Liberalizm ile Gelişmeyen Bir Ülke Var mı?

Konudan bağımsız ahlak(iyi ve kötü) tamemen bireyseldir Felsefik olarak kafa yormadıysanız lütfen bu kadar kesin konuşmayın.Komik duruma düşüyorsunuz.

Hayat Wikipedia ki gibi değil hocam öyle olsaydı gider şu an komünist falan olurdum saf olarak liberal olan bir tane ülke yok hepsi sosyal devlet modeline döndüler şunu anlaşan keske.

Yazmayı öğrenirsen daha iyi anlaşabiliriz. Liberaller öz denetimi savunur. Kısıtlama yerine yetkili kişi kendi sorumluluğunda olan kişiye denetim yapar. Her şeye yasak demez.

Konudan bağımsız ahlak(iyi ve kötü) tamamen bireyseldir felsefik olarak kafa yormadıysanız lütfen bu kadar kesin konuşmayın. Komik duruma düşüyorsunuz.

Ahlak dediğimiz şeye felsefe yapmaya gerek yok Ahlak'ı dinlerden ayırdığımız zaman zaten evrensel olduğunu çok rahat anlarsın eğer bir dine inanmayan 10 kişi bir odaya girerse 10'undan 9'u ahlak konusunda aynı fikirde olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayat wikipedia ki gibi değil hocam öyle olsaydı gider şuan komünist falan olurdum saf olarak liberal olan bir tane ülke yok hepsi sosyal devlet modeline döndüler şunu anlaşan keske
Hepsinin temeli liberalizm. Sadece sosyal devlet olmaya önem göstermişler. Sosyal devlet olmasalardı da olurdu.

Tam tersi din ahlakı,iyiyi, kötüyü evrenselleştirir.Daha fazla tartışmaya gerek yok.Umarım yazdığınız şeyler üzerine düşünürsünüz

Hepsinin temeli liberalizm. Sadece sosyal devlet olmaya önem göstermişler. Sosyal devlet olmasalardı da olurdu.

Sosyal devlet olmasalardı bizden bir farki olmazdı hocam daha yeni banım açıldı daha fazla konuşup hakaretten ban yemek istemiyorum.

Tam tersi din ahlakı, iyiyi, kötüyü evrenselleştirir. Daha fazla tartışmaya gerek yok. Umarım yazdığınız şeyler üzerine düşünürsünüz

Neden dünya da tek bir din var gibi davranıyorsun bazı evrensel ahlakı değerler hariç birbirinden farklı dinleri kâle almadan yapılan ahlakı test daha belirleyici olurdu.

Her türlü olurdu. Alım gücünü yükselterek refahın yükselmesini sağlardı.

Eğer hakaret edecek kadar düşükseniz o sizin sorununuz.

Vallaha refah seviyesini sadece alım gücü zanneden 12 yaşında babası fabrikatör olan bir bebeyi bırak sovmeyi döverdim bile. Düşük olmak umurumda falan değil.

Neden dünya da tek bir din var gibi davranıyorsun bazı evrensel ahlakı değerler hariç birbirinden farklı dinleri kâle almadan yapılan ahlakı test daha belirleyici olurdu.

Örnek vermemi isterseniz, insan öldürmek tüm dinler için kötüdür. Ancak söz konusu ailen olduğunda öldürmemek senin için kötü karşı taraf için iyidir. İyi ve kötü bir anda bireyselleşti değil mi? Din'e inanıp tanrı yolunda feda etseydi tek bir sonuç ortaya çıkardı. Bu örnekler artadabilir. İstisnalar ile ise uğraşamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…