Bu konuda benim pek fazla bilgim yok fakat pyhton sayfasında bu yazıyı buldum neler yapılamaz kısmında ( Bu sebeple, Python ile bir işletim sistemi yapamazsınız. Python ile işletim sistemi yapıldığı algısı, zannımca tam olarak bir işletim sisteminin ne olduğu konusundaki bilgisizlikten veya bu konudaki yanlış algılamadan kaynaklanıyor. Öncelikle şunu belirteyim ki, işletim sistemi kullanıcının gözle görebileceği birşey değildir. İşletim sistemi Python yorumlayıcısını çalıştıran şeydir. Yani yazdığınız Python kodlarının Python yorumlayıcısı tarafından yorumlanması için, önce Python yorumlayıcısının bir işletim sistemi tarafından çalıştırılması gerekir.
İşletim sistemleri, bilgisayar açıldığında ilk çalıştırılan ve makine kodlarından oluşan programlardır. Bu programlar, kullanıcı seviyesindeki programların bilgisayarın kaynaklarını nasıl kullandığını denetler, ve böylece bilgisayarın sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar.
Pardus'da Python ile yazılan şey ise, çeşitli sistem araçlarıdır. Bunlar mesela, paket yönetim sistemi, konfigürasyon sistemi gibi çeşitli şeyler olabilir. Bu tarz araçlar, bilgisayarın kullanıcı tarafından kullanılması için gereken ortamı oluştururlar, ancak bunlar işletim sistemi değildir. ) Şu adrese bir bakarsan iyi olur .
Python Kullanım Alanları