Linke tıklamakla virüs bulaşır mı?

MKarahan

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bu sabah telefonuma böyle bir mesaj geldi, ben de dalgınlığıma gelip linke tıkladım ama 2 3 saniye sonra özel numaradan gönderildiğini fark edip hemen çıktım. Sadece linke tıklamakla telefona virüs bulaşması mümkün mü?

Görseli açmak istemeyenler için numarayı ve mesajı olduğu gibi paylaşıyorum linke tıklamayın: 0539 100 29 04.
Yurtiçi Kargo: Koliniz adres nedeniyle gonderim merkezine iade edilmistir, tekrar gonderilebilmesi icin ltfen adresinizi guncelleyiniz! https://cutt.ly/QwEyp2XH

Dosya Ekleri

• 0.jpg
    0.jpg
    28,4 KB · Görüntüleme: 234
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanal ortamda imkansız diye bir şey yok. Ancak tek tıkla telefonunuza virüs bulaştıracak kadar bilgili birinin size "Yurtiçi Kargo" üzerinden ulaşmaya çalışacağını sanmam.

Yine de bilmediğiniz linklere tıklamadan önce link içeriğini kontrol edin. Hatta VirusTotal ile linki taratın.

Linke maalesef bende tıkladım , gönderdiği alan Ptt kargodur . İnternetten biraz daha bakınca dolandırıcı olduğunu anladım ayrıca yurtiçi kargoyu arayıp sordum numara onlara ait değildi. Yapabileceğim tek önlem antivirüs ile tarattım ve telefonumu sıfırladım. Sanırım sorun yok gibi görünüyor .

Bana da az önce geldi. Ben de tıkladım linke. Benim merak ettiğim şey, gerçekten de yurtiçi kargodan kargo bekliyor olmamdı. Bunu nerden biliyorlar acaba? Ya da tamamen tesadüfen denk geldi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı