LineageOS 17.1 incelemesi

Evet tekrardan merhabalar. Bugün LineageOS 17.1 Custom ROM'u inceleyeceğiz. Sizlere artıları ve eksileri ile anlatmaya çalışacağım. Diğer ROM incelemelerim için alttaki linke tıklayabilirsiniz.

LineageOS Nedir?

2016 yılında CyanogenMod'un projelerini sonlandırılması ile ortaya çıkan bir ROM markası diyebiliriz. LineageOS Custom ROM kullananların her zaman tercihleri arasında. Piyasadaki çoğu ROM zaten LineageOS tabanlıdır. (Bazıları AOSP tabanlı olabiliyor.)

LineageOS Deneyimim;

Kendi J4+ cihazımda bu kullandığım son ROM. Yani cihazım için kurabileceğim ROM'lar bitti. Rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki kullandığım en iyi ROM buydu. Gerek pil performansı olsun gerek genel performans olsun cidden harika bir ROM. Neredeyse hiç özelleştirme olmaması özelleştirme sevenler için biraz sıkıntı çıkarabilir. Bu durumda RR sizin için daha iyi bir tercih olur.

Artıları;
  • Çok uzun pil ömrü
  • İyi bir hız ve iyi bir performans
  • LineageOS'un özel Privacy Guard yazılımı ile üst düzey kişisel veri koruma hizmeti
Eksileri;
  • RR gibi diğer AOSP ve LineageOS tabanlı olan ROM'larda olan ek özelliklerin bulunmaması
  • Kamera uygulamasında ara sıra çökmeler (Şu anlık sadece kamerada çökme gözlemledim.)
  • Ufak tefek Buglar. (Kullandığım sürüm OFFICIAL değil ondan kaynaklı olabilir.)
  • Telefonun kendi guvenlik önlemlerini kullanmıyorsunuz(yüz kilidi vs.)
Evet arkadaşlar benim LineageOS 17.1 deneyimim bu şekildeydi. Bu son ROM incelememdi çünkü cihazım için olan tüm ROM'ları denedim. Uzun bir pil performansı ve iyi bir hız istiyorsanız bu ROM kesinlikle tavsiyemdir. Fakat ben özelleştirme isterim derseniz RR gibi diğer ROM'lara göz atabilirsiniz. İyi Forumlar!

ÖNEMLİ NOT: ROM'LARIN PERFORMANSI CİHAZDAN CİHAZA DEĞİŞİKLİK GÖSTERİR. HER CİHAZDA AYNI PERFORMASI VERECEK DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİLDİR!
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20210219-085720_G�ncelleyici.png
    Screenshot_20210219-085720_G�ncelleyici.png
    189,1 KB · Görüntüleme: 490
  • Screenshot_20210219-085542.png
    Screenshot_20210219-085542.png
    733,8 KB · Görüntüleme: 448
  • Screenshot_20210219-085554_Trebuchet.png
    Screenshot_20210219-085554_Trebuchet.png
    327,1 KB · Görüntüleme: 468
  • Screenshot_20210219-085728_Ayarlar.png
    Screenshot_20210219-085728_Ayarlar.png
    221,2 KB · Görüntüleme: 444
  • Screenshot_20210219-085745_Trebuchet.png
    Screenshot_20210219-085745_Trebuchet.png
    472,8 KB · Görüntüleme: 544
Onu boş ver, kardeşim için Türkçe dil desteği, eba ve zoom yükleyin yeter. Hocam yüklerken sıkıntı çıkarsa mesela dosya bozuksa tablete zarar vermez değil mi?
Brick olma ihtimali var. Oradaki hiçbir dosya bozuk değil. Yanlış bir işlem yapmadığınız sürece sıkıntı olmayacak.
Vallaha bilemiyorum sanırım tar formatına çevirdiğimden böyle oldu. @Jotariel hocam ne derse onu yapıyorum.
Normalde .img dosyasını TWRP üzerinden Flash'lıyosunuz. Tar dosyalarının içeriği çok daha farklı. Sizin cihazınıza uygun Custom Recovery'nin .tar dosyasını bulmanız gerekli.
 
Download TWRP for j7ltespr Bunu indirip tekrar deneyin. Bu arada Download Mod'da yüklemeye çalışıyorsunuz değil mi?
Hocamın gönderdiği linkten 3.4.0 sürümü en az sorun barındırandır onu deneyiniz.
Hocam büyük ihtimalle Donwload modda, yoksa Odin'den dosyayı seçemezdi kilitli olurdu.
 
Tablet değil telefon J7 2015, SM-J700F olarak da geçiyor.
Buyur. Bunu dene.
Download TWRP for j7ltespr Bunu indirip tekrar deneyin. Bu arada Download Mod'da yüklemeye çalışıyorsunuz değil mi?
Hocam yanlış olmasın, cihaz j7elte diye geçiyor.
 
Buyur. Bunu dene.

Hocam yanlış olmasın, cihaz j7elte diye geçiyor.
Hocam sanırım model belirtmek için onlar isterseniz inceleyin.
@AdamOlanaÇokBile
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı