çözün ama çözdüğümüz her bir soruyu öğrenin ve bir sonraki testte o 50 sorudan herhangi biri çıksa yapabilecek hale gelin. Bu dediğim yöntemi özellikle LGS çıkmış sorularında mutlaka uygulayın. Bu şekilde inşallah 3 ayda yetiştirirsiniz ama hangi yöntemi kullanırsanız kullanın en önemli nokta masanın başında sıkılıp bunalsanız, uykunuz gelse, çok kalkmak isteseniz de günlük koyduğunuz hedefi gerçekleştirmeden kalkmamak ve bunu 3 ay devam ettirmek.

Hocam son 5 yılda lgsde en çok çıkandan en az çıkana doğru tüm derslerde konuları sıralayın ve bu sıra ile teker tekere konuları bitirin. Bir konuyu biliyorsanız direkt soru çözümünden başlayın bilmiyorsanız konu videolarından öğrenin. Soru çözümünde de günde 100 soru çözdüm bitti şeklinde çalışmayın. Önemli olan kaç soru çözdüğümüz değil kaç soru öğrendiğiniz. 100 soru çözüp yanlış yaptığınız 20 soruyu bir başka testte karşınıza çıksa çözebilecek şekilde öğrenmediyseniz çok bin anlamı yok. Onun yerine 50 soru çözün ama çözdüğümüz her bir soruyu öğrenin ve bir sonraki testte o 50 sorudan herhangi biri çıksa yapabilecek hale gelin. Bu dediğim yöntemi özellikle LGS çıkmış sorularında mutlaka uygulayın. Bu şekilde inşallah 3 ayda yetiştirirsiniz ama hangi yöntemi kullanırsanız kullanın en önemli nokta masanın başında sıkılıp bunalsanız, uykunuz gelse, çok kalkmak isteseniz de günlük koyduğunuz hedefi gerçekleştirmeden kalkmamak ve bunu 3 ay devam ettirmek.
Baştaki konu kısmında size katılmıyorum hocam, meb'in kafası çok değişik, -rastgele örnek veriyorum- bir bakmışsın lgs'nin 4 senesi sözcükte anlam sormamış, ama 5.sene gidip sözcükte anlamı yine sorar yani meb, onun için konu çalışma planlaması biraz daha farklı olmalı bence.

Matematik 8-5 net.
Fen 16-18 net.
Türkçe 17-19 net.
İnkılap 8-10 net.
Din 8-10 net.
İngilizce 10 net.

Matematik için YouTube'dan kardeş matematik kanalından soru çözümü izlemeni öneririm ben onun sayesinde son gün 2 net arttırdım telefonunu kaldır eğer iyi bir yer istiyorsan Türkçe iyiymiş dil bilgisi çalış telefona dikkat et bakma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı