dmrc1441
Picopat
Daha fazla
Bu işine yarayabilir.
drive.google.com
Bu işine yarayabilir.
Tamam upload edince haber vereceğim.
Windows 10 Professional ARM64.
21390.1_PROFESSIONAL_ARM64_TR-TR.ISO.iso
drive.google.com
Teşekkür ederim. Öncelikle yüklediğiniz dosyayı hızla indirmeye çalışacağım. İnşallah o inse bile yukarıdaki videoyu da izleyip şu işleri bir de öğrenmeye çalışacağım.
Linux'u bilmem. Ama MacOS'a geçip terminal de işlem yapmaya çalışınca inanın resmen dos aklıma geldi. macOS öğrenilir, lakin işletim sistemleri bu kadar kolaylaşırken MacOS'de hala zor olduğunu ve bu devirde, fare ile yapılamayan bu kadar basit işlemler olduğunu görünce şaşırdım. Bir miktar da hayal kırıklığı.
Ancak bu bana, macintosh bilgisayarlar, donanım için bu kadar özelleşmiş ve macOS sistemlerin sadece bu donanımlara özel olarak yazılmış olduğu malumken macOS işletim sisteminin bu kadar basit işlemlerde bile zorluk çıkarıması Windows'un yüzlerce çeşit donanımıma ve hatta binlerce farklı kombinasyona sahip bilgisayarda bu verimde çalışması o meşhur mavi ekran başarısızlıklarını, başarısızlıktan öte "şahane bir başarıymış meğer" diye düşünmeme sebep oldu. Hatta "hayret bu kadar mı stabilmiş bu Windows" diye düşünmedim değil.
Peki bu yeni farkındalık beni yolumdan döndürür mü? Tabii ki hayır. Windows'un bu başarısını görmem, MacOS'da istediğim bir iki exe ve MSI dosyasını çalıştırabilme şartıyla beraber MacOS'un kısıtlı ama bir o kadar da stabil ve konforlu ortamını tercih etmeme engel olmayacak.
Ahhhöyle kolay iş yok zaten.
Play iconuna basınca öncelikle vmwarefusion12 şu hatayı verdi.
this version of VMware Fusion is for Intel-based macs, but is being run on an Apple silicon based Mac VIA rosetta-2.
See KB-84273.
Sonra da ikinci pencele açılıyor ve şu yazı çıkıyor.
transport (vmdb) error -14: Pipe connection has been broken
inceliyorumBelki işinize yarayabilir.
Mac'e Rosetta'yı yüklemeniz gerekiyorsa - Apple Destek (TR)
Rosetta 2, Intel işlemcili Mac'ler için geliştirilen uygulamaların Apple Silicon çipli Mac'lerde kullanılabilmesini sağlar.support.apple.com
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.