Çözüldü LineageOS Android ile aynı mıdır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

deltadeveloperr

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
macOS Sequoia
Apple Silicon ARM64 M1
16 GB Bellek
Merhaba. LineageOS Android ile aynı görünüme mi sahip? Ve Android ile çalışan uygulamalar çalıştırır mı?

LineageOS zaten Android.

Başlatıcı arayüzü olarak Nova Launcher kullanıyorum, varsayılan Android arayüzüne göre daha fazla özelleştirme seçeneği sunuyor.

LineageOS 18.1, Android 11 ve Nova Launcher ekran görüntüleri:

Screenshot_20221211-121533.png
Screenshot_20221211-121459_Nova7.png
Screenshot_20221211-121934_Nova7.png
Screenshot_20221211-121509_Settings.png
Screenshot_20221211-121519_Settings.png

Evet Android uygulamalari calisir. LineageOs Android Distro'su zaten.
Android'in gorunumu diye birsey yok. OneUI, MIUI gibi arayuzler var.
Android görünümü diye bir şey vardır. Stock Android dediğimiz, Android'in üzerine arayüzler yapılmadan önceki görünümdür. Pixel cihazlarda bulunuyor şuan. Ama diğer cihazlar genelde kendi arayüzlerini kullanıyorlar. Mesela ben şuan ColorOS 12.1 kullanıyorum. Android 12 tabanlı.

Android görünümü diye bir şey vardır. Stock Android dediğimiz, Android'in üzerine arayüzler yapılmadan önceki görünümdür. Pixel cihazlarda bulunuyor şuan. Ama diğer cihazlar genelde kendi arayüzlerini kullanıyorlar. Mesela ben şuan ColorOS 12.1 kullanıyorum. Android 12 tabanlı.
Ona saf android denir. Sadece "android" denmez.

Ona saf android denmiyor. Çünkü saf dediğiniz şey üstüne hiçbir arayüz entegre edilmemiş halidir. Biz bu arayüze Stock Android diyoruz. Pixel arayüzü diyen de var.
Hayır saf android deniyor. Arayüz entegre edilmemis hali falanda yok.
Pixel arayuzu diye birşey yok. Pixel cihazlar saf android kullanır. Başka bir adı AOSP.

Hayır saf android deniyor. Arayüz entegre edilmemis hali falanda yok.
Pixel arayuzu diye birşey yok. Pixel cihazlar saf android kullanır. Başka bir adı AOSP.
İşte ona genelde saf Android demiyorlar ondan bahsediyorum. Genelde Stock Android diye geçiyor. Yani ana Android yapısı. Genelde Pixel telefonlar kullanıyor. Casper'ın da kullanan modelleri var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı