Life is Strange serisinden hangi oyunları almalıyım?

chaturanga

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar Life is Strange oyunları konusunda kafam karıştı. Daha önce oynadığım bir seri değil ve sanırım almam gereken paketlerden eksiklerim var ve/veya almamam gerekenleri de aldım. Oyunlara hakim olan arkadaşlar kontrol edebilir mi. Mesela hem oyunun kendisini hem Remastered'ını almışım anlaşılan ama halen alınmamış görünen Episode'lar falan var. Bu seriyi tam olarak alabilmek için hangilerini almalıyım hangilerini çıkarmalıyım?

Seriye hakim olan arkadaşlar yardım edebilir mi kafam çorba gibi oldu :)

1- Yaptığım alım sonrasında kütüphaneme eklenen Life is Strange oyunları ve DLC ler vs şu şekilde görünüyor.

Life is Strange
Life is Strange Remastered

Life is Strange 2

Life is Strange: Before The Storm
Life is Strange: Before The Storm Remastered
Life is Strange: Before The Storm DLC - Deluxe Upgrade
Life is Strange: Before The Storm Episode 2
Life is Strange: Before The Storm Episode 3
Life is Strange: Before The Storm Farewell

Life is Strange: True Colors
Life is Strange: True Colors - Deluxe Upgrade

2- Steam'deki tüm LiS oyunları sayfasına bakınca halen alınabilir olarak görünen şunlar var:

Life is Strange Episode 1
Life is Strange Episode 4
Life is Strange Episode 5
Life is Strange 2 Episodes 2
Life is Strange 2 Episodes 3
Life is Strange 2 Episodes 4
Life is Strange 2 Episodes 5
Life is Strange 2 Episodes 2 - Episodes 2-5 Bundle

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kişisel olarak beğendiklerimi ve beğenmediklerimi listeleyip ona göre önerimi yapayım:

Alınır, zaten klasiktir artık serinin severleri tarafından en beğenilen oyundur. Tüm bölümlerini alırsınız.

Life is Strange: Before The Storm

Alınır, çünkü ana oyun ile direkt bağlantılı. Hatta ana oyunun temelleri bu oyunda atılıyor.

Life is Strange 2

Fiyatına bakmadım ama epey sıkılmıştım bunu oynarken. Karakterlere de bağlanamadım, senaryosuna da.

Life is Strange: True Colors

Alınır. Oynanış anlamında serinin en iyisi. Senaryo olarak da fena değil. Özellikle bir bölüm var, ciddi anlamda hoş bir sürpriz ve çok keyifli anlar yaşatacak. Söylemeyeceğim elbette. Beğenmiştim bunu da.

Hocam teşekkürler vakit ayırdığınız için ancak bunların farklı oyunlar olduğunda şüphe yok ve ben seriyi tamamlamak istiyorum ancak fazladan gereksiz bir şeyler almak istemiyorum.

Mesela şu anda kütüphanemde hem Life is Strange var hem Life is Strange Remastered var yani bunlardan biri gereksiz değil mi?

Ya da mesela Life is Strange aldım ama bu episodeler nedir onlar oyunun içinde gelmiyor mu ayrı ayrı episode mu almalıyım hem Life is Strange için hem Life is Strange 2 için?

Selam, dün cevap verecektim de dalgınlığıma geldi unuttum kusura bakmayın. Şimdi bakalım.

Ya da mesela Life is Strange aldım ama bu episodeler nedir

1'den 5'e kadar oynadığınızda oyunu bitirmiş oluyorsunuz. Oyunun kendisi aslında yani bu episodeler. Bir dizinin bölümleri gibi düşünün. İkinci oyun için de aynısı geçerli.

Mesela şu anda kütüphanemde hem Life is Strange var hem Life is Strange Remastered var yani bunlardan biri gereksiz değil mi?

Evet, normali varsa remastered oynamanız şart değil. Görsellik ile alakalı güncelleme o kadar. Ses konusunda güncelleme var mı bilmiyorum ama her halükarda oynamanıza gerek yok. Şimdi Life is Strange 1'den 5'e kadar episode alacaksınız, Before the Storm almanız şart bana göre. İlk oyunun DLC'si gibi düşünün, oyunun öncesini anlatıyor ve ilk oyunun temelleri burada atılıyor aslında.

Before the Storm ve Life is Strange 1 birbirine bağlı. Serinin diğer oyunları bu ikiliden tamamen bağımsız.

2. oyun için ben önermiyorum dediğim gibi, keyif alanlar illa vardır. İlk oyun ile bağlantısı yok.

True Colors ise alıp oynuyorsunuz sadece. Episode mantığı yok. Ek bir tane DLC'si var ama ben oynamadım. Oyundaki bir karakterin hikayesini anlatıyor. İsterseniz onu da alın Deluxe Edition adı altında.

Bu şekilde yani.

Teşekkürler hocam cevaplar için. Bu arada ben Life is Strange Remastered almıştım onun içinde zaten ilk oyunun tüm episodelerı varmış. Ancak Life is Strange 2 için episodeları ayrıca almam gerekiyormuş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı