LGS'yi fulledim

1686574187222.png
 
Son düzenleme:
Dostum zaten bu sınav ezber sınavı iq testi değil sonuçta iyi çalışan yapıyor asıl olay 1 yıl boyunca düzenli bir şekilde çalışabilmek zaten. Biraz kıskançlık seziyorum.
Dostum alakası yok. Kendi ağzınla ile söylüyorsun bu bir ezber sınavı, benim yakındığım bu insanların "oo LGS fulledim çok zekiyim" gibi düşünmeleri. Önemli olan burada sorumlu olan tabiki eğitim sistemi yarın bir gün belkide Nasaya gidecek çocuk oraya gittiğinde hiçbir pratik bilgiye sahip olmayacak sadece ve sadece ezberledigi şeyler ile HİÇ BİR ŞEY BAŞARAMAZ. İşte bu yüzden bazı insanlar bu ezber oyununa katılmayıp 1 yılınızı boşa atmayıp kendilerini gerçekten geliştiriyorlar. Böyle söyleyince sanki bende onlardanmışım da onları savunuyormuşum gibi oldu fakat maalesef ki LGS ye bende çalıştım. Bir daha olsa çalışmam, saygılar.

LGS zaten aşırı önemli bir sınav değil. Fakat LGS'den yüksek almak öğrenciyi başarılı yapıyor. Diğer öğrencilerin ezberleyemediği şeyleri yüksek alan öğrenci ezberleyip rakiplerini geçiyor.

Okulu bırakıp meslek öğrenmekte mantıklı. Eğer okul okumak istemiyorsan meslek öğren ileride ekmeğini ye. Fakat bu demek değildir ki liseden sonra üniversiteye gitmek = memur maaşı.
Diyelim ki çok iyi bir mevki kazandı ( meslek olarak) ee bu öğrenci hiç pratik bilgiye sahip değilki o meslekte sadece (mesleğine göre) en sıradan işleri yapacak ve dünyayı değiştirecek hiçbir çalışması olamayacak çünkü bu eğitim sistemi onun gözünü ve ufkunu çoktan kapattı. Belki yüksek bir maaş alacak fakat hiçbir yeni projeye imza atamaz bu öğrenci. Anlatmaya çalıştığım bu zaten eğitim sistemi gözünüze perde indiriyor, sizi sürüden biri yapıyor, yenilikçiliğinizi, hayal gücünüzü ve atılganlığınızı sömürebildiği kadar sömürdü. Sürüden çıkın diye konuşuyorum, nafile.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı