Merhaba, cuma günü almış olduğum sistem kurulu bir şekilde geldi. Hemen ekran kartını takarak kulumu tamamladım. Öncelikle Afterburner indirdiğimde fan değeri girmeme rağmen herhangi bir etki görmedim ( Gigabyte 5070 Ti Windforce). Daha sonrasında "Lian Li galahad II Trinity AiO 360mm siyah RGB işlemci sıvı soğutucu" için L-Connect 3 programını yükleyerek fan ve pompa değerlerini ayarlamak istedim. Fakat resimde de gördüğünüz gibi fan RPM 0 olarak gözükmekte. Özellikle Opera vb. tarayıcılara girdiğimde sekme dahi değişsem işlemcide çok fazla sıcaklık değeri değişmekte ve dolaylı olarak fan sesi artıp azalmakta. Rüzgar gibi bir anda artıp azalıyor ve bu çok fazla oluyor, tarayıcı kullanırken fan sesinin değişkenliği sinir bozuyor. Kurulumda mı bir hata olmuş olabilir? Ürünleri İncehesap'tan aldım Windows ve sürücüler kurulu geldi. 3 gündür bir çözüme ulaşamadım. Bu konuyla ilgili değerli yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.
İşlemci.
1 X AMD Ryzen 7 7800x3D 4.20GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci (66737)
Anakart.
1 X ASUS Prime B650M-R AMD B650 AM5 Soket DDR5 7200+(OC)MHz mATX Anakart (70608)
Ekran Kartı.
1 X Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce SFF GV-N507TWF3-16GD GDDR7 16G 256Bit Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı (81065)
Bellek.
1 X Lexar Ares White RGB 32 GB (2x16 GB) 6400MHz CL32 DDR5 Gaming RAM (LD5EU016G-R6400GDWA) (70676)
SSD.
1 X Samsung 990 EVO Plus MZ-V9S1T0BW 1TB 7150/6300 MB/sn PCI-e NVMe M.2 SSD Disk (76312)
Kasa.
1 X Cooler Master Masterbox TD500 V2 Siyah TG 750W ATX 3.1 80+ Bronze ARGB 4x120mm Fanlı Mesh ATX Mid Tower Gaming (Oyuncu) Kasa (74472)
İşlemci Soğutucu.
1 X Lian Li Galahad II Trinity AiO 360mm Siyah RGB İşlemci Sıvı Soğutucu (G89.GA2T36B. 00) (65759)
Sıcaklıklar ani değişiyor, 43 iken bi anda 60 oluyor tekrar 50 düşüyor ve bunlar tarayıcıya girdiğim de oluyor. Afterburner da sorunlu yani genel fan ve işlemci sorunum var
Fanı 0 çeksem bile kısık bir şekilde artıp azalıyor
Sıcaklıklar ani değişiyor, 43 iken bi anda 60 oluyor tekrar 50 düşüyor ve bunlar tarayıcıya girdiğim de oluyor. Afterburner da sorunlu yani genel fan ve işlemci sorunum var
Fanı 0 çeksem bile kısık bir şekilde artıp azalıyor
Lian Li yazılım konusunda rezalet bir firma. AIO üzerinde gelen fan modelleri nedir? SL TL ya da farklı bir model? Fanların sıvı soğutuya entegre olarak mı ayarladığı yoksa bağımsız olarak mı ayarlandığı konusuna açıklık getirmek önemli. Genel Lian Li sisteminde fanlar sıvı soğutucudan ayrı olarak tanımlanıyor o yüzden ayarı sıvı soğutucuya değil fanlara yapmalısınız. Fan sekmesinde göründüğü üzere fanlarınız tanımlı değil. Benzer sorunu Hydroshift modelinde yaşamıştım yazılım fanları tanımadığı sürece tam yükte çalışıyordu sistemi sürekli yeniden başlattığımda keyfine göre tanımlayabiliyordu. Genel olarak kronik sorunlu bir modelmişti. İade etmek zorunda kalmıştım.
Bunlar benim iade ettiğim cihazda (hydroshift 360r) kullanılan fanlar sanırım. Ben sorunu iade ederek çözmüştüm. Eğer kablolama kısmında bir yanlışlık yoksa yazılım kaynaklı görünüyor. Globalde genel olarak L-Connect 3 yazılımının farklı sürümlerinin indirilmesi öneriliyordu bende işe yaramamıştı ancak denemekte fayda var. Türkiye de Lian Li kullanıcısı çok fazla olmadığı için sorunları genel olarak bilinmiyor. Lian Li set dizeceğim diye çıktığım yolda ASUS ürünlerine yönelmek durumunda kalmıştım.
Evet çok sinir bozucu bir olay nasıl çözeceğimi de bilmiyorum. Dediğiniz gibi önce kablolara bakacağım, daha sonrasında farklı bir sürüm L-connect indireceğim.
Bunlar benim iade ettiğim cihazda (hydroshift 360r) kullanılan fanlar sanırım. Ben sorunu iade ederek çözmüştüm. Eğer kablolama kısmında bir yanlışlık yoksa yazılım kaynaklı görünüyor. Globalde genel olarak L-Connect 3 yazılımının farklı sürümlerinin indirilmesi öneriliyordu bende işe yaramamıştı ancak denemekte fayda var. Türkiye de Lian Li kullanıcısı çok fazla olmadığı için sorunları genel olarak bilinmiyor. Lian Li set dizeceğim diye çıktığım yolda ASUS ürünlerine yönelmek durumunda kalmıştım.
Kasayı açtım ve soğutucu bloğun sol üstğnde bulunan 6 pinli ama sadece 2 kablo takılı olan soket çıkmış onu taktım ses düzelir gibi oldu ama l connect uygulaması üzerinde fan hala 0 rpm olarak gözüküyor