- Makaleler
- 2
Bak bu kesin çözüm.
Bu genellikle olan bir sorundur bana da bu sorun oldu ve kablolu sorun olmuştu ben de İnternet'e hiçbir türlü.
Bağlanamıyordum. Ama merak etmeyin ben ne yapmanız gerektiğini biliyorum şimdi sorunu çözeceğiz. Arkadaşlar öncelikle şunu söyliyeyim.
Büyük ihtimal üstteki yazıdaki yöntemi denediniz WLAN'lar geldi bağlanmayı denediniz ama hiçbir ağı göstermedi yani bulamadı. Yapmanız.
Gereken tek şey bir adaptör almak arkadaşlar bende de sorun vardı ve bu şekilde halloldu ben adaptörü 55TL'ye aldım ama ben baktım ve.
Kesin uyumlu olduğunu öğrendim almadan araştırdım sıkıntı çekmemek için bunu aldım ama 20-30-40 TL'ye falan da bulabilirsiniz.
Dikkat etmeniz gereken yer Linux uyumlu olmasıdır tabii ki eğer uyumlu değilse boşa almış olacaksınız. Benim aldığım modelde taktığım gibi.
Algıladı ve İnternet'e girebildim siz de alınca 3 şey olacaktır;
1-Taktığınız gibi Kali Linux adaptörü algılayacak ve İnternet'e girebileceksiniz.
2-Uyumlu olduğunu biliyoruz taktık ve Wi-Fi'ye giremedik. Bunun için de:
-Arkadaşlar Driver'ları yüklemek gerekiyor bunu aldığınız modele göre yükleyip sorunsuzca kullanabilirsiniz.
3-Aldınız taktınız ve taktığınız gibi Kali Linux adaptörü okumadı, daha sonra driverlarını indirdiniz ama yine olmadı:
-Arkadaşlar eğer böyle olduysa ya Kali Linux'a uyumlu olmayan bir adaptör almışsınız demektir ya da Driver'ları yanlış yüklediniz.
Demektir. Driver'ları tekrar yüklemeyi deneyin olmazsa iyice araştırıp Kali Linux uyumlu bir adaptör alın. Uyumlu olmayanı da.
Satabilirsiniz ya da Windows bilgisayarınız varsa orada kullanabilirsiniz.
Yeni bir adaptör al eğer adaptörün ömri bitti ise Wi-Fi için aşırı zararlıdır.
Daha önce adaptör kullanmadığımdan bilmiyorum ancak Adaptörlerde IP ayarlama kurulum gibi şeyler oluyor mu?
# Source a directory for other configuration
source /etc/network/interfaces.d/*
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback
# The primary network interface
auto enp2s0
iface enp2s0 inet static
address 192.168.1.2
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.254
dns-nameservers 192.168.1.5
sudo service network-manager restart
systemctl reboot
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.