Linea vs Egea vs Focus

Teşekkür ederim. Longue veya urban pakette o bahsedilen sorunlar yok sanırım.

Ortalama 500 bin fiyatı var ve 2008 - 2012

Hatasız 2014 var hocam. Dizel 6 ileri manuel. Yakıtı da çok iyidir 2 yıl kullandım kendim. Bu hatasız olanı eğer bir kaç parça boyalı bakarsanız 480-500 bandında bulabilirsiniz. Ayrıca bütçeyi zorlama imkanınız varsa kesinlikle Focus. Linea ya da Egea fiyat dışında Focus ile hiç bir konuda yarışamaz. C segmenti bir araç ancak arkada tam bağımsız süspansiyon var. Şasi dengesi ve direksiyon hissiyatı sınıfının en iyisi sayılır. Pişman olmazsınız yalnız düzgün expertiz yaptırmalısınız.

Teşekkür ederim. Longue veya urban pakette o bahsedilen sorunlar yok sanırım.

1.3 Multijet'in hangi paketini alırsan al içeriye o traktör sesini harıl harıl alırsın düşük hacim yüksek Turbo ve enjektör basıncıyla yürüyen bir motor. 1.6 Multijet zaten dizel olarak bakıldığında kısmı sessiz sayılır en azından vag grubundaki 1.9tdı'dan kat kat sessiz olduğu kesindir onu söyleyebilirim. Onun dışında 1.6 m. Jet lounge paket al urbanlar bir tık altı oluyor. O paraya alacağın Ford'dan pek bir beklentin olmasın özellikle 150k km üstü tehlikeli olabilir zaten anladığım kadarıyla orta halli bir vatandaşsınız macera aramayın.

Ben de focus tarafına kaymış durumdayım şu an ya. Çok araştırdım linea 1.6 ve focus çok kafama yatıyor.

Hocam bana ortalama bir bütçe verebilir misiniz? Bunlara takılı kalmanızı istemem.
Ortalama 450k

2011- 14 arası Skoda süperb, Octavia bakın. Konforludur, yalıtımı iş görür, motorları uzun yolda baymaz.

Hocam Egea 1.3 mjt dizel bir yazılımla güzel kaçan bir araban olur.

1.3 Egea lineaya göre hem daha konforlu hem de yol tutuşu iyi ve daha yeni model olur. 400 bin tl lineaya çok fazla.

Öncelikle 2,5 sene Egea kullanmış birisi olarak Easy paket Egea'yı tavsiye edemeyeceğim. Pek çok donanımı sonradan ilave edebiliyorsunuz ancak hava yastığı sadece 2 tane var. Günümüz için çok az. Urban paket düşürebiliyorsanız kesinlikle urban paket bir Egea öneririm.

Öte yandan Focus için kendinize şunu sorun: Ben viraj kasacak mıyım? Eğer sürekli virajlara hızlı girecek, performanslı kullanacak, lastikleri cayır cayır öttürecek bir kullanıcı iseniz tercihiniz Focus olmalı. Egea'nın da yol tutuşu kötü değil ama Focus kadar değil tabii ki. Burada Linea'yı direkt elersiniz.

Ha siz hız sınırları dahilinde seyredecekseniz, arabayı sadece bir yerden bir yere gitmek için kullanacaksanız kesinlikle 1.6 Multijet Lounge Linea öneririm. Harika bir kombinasyon olur.
Neden harika olur?
Öncelikle donanım bence çok önemli. Aracı kullanırken bunu hissediyorsunuz. Büyük konuşmayayım ama ben orta paketten aşağı araba almam. Donanım demek rahatlık demek. Dijital klima olsun kol dayama olsun işte ne bileyim yokuş kalkış desteği olsun bunun gibi şeyler siz aracı kullanırken sizi rahat ettirir. Öte yandan 1.6 Multijet motor eğer şehir içi çok kısa mesafeler kullanmıyorsanız tam böyle ihtiyacınız olan motor. Ne rampa dinler ne düzlük dinler istediğiniz hızla seyredebilirsiniz. Performans anlamında asla üzmez. Mesela Focus'ta rampaya geldiğinizde araç bayılmadan siz vites düşürmeniz gerekir. Eğer hız sabitleyici açıksa o kapanacak, rampa bitince tekrar vites büyütülecek ve hız sabitleyici tekrar bağlanacak. Oysa Linea'nın 1.6 Multijet motorunda 120'ye sabitlediyseniz rampa olsun düzlük olsun bir daha hız sabitleyiciye dokunmayacaksınız.
Kısaca motor ve donanım anlamında çok güçlü Linea. Ha derseniz ki yalıtım? Lastik sesini sessiz bir lastik alarak ya da davlumbazlara yalıtım yaparak çözersiniz. Rüzgar sesi için kapı içlerine ve tabana yalıtım malzemesi yapıştırıp, kapı fitillerini güçlendirirseniz büyük ölçüde sesi kesersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…