LineageOS ve Graphenesos Google tabanını destekler mi?

Benim tavsiyem cihazın garantisi bittikten sonra root atmanız hocam. Sistemin tamamına hakim olmak istiyorsanız atabilirsiniz. Root ile Android'in her yerini kişiselleştirebilirsiniz. Hatta overclock dahi atabiliyorsunuz. Ancak bu fırsatları kullanmayan veya üşenen (mesela ben 🙂) birisiyseniz gerek yok.
Doğrudur :) benim endişem güvenlikti daha çok. Bir de performans var, firmalar sağolsun 1 2 yılda desteği kesip üst sürüme özel güncellemeler yaptırıp afedersin cihazın anasını belliyorlar. O yüzden ben root dan ziyade aosp rom yüklemeyi daha önemli görüyorum, tabiki garanti bittikten sonra yapabilirim. Belki de daha yeniyken cihaza da yapabilirim belli olmaz :D Malum verilerimiz,gizliliğimiz epey ihlal ediliyor,gerçi her ne kadar devlet sırrı kadar olmasa da insan mahremiyetini korumak istiyor.

Evet ADB kuruyorsunuz. Telefonun geliştirici seçeneklerini açıyorsunuz derleme numarasına tıklayarak. USB hata ayıklama moduna alıyorsunuz geliştirici kısmından. USB ile bağlıyorsunuz. ADB'den komut verip TWRP'yi yüklüyorsunuz. Tabii önce Bootloader kilidinin açık olması gerekli.

Şart değil tabii. Öncelikle TWRP ile silmeyi ve format data yaptıktan sonra her şey silineceği için sonrasında telefona dosyaları gönderirsiniz olur biter.
Teşekkür ederim. Bunu yaparken eşantiyo olarak telefona temiz format da atmış oluyoruz aslında bence :)
Size de teşekkürler hocam :) @ne bilem ben

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı