Hellblazer Aku
Hectopat
Daha fazla
Konusu bir doktor olan Jonathan Reid'in dönüşmesiyle başlıyor bu kısımda gerçekleşen bir olay yüzünden kendisini dönüştüren vampiri bulup intikamını almak istiyor. Ana hikaye temel olarak bir doktorun aynı zamanda bir vampirken yaşadığı ikilemi konu alıyor. Oyundaki gidişat ve oyunun sonu bu ikilemler sırasında verdiğiniz seçimlere göre şekilleniyor. Oynanış olarak içerisinde hepsinin kendi hikayesi bulunan bir sürüVampyr oyununu Steam'de gördüm ancak hiç bakmadım. Konusu ve türü nedir?
Hocam iki oyun arasında çok fiyat farkı var. Yaptığınız öneri "... üzerine biraz daha koy Razer al." demek gibi. Oyunun konusu güzel de emin olamadım. Yine de teşekkürler.Konusu bir doktor olan Jonathan Reid'in dönüşmesiyle başlıyor bu kısımda gerçekleşen bir olay yüzünden kendisini dönüştüren vampiri bulup intikamını almak istiyor. Ana hikaye temel olarak bir doktorun aynı zamanda bir vampirken yaşadığı ikilemi konu alıyor. Oyundaki gidişat ve oyunun sonu bu ikilemler sırasında verdiğiniz seçimlere göre şekilleniyor. Oynanış olarak içerisinde hepsinin kendi hikayesi bulunan bir sürü
yan karakter var Ac Odyssey'deki gibi. RPG oyunu oynamak istersen seni fazlasıyla tatmin edecek içerik var oyunun içerisinde biraz ilerledikten sonra kombat oldukça keyifli skiller çeşitli kesinlikle öneririm ve bence bu firmanın en iyi oyunu.
Dediğim gibi önyargım belki saçmadır diyip tüm önyargımı kırarak oynadım daha başladığı gibi gereksiz önyargı yapmadığımı anladım. Oyun vermeye çalıştığı mesajı oldukça sıkıcı anlatıyor hayatta gülmeyi ve mutlu olmayı unutmuş iki ergenin üzerinden anlatarak. Aynı mesajı başyapıt seviyesinde veren iki oyun oynadığımdan Lis'in ne kadar sıkıcı anlattığını anlayabiliyorum. Tamam FF15 kadar doğal ve gerçekçi anlatamaz bunu oyunu oynamadan önce karakterlerin geçmişini anlatan bir animeyi izlettirdiğinden. Ama KH daha oyunun ilk çeyreğinde tanıştığımız Donald ve Goofy'nin Sora ile en yakın arkadaşlar oluşunu çok daha güzel anlatıyor her saniye eğlendirip karakter ve dostluk gelişimini gösterip dostlarla birlikte olduğunda üstesinden gelemeyeceğin hiçbir zorluğun olmadığını anlatarak. Lis bu ikisinin yanına bile yaklaşamıyor asla interaktif filmim diye çıkıp dünyanın en tek düze oyununu sunan bir oyunu tekrardan oynamam.Siz oyunu yerin dibine sokmak için elinizden geleni yapıyorsunuz bence. Birkaç yerde dediğiniz şeyler var, fakat tüm oyunda demişsiniz, tüm oyun demek çok geniş bir kapsam, sadece beğenmediğiniz bir tarafı yüzünden oyunu tamamiyle kötülemeniz saçma. Dost'un oyun hakkında yorumunu dinlemiştim, doğru bulmuyorum. Siz muhtemelen Dost'un yorumunu ilk önce dinlediniz, sonra oyunu tamamiyle bir ön yargı ile oynayıp, o yargıyı yıkmaya çalışmadan bitirdiniz. Oyunun vermeye çalıştığı mesaj ergenlik değil. Dostluğun, kardeşliğin nasıl bir şey olduğunu anlatıyor oyun, bir daha oynayıp gözden geçirmenizi tavsiye ederim, ama oynarken lütfen Dost'un incelemesini kafanızdan çıkarın.
