Linux dağıtım önerisi olan var mı?

İLTERİSHAN

Decapat
Daha fazla  
Benim hem bilgisayar kaldırmadığından hem de yeni bilgisayarda da Linux kullanmayı düşündüğümden Microsoft lisans alınmış olsa da iyice veri konusunda sınırı aştı Linux'a geçmeyi düşünüyorum. Tavsiyesi olan var mı bu tavsiyelerde nedenini iyi ve kötü yanlarını belirtirseniz çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mint.

Linux Mint veya Zorin OS'u deneyebilirsin ikisinde başlangıç için güzel dağıtımlar ayrıca arayüz olarak Windows'a benziyorlar çok yabancılık çekmezsiniz.
Bu arada bende çok geçmek istedim ama Gaming laptop kullandığım için kendi yazılımı var ve yazılımı Linux'ta desteklenmiyor MUX switch falan kullanamıyorum bu sebeple geçemiyorum. :/

Benim açıkçası öyle bir sıkıntı yaşar mıyım pek sanmıyorum benim sistem i3 7020U APU bir cihaz artık güncelleme yüklerken ne kadar yüklendiğini göremediğim yüklemeye uğraşırken de kasmaya başlayan bir sistem APU olduğu için RAM ikiye bölünüyor bu da sistemin kullandığı bellek miktarı vs derken sıkıntı, ilginçtir YouTube'u tam ekran yaparken bile nedense hafif kasıyor Brave tarayıcıda bende ilk önce flaşa kurup deneyeceğim.

O anlık droplar bende bile oluyor Ryzen 7 6800H işlemci ve RTX 3050 var neden drop giriyor ara ara çözemedim bütün düzenini kurabildikten sonra Linux candır ya.

O anlık droplar bende bile oluyor Ryzen 7 6800H işlemci ve RTX 3050 var neden drop giriyor ara ara çözemedim bütün düzenini kurabildikten sonra Linux candır ya.
Sen hangi dağıtımı kullanıyorsun?
Teşekkür ederim.

Dönme nedeniniz neydi oyun konusunda birçok oyun destekliyor çünkü.

O konudan yana sıkıntım yok benim bilgisayar laptop ve MUX switch, klavye ışığı ve fan kontrolleri için kendi programı mevcut, bu program Linux tarafında desteklenmiyor, Linux'ta 3. parti bir alternatifini buldum zorda olsa kurdum ama maalesef istediğim performansı alamadım. Bunun dışında sürekli kullandığım birkaç programda Linux'ta Wine falan ile bile çalışmayınca mecburen dönmek zorunda kaldım, anlayacağın üzere benim dönme sebebim daha çok sürekli kullandığım yazılımların desteklenmemesi ve Linux'ta ki alternatiflerinin de çok işlevsel bulmamdan/işime yaramamasından kaynaklı. Eğer ki benim gibi bu tarz sorunların yoksa Linux'a geçebilirsiniz isterseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…