Link kısaltmanın SEO'ya etkisi var mı?

Ahsoka

Centipat
Selam, link kısaltmanın SEO'ya olumlu veya olumsuz bir etkisi var mı?

Bildiğiniz üzere evrim ağacı'nın 'darvin' adında bir link kısaltma servisi var. URL'yi kısalttığımız zaman 'dar.vin/url-adresi' şeklinde bir kısaltma işlemi oluyor. Benim merak ettiğim konu ise:

Benim bir blogum var. Blogger üzerinden açtım. Temayı uzun araştırmalarım sonucunda buldum ve satın aldım, ardından kendim SEO ve meta ayarlarını yaptım. Temanın hızı da çok iyi. Ama Blogger'ın URL konusunda bir sıkıntısı var;

Bu sorunu çözmenin bir yolu var, her blog postunu yayınladıktan sonra blogger ayarlarından URL yönlendirme yapabilirsiniz.

Başka bir yol olarak da temanın kodlarına bir script yazabilirsiniz. (scripti buraya yazmıyorum, merak eden olursa yazarım) onu tema kodlarına eklediğiniz zaman yukarıdaki yöntem gibi bir URL yönlendirme işlemini otomatik yapıyor. Ama eğer ki license key olan bir premium tema kullanıyorsanız bu script sizin license keyinizi bozuyor. Dolayısıyla bu yöntem de bir işe yaramıyor.

Bu uğraşlarımın sonunda, herhangi bir çözüm bulamayınca, blogumdaki bir postu paylaşırken URL çok uzun olduğu için aklıma gelen son çözüm URL kısaltmak oldu.

Ve merak ettiğim konu da, eğer URL kısaltma servisi (darvin) kullanırsam blogumun SEO'su etkilenir mi?

Cevap veren herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Blogunuza backlink çalışması yaparken bu sitenin linkini verirseniz bütün çalışma bu siteye gitmiş olur. Onun dışında mesela arkadaşlarınızla yazmış olduğunuz bir postu paylaşırken link kısaltma kullanabilirsiniz fakat gerek yok. Ha illa kullanıcam diyorsanız da size kalmış.

Seo için blog yazısının adı çıksın tabii ki link kısaltma falan yapmayın.
Blogunuza backlink çalışması yaparken bu sitenin linkini verirseniz bütün çalışma bu siteye gitmiş olur. Onun dışında mesela arkadaşlarınızla yazmış olduğunuz bir postu paylaşırken link kısaltma kullanabilirsiniz fakat gerek yok. Ha illa kullanıcam diyorsanız da size kalmış.
Anladım teşekkürler, peki Blogger'ın kendi URL yönlendirmesini kullansam. Her gönderi için manuel yapmam gerekecek ama şu şekilde oluyor;

'web-sitem.com/2023/09/blog-yazisi.html' adresini 'web-sitem.com/blog-yazisi' şekilde yapabiliyorum.

Tabii bu da sadece bir yönlendirme ama bu şekilde blogumun adı vs. gözüküyor. Bunu. SEO'ya bir etkisi var mıdır? Teşekkürler.

Anladım teşekkürler, peki Blogger'ın kendi URL yönlendirmesini kullansam. Her gönderi için manuel yapmam gerekecek ama şu şekilde oluyor;

'web-sitem.com/2023/09/blog-yazisi.html' adresini 'web-sitem.com/blog-yazisi' şekilde yapabiliyorum.

Tabii bu da sadece bir yönlendirme ama bu şekilde blogumun adı vs. gözüküyor. Bunu. SEO'ya bir etkisi var mıdır? Teşekkürler.
Eğer siteniz yeni ise yapabilirsiniz, siteniz daha önce indexlenmişse evet SEO'ya büyük bir etkisi var.

Evet sitem yeni, hiçbir gönderisi bulunmuyor. Her gönderiden sonra bu işlemi yapsam, Google bu iki URL'yi de indexleyecek. Yeni olsa bile bu işlem sorun yaratmaz mı?
Hocam bu sadece yönlendirmeyse yapmayın. Yazının linkini değiştirebiliyorsanız değiştirin. Ve hayır, Google sadece yazının aslını indexler. Kısaltılmış linki değil. Neden bu kadar çok istiyorsunuz ki? .COM veya diğer tLD domain alıp yazın o zaman.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı