mrht1234 Hectopat Katılım 3 Aralık 2020 Mesajlar 1.397 Çözümler 4 Yer Edirne/Merkez Daha fazla Cinsiyet Erkek 31 Mart 2022 #1 Merhaba. Linker syntax hatası yaşıyorum. Çözümü nedir? PHP:Panoya kopyala ENTRY(loader) OUTPUT_FORMAT(elf32-i386) OUTPUT_ARCH(i386:i386) SECTIONS. { . = 0x0100000; .text : { *(.multiboot) *(.text*) *(.rodata) } .data : { start_ctors = .; KEEP(*( .init_array )); KEEP(*(SORT_BY_INIT_PRIOTRY( .init_array* ))); end_ctors = .; *(.data) } .bss : { *(.bss) } /DISCARD/ : } *(.fini_array*) *(.comment) } } Yazdığım kod bu. Son düzenleme: 31 Mart 2022
Merhaba. Linker syntax hatası yaşıyorum. Çözümü nedir? PHP:Panoya kopyala ENTRY(loader) OUTPUT_FORMAT(elf32-i386) OUTPUT_ARCH(i386:i386) SECTIONS. { . = 0x0100000; .text : { *(.multiboot) *(.text*) *(.rodata) } .data : { start_ctors = .; KEEP(*( .init_array )); KEEP(*(SORT_BY_INIT_PRIOTRY( .init_array* ))); end_ctors = .; *(.data) } .bss : { *(.bss) } /DISCARD/ : } *(.fini_array*) *(.comment) } } Yazdığım kod bu.
Çözüm mrht1234 4 Nisan 2022 Hatayı çözdüm nihayet hatanın çözümü olan kod: [CODE title="Hatayı Çözen Kod"]ENTRY(loader) OUTPUT_FORMAT(elf32-i386) OUTPUT_ARCH(i386:i386) SECTIONS. { . = 0x0100000; .text : { *(.multiboot) *(.text*) *(.rodata) } .data : { start_ctors = .; KEEP(*( .init_array )); KEEP(*(SORT_BY_INIT_PRIORITY( .init_array.* ))); end_ctors = .; *(.data) } .bss : { *(.bss) } /DISCARD/ : { *(.fini_array*) *(.comment) } }[/CODE]
Hatayı çözdüm nihayet hatanın çözümü olan kod: [CODE title="Hatayı Çözen Kod"]ENTRY(loader) OUTPUT_FORMAT(elf32-i386) OUTPUT_ARCH(i386:i386) SECTIONS. { . = 0x0100000; .text : { *(.multiboot) *(.text*) *(.rodata) } .data : { start_ctors = .; KEEP(*( .init_array )); KEEP(*(SORT_BY_INIT_PRIORITY( .init_array.* ))); end_ctors = .; *(.data) } .bss : { *(.bss) } /DISCARD/ : { *(.fini_array*) *(.comment) } }[/CODE]
Aerosteon Hectopat Katılım 27 Şubat 2022 Mesajlar 275 Çözümler 6 31 Mart 2022 #2 Yazım kuralına uymayan bir karakter kod içerisinde mevcut. Kullanılan editör bunu göstermiyor mu? Artı 0 Eksi
KS KS mrht1234 Hectopat Katılım 3 Aralık 2020 Mesajlar 1.397 Çözümler 4 Yer Edirne/Merkez Daha fazla Cinsiyet Erkek 1 Nisan 2022 #3 Aerosteon dedi: Yazım kuralına uymayan bir karakter kod içerisinde mevcut. Kullanılan editör bunu göstermiyor mu? Genişletmek için tıkla... Hayır. @Enes3078 @Ecmel @Recep Baltaş. @Ali Güngör. @GNU or NOT. @TerabyteForever @Dynamics Artı 0 Eksi
Aerosteon dedi: Yazım kuralına uymayan bir karakter kod içerisinde mevcut. Kullanılan editör bunu göstermiyor mu? Genişletmek için tıkla... Hayır. @Enes3078 @Ecmel @Recep Baltaş. @Ali Güngör. @GNU or NOT. @TerabyteForever @Dynamics
T TerabyteForever Gigapat Zamanın Tanığı Katılım 5 Mart 2017 Mesajlar 6.714 Makaleler 7 Çözümler 59 Daha fazla Cinsiyet Erkek 4 Nisan 2022 #4 Standart kütüphane çağrıları karışıyor sanırım. Bunun için de işletim sistemi projelerinde cross-compiler kullanman gerekli. Artı 0 Eksi
Standart kütüphane çağrıları karışıyor sanırım. Bunun için de işletim sistemi projelerinde cross-compiler kullanman gerekli.
KS KS mrht1234 Hectopat Katılım 3 Aralık 2020 Mesajlar 1.397 Çözümler 4 Yer Edirne/Merkez Daha fazla Cinsiyet Erkek 4 Nisan 2022 #5 Hatayı çözdüm nihayet hatanın çözümü olan kod: [CODE title="Hatayı Çözen Kod"]ENTRY(loader) OUTPUT_FORMAT(elf32-i386) OUTPUT_ARCH(i386:i386) SECTIONS. { . = 0x0100000; .text : { *(.multiboot) *(.text*) *(.rodata) } .data : { start_ctors = .; KEEP(*( .init_array )); KEEP(*(SORT_BY_INIT_PRIORITY( .init_array.* ))); end_ctors = .; *(.data) } .bss : { *(.bss) } /DISCARD/ : { *(.fini_array*) *(.comment) } }[/CODE] Artı 0 Eksi Çözüm
Hatayı çözdüm nihayet hatanın çözümü olan kod: [CODE title="Hatayı Çözen Kod"]ENTRY(loader) OUTPUT_FORMAT(elf32-i386) OUTPUT_ARCH(i386:i386) SECTIONS. { . = 0x0100000; .text : { *(.multiboot) *(.text*) *(.rodata) } .data : { start_ctors = .; KEEP(*( .init_array )); KEEP(*(SORT_BY_INIT_PRIORITY( .init_array.* ))); end_ctors = .; *(.data) } .bss : { *(.bss) } /DISCARD/ : { *(.fini_array*) *(.comment) } }[/CODE]