Tamamıyla haksız diyemem ama, hala ön yargılı olduğunuzu "Ergen" Teriminden anlayabiliyorum. Bu oyuna o terim ile yaklaşmak, ne olursa olsun zaten bu oyunu beğenmeyeceğim demek. Oyun, insanın başına gelebilecek kötü şeyleri de gösteriyor, hayatın her zaman güllük gülistanlık geçmeyeceğini de aynı zamanda anlatıyor. Hayatta ne olursa olsun, her türlü zorluğa göğüs germeyi anlatıyor, gösteriyor. Bahsettiğiniz "KH" Nedir bilemiyorum, açılımı nedir? Göz gezdirmek isterim. Ama dediğim gibi, Life Is Strange oynarken bence düşünce yapınız "Zaten ben bu oyunu beğenmem, güzel değil." Gibiydi gibi geliyor bana.Dediğim gibi önyargım belki saçmadır diyip tüm önyargımı kırarak oynadım daha başladığı gibi gereksiz önyargı yapmadığımı anladım. Oyun vermeye çalıştığı mesajı oldukça sıkıcı anlatıyor hayatta gülmeyi ve mutlu olmayı unutmuş iki ergenin üzerinden anlatarak. Aynı mesajı başyapıt seviyesinde veren iki oyun oynadığımdan Lis'in ne kadar sıkıcı anlattığını anlayabiliyorum. Tamam FF15 kadar doğal ve gerçekçi anlatamaz bunu oyunu oynamadan önce karakterlerin geçmişini anlatan bir animeyi izlettirdiğinden. Ama KH daha oyunun ilk çeyreğinde tanıştığımız Donald ve Goofy'nin Sora ile en yakın arkadaşlar oluşunu çok daha güzel anlatıyor her saniye eğlendirip karakter ve dostluk gelişimini gösterip dostlarla birlikte olduğunda üstesinden gelemeyeceğin hiçbir zorluğun olmadığını anlatarak. Lis bu ikisinin yanına bile yaklaşamıyor asla interaktif filmim diye çıkıp dünyanın en tek düze oyununu sunan bir oyunu tekrardan oynamam.
Bir ergen olarak oyunu ergen tanımını kullanarak anlatmamdan daha doğal birşey yok bence. Sevmeyi gerçekten denedim ama olmadı fikirlerimin değişeceğini sanmıyorum. Açılımı Kingdom Hearts FF Ve Disney evreninin birleştiği bir evrene sahip oyunun bu arkadaşlarla herşey çok daha iyidir her türlü zorluğun üstesinden gelebiliriz temasının arkasına dünyadaki en karanlık lore'u alıp yavaş yavaş işliyor her bir karakterin birden fazla versiyonu var paralel evren gibi ama çok daha karmaşığı bilmeyen birine anlatmak çok zor bilen bile karıştırabilir. Ama oyun konsol exc eğer oynamak istersen emulator konusunda yardımcı olurum temayı sevdiğinden seveceğini düşünüyorum.Tamamıyla haksız diyemem ama, hala ön yargılı olduğunuzu "Ergen" Teriminden anlayabiliyorum. Bu oyuna o terim ile yaklaşmak, ne olursa olsun zaten bu oyunu beğenmeyeceğim demek. Oyun, insanın başına gelebilecek kötü şeyleri de gösteriyor, hayatın her zaman güllük gülistanlık geçmeyeceğini de aynı zamanda anlatıyor. Hayatta ne olursa olsun, her türlü zorluğa göğüs germeyi anlatıyor, gösteriyor. Bahsettiğiniz "KH" Nedir bilemiyorum, açılımı nedir? Göz gezdirmek isterim. Ama dediğim gibi, Life Is Strange oynarken bence düşünce yapınız "Zaten ben bu oyunu beğenmem, güzel değil." Gibiydi gibi geliyor bana.
Aynı şeyleri diğer arkadaş söyledi, diğer arkadaşa da cevap verdim. Ama inatla anlamak istemiyorsanız kendimi daha fazla yoramam. Öyle bir konuşmuşsunuz ki, sanki tüm oyunlar özgün, sadece bu oyun bir yerlerden bir şeyler çalmış, kullanmış.The Butter Fly Effect'in konseptini çalmakla kalmayıp filmin senaryosundaki fotoğrafa bakarak zamanı geri alma olayını da filmden çalmış bir oyundur kendisi. Hadi çalıp ortaya doğru dürüst bir şey çıkarsa neyse, ama zamanı geri alma konseptini ''Bir kızın diğer kızı öpüp öpmemesi için'' kullanıyorsunuz. Zamanı geri alma gibi ucu çok açık bir konsept ile bu kadar sığ bir senaryo yazmakta ayrı bir yetenek tabi . Ayrıca, oyunun sonundaki verilen kararlar dışında verdiğiniz hiç bir kararın oyunun sonuna etkisi yok. Bir de kalkıp şu oyuna ''Şaheser'' diyenler var. Senaristin akrabaları herhalde
Şu çalan oyunlara biraz örnek verseneAynı şeyleri diğer arkadaş söyledi, diğer arkadaşa da cevap verdim. Ama inatla anlamak istemiyorsanız kendimi daha fazla yoramam. Öyle bir konuşmuşsunuz ki, sanki tüm oyunlar özgün, sadece bu oyun bir yerlerden bir şeyler çalmış, kullanmış